Zengin Türkiye
Bölüm Yetkilileri: exUBert, merlin84
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 12 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
Joe Black

Üye No: 32,400
Gizli

Açıklama: Yılmaz Özdil - Sabah Gazetesi
Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Arl 29, 2005 3:15 pm Mesaj: #1

Yılmaz ÖZDİL'in Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısından...

Bizim "kalantor" devletin kaç "makam aracı" var?
84 bin.
Fakir Almanya'nın?
15 bin.
Gariban İngiltere'nin?
12 bin.
Dilenci Japonya'nın?
10 bin.
Berduş Fransa'nın?
9 bin.

84 bin makam aracı günde 5 litre benzin yaksa?
Rafineri...

Bizim "zengin" devletin kaç "makam uçağı" var?
19.
Fakir Almanya'nın?
14.
Yoksul Norveç'in?
3.
Zavallı Yunanistan'ın?
1.

Bunları durup dururken neden yazıyorum?
Şunun için...
İngiltere'nin Başbakanı "...benim uçak eskidi. Tayyip ERDOĞAN'ın
aldığı uçaktan istiyorum" demiş... Kendi hükümetinin Maliye Bakanı,
"Eski meski, idare et kardeşim" cevabını vermiş, "Biz vergiyi sokaktan
toplamıyoruz, çok paran varsa kendi cebinden al..."
Niye?
Gariban ülke çünkü...

Not: Alıntıdır.

Saygılarımla...

Joe

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
jakobiyen

Üye No: 1,447

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Arl 31, 2005 7:32 pm Mesaj: #2

Valla Unakitanin Verdigi Cevap Guzelmis Çok Mutlu
Evet En Onemli Eksigimiz Tasarruf Ulke Olarak Tasarruf Etmeliyiz Yoksa Ulke Borcu Gunden Gune Artacaktir.. Insallah En Kisa Zamanda Bu Sayinin En Altina Ineriz..
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
ayk
Bu hayat yordu beni.
TurkBoard Fan

Üye No: 11,370
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Oca 01, 2006 4:09 am Mesaj: #3

"İngiltere'nin Başbakanı "...benim uçak eskidi. Tayyip ERDOĞAN'ın
aldığı uçaktan istiyorum" demiş... Kendi hükümetinin Maliye Bakanı,
"Eski meski, idare et kardeşim" cevabını vermiş, "Biz vergiyi sokaktan
toplamıyoruz, çok paran varsa kendi cebinden al..."

Bunu bir kavrayabilsek...

Bayraksızlar bayraksızlar
Yere düşse bayrak sızlar
Nerden bilsin kıymetini
Soysuz sopsuz bayraksızlar
huseyun

Üye No: 17,253

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Oca 01, 2006 4:14 am Mesaj: #4

ülkeler arası anlayış farkı bu kadar basit. ama bide şu açıdan bakmak lazım bizim başbakan ve devlet adamları kadar başka hiç bir ülkenin yetkilileri gezmiyodur. adamlar bi gün türkiyenin bi yerinde başka bir gün dünyanın böyle olunca makam koltuğundan daha fazla ihtiyacları var vasıtalara.
onurk
Hür Amiral..

Üye No: 821

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 04, 2006 2:13 am Mesaj: #5

Joe Black kardeş paylaşımın için teşekkürler.. Ellerine sağlık..

« jakobiyen » demiş ki:
Valla Unakitanin Verdigi Cevap Guzelmis Çok Mutlu
Evet En Onemli Eksigimiz Tasarruf Ulke Olarak Tasarruf Etmeliyiz Yoksa Ulke Borcu Gunden Gune Artacaktir.. Insallah En Kisa Zamanda Bu Sayinin En Altina Ineriz..

dediğin gibi olmuyor işte kardeş. Unakıtan'a derim ki madem birşey yapılsın istiyorsun önce sen örnek ol.. Maaşını yarı yarıya azalttır / bağışla vs. vs..

tasarrufa önce Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve Meclis başlayarak samimiyetlerini gösterseler.. mesela o maaşları yarı yarıya azaltsalar.. ama yok.. olmaz.. onlar bolluk içinde yüzsün, vatandaş kemer sıksın.. devletin kasasını kendi keseleri gibi kullansınlar sonra da tasarruf edin desinler..

ben böyle olunca ortada bir samimiyetsizlik görürüm.. ve ne yaparlarsa yapsınlar, ne derlerse desinler bu SAMİYETSİZLERE asla İNANMAM, GÜVENMEM..

ayk hocam o dediğin mantığı kavramak için düşünmek gerek. düşünen insan yapısıdıa bizde fazla tutmadığı için bu olaylar sürer gider.. halkımız herşeyi unuttuğu gibi bunları da unutur. ama biz yılmayıp bu gibi başıbozuklukları unutturmayalım.. Allah razı olsun..

Türkiye TÜRKlerindir..!

Adımız Andımızdır, Yoluna Can Koyarız, Türk Olmayı, En Büyük Şan, En Büyük Şeref Sayarız..!
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Bold Pilot

Üye No: 100

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Şub 09, 2006 12:20 am Mesaj: #6

Düşünmek gerek... Evet çok haklısınız düşünmeliyiz ama neyi??

Tony Blair' in uçağı eskimiş, milletvekilleri maaşlarını bağışlasınlar vs.vs.

İngiltere dünyanın en zengin ülkelerinden biri, nerdeyse dünyanın yarısını sömürüyorlar.Bunların konuştukları şeyler sadece madalyonun bir yüzü.

Bizim milletimiz milletvekili bakan, başbakan, cumhurbaşkanı gibi devletin üst makamlarındaki kişilerin malvarlığını, maaşını vs. sini gibi şeyleri düşünmeyi bırakmalı.İllaki düşünecekse de bunu daha yıllar önce yapmalıydı.

Millet dünya üzerinde planlar,hesaplar kuruyor ve bu planları uyguluyor biz ise daha kendi aramızdaki hesapları çözemedik.

Şöyle asgari ücretle çalışacak başbakan veya bakan bulabilsek herşey düzelecekte neyse......Gülücük (İngiltereden Maliye Bakanı veya Başbakan mı ithal etsek ne yapsak)
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder YIM MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
onurk
Hür Amiral..

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Şub 23, 2006 12:26 am Mesaj: #7

« Bold Pilot » demiş ki:
Şöyle asgari ücretle çalışacak başbakan veya bakan bulabilsek herşey düzelecekte neyse......Gülücük (İngiltereden Maliye Bakanı veya Başbakan mı ithal etsek ne yapsak)

mandacı zihniyetle hiçbir şey ithal etmeye gerek yok. bizimkiler sadece Bolivya devlet başkanını örnek alsalar yeter.

Türkiye TÜRKlerindir..!

Adımız Andımızdır, Yoluna Can Koyarız, Türk Olmayı, En Büyük Şan, En Büyük Şeref Sayarız..!
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
wiseguy

Üye No: 14,658

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Şub 23, 2006 4:29 am Mesaj: #8

Yılmaz ÖZDİL'in Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısında bir nevi bir karşılaştırmayı önümüze koymakta. Türkiye ve diğer ülkelerin mukayesesi... Bunun üzerini eğilmek lazım vatandaş olarak. İdeolojik bir konu değil. Üzerine doktrinlerle gidilecek bir konu değil. İsraf sadece... Lüks ve israfın önüne geçileceği söylendiği halde makam otoları yenilendi. Bırakın hükümet üyelerini bürokratlar da bu israf kervanına katıldılar. Ne diyelim, gün gelir hesap sorulur.
jakobiyen

Üye No: 1,447

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Şub 24, 2006 5:05 pm Mesaj: #9

« onurk » demiş ki:
dediğin gibi olmuyor işte kardeş. Unakıtan'a derim ki madem birşey yapılsın istiyorsun önce sen örnek ol.. Maaşını yarı yarıya azalttır / bağışla vs. vs..

Zaten Yillardir Bizi Milletvekili Maaslarina Bakarak Uyutmuslar.. Yok Meclisin Koltugunun Tanesi 1 Milyarmis Hadi 2 Milyar Olsun 600 Koltuk Olsa 1,2 Trilyon Eder.. Türkiye yi Niceleri Hortumladi Bizleride Milletvekili Maaslari Cok Yuksek Diye kusa Bakittilar..
Miletvekilleri Zaten Lojmanlarini Biraktılar..Hiç Bir Hükümet Yapmamiştı Bu Zamana Kadar
Bunlar Ufak Hesaplar Arkadasim Milletvekili Maasini Bagislasin, Zaten Bu Masallarla Uyutulmuyormuyuz, Zamaninda Bu Ulkede Milyar Dolarlar Sömürülmüş Hortumlanmiş Bizde Hala Milletvekili Maaşı Türküsü Söyleniyor..

Ben O Parayı Kanala Bayramda Bahşiş Olarak Vermiştim Bunun Nesi Suçki
onurk
Hür Amiral..

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Şub 24, 2006 10:32 pm Mesaj: #10

ya ben ne yazmışım sen ne yazmışsın. yazdıklarımın tamamını bi oku istersen. ne anlatmak istediğimi tam olarak anlamadığın için yanlış şeyler yazıyorsun.

ben bir iş yapılacaksa önce teklif veren kişi bunu yapsın diyorum. samimiyetini ciddiyetini göstersin diyorum. sen ne yazıyorsun.. şarkıdan girip masaldan çıkıyorsun.

bu arada milletvekili lojmanları ilk defa bu hükümet zamanında boşaltıldı ve aylardır BOŞBOŞ bekliyor. Gülücük

attıkları "satıyoruz, devlet para kazanacak, müşterisi hazır vs.." yalanlarını da çok uzun zaman oldu dinleyeli.. hiçbir işe yaramaz halde duruyorlardı en son bildiğim kadarıyla.. tahminim hala da öyledirler.. çürüyüp beş kuruş etmez hale gelince elbet bedavaya alacak bir uyanık çıkar..

Türkiye TÜRKlerindir..!

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 12 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar