Yüzyıllık Yalnızlık-Gabriel Garcia Marquez
Bölüm Yetkilileri: M@Vi
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 4 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »
 Yazar  Mesaj
M@Vi
| Sağanak |
Bölüm Yöneticisi

Üye No: 60,187

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Nis 28, 2008 1:22 am Mesaj: #1

Yazarı:Gabriel García Márquez
Orjinal ismi: Cien Años de Soledad
Çevireni : Seçkin Selvi
Kapak tasarımı: Leo & Diana Dillon
Özgün dili: İspanyolca
Türü: Roman
Yayınevi: Can
Anadilinde basım tarihi: 1967
Türkçe basım tarihi: 1984
Sayfa sayısı: 334

1982 Nobel Edebiyat Ödüllü, Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in 1967 yılında Meksika'ya ilk gidişinde yazdığı başyapıtı; (İspanyolca Cien años de soledad).

Yazar çocukluğunun geçtiği Aracataca'yı Macondo adıyla fantastik bir kurguyla sunmuştur ve amacını "çocukluk günlerini sanatsal bir dille ardında bırakmak" olarak açıklamıştır. Kitap büyülü gerçekliğin en önemli eserlerindendir.

"Yüzyıllık Yalnızlık'ı yazmaya başladığımda, çocukluğumda beni etkilemiş olan her şeyi edebiyat aracılığıyla aktarabileceğim bir yol bulmak istiyordum. Çok kasvetli kocaman bir evde, toprak yiyen bir kız kardeş, geleceği sezen bir büyükanne ve mutlulukla çılgınlık arasında ayrım gözetmeyen, adları birörnek bir yığın hısım akraba arasında geçen çocukluk günlerimi sanatsal bir dille ardımda bırakmaktı amacım. Yüzyıllık Yalnızlık'ı iki yıldan daha kısa bir sürede yazdım. Ama yazı makinemin başına oturmadan önce bu kitap hakkında düşünmek on beş, on altı yılımı aldı. Büyükannem, en acımasız şeyleri, kılını bile kıpırdatmadan, sanki yalnızca gördüğü şeylermiş gibi anlatırdı bana. Anlattığı öyküleri bu kadar değerli kılan şeyin, onun duygusuz tavrı ve imgelerindeki zenginlik olduğunu kavradım. Yüzyıllık Yalnızlık'ı büyükannemin işte bu yöntemini kullanarak yazdım. Bu romanı büyük bir dikkat ve keyifle okuyan, hiç şaşırmayan sıradan insanlar tanıdım. Şaşırmadılar, çünkü ben onlara hayatlarında yeni olan bir şey anlatmamıştım. Kitaplarımda gerçekliğe dayanmayan tek cümle bulamazsınız."

..........
TurkBoard Fan

Üye No: 28,433
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Nis 28, 2008 8:34 am Mesaj: #2

Tek cümleyle ifade etmem gerekirse; Hayatımda okuduğum en güzel kitap...

Teşekkürler M@Vi'cim (:

Emektar
Emektar

Üye No: 1,189

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Eyl 24, 2008 6:52 pm Mesaj: #3

Kesinlikle muhteşem bir kitap...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
s_heitan
şanssız şanslı....
TurkBoard Fan

Üye No: 130,209

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Eyl 24, 2008 7:42 pm Mesaj: #4

« ..LeyL.. » demiş ki:
Kesinlikle muhteşem bir kitap...
Hıhı Hıhı Hıhı Saygılar

Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 4 mesaj bulunuyor]
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar