Yoksul gençlere bedava dersane
Bölüm Yetkilileri: eshquia, exUBert, merlin84
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa) [Bu başlıkta 25 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
iceCREAMusCREAM
ben acı satın alırım

Üye No: 101,557

Uyarı : 1

Haber  Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 6:40 pm Mesaj: #1

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sözen'in hazırladığı tasarıya göre yoksul ve engelli öğrencilere dershane olanağı getiriliyor. Ayrıca her okulda ibadet imkanı olacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen tarafından hazırlanan Gençlik Kanunu,

"Yoksulum dershaneye gidemiyorum" diyen öğrencilere ücretsiz dershane olanağı sağlıyor.

Sözen, bir yıldır Alman modelini araştırdığını ve böyle bir yasa taslağı hazırladığını söyledi. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na sunulan ve Ekim ayında TBMM'de ele alınması beklenen Gençlik Kanunu yasa taslağı şöyle:

ÖZEL DERSHANELER: Özel okul işletmelerinin, her sınıfta not ortalaması en yüksek 3 öğrencisi için parasız kontenjan ayırması ve bunları ücretsiz olarak okutması zorunludur. Özel dershaneler ve etüt merkezleri, Orta Öğretim Kurumları Giriş Sınavı ve Yüksek Öğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavına hazırlanmak için, dershaneye gitmesi maddi imkansızlıkları sebebiyle mümkün olmayan öğrencileri ücretsiz olarak eğitmek zorundadır. Bu öğrencilerin sayıca toplamı, bir dershanenin toplam öğrenci kontenjanının % 20'sidir. Dershaneler bu oranı tamamlayacak kadar, maddi durumu yetersiz öğrenci kabul etmek zorundadır.

ENGELLİLER: Devlet engelliler için ücretsiz, yeterli öğretim kurumları kurmak zorundadır.

KİMSESİZLERİN EĞİTİMİ: Anne ve babası hayatta olmayıp, başkaca bir akrabası yanında uygun koşullarda eğitim görme imkanına sahip olmayanlar devlet tarafından, yatılı- burslu olarak okutulur.

İBADET İMKANI: Devlet, gençlerin sağlıklı ve dengeli gelişimleri için, her seviyedeki okulda, her dine mensup öğrenciler için ibadethane alanı kurmakla yükümlüdür.

(Sabah)
Üye olmadığınız için buradaki linki göremiyorsunuz! TurkBoard üyesi olmak için tıklayınız!

Anasayfa: evanesce

... Heyyy yaa ...

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
.z3r0.
.¥åp®øck.

Üye No: 44,587

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 6:45 pm Mesaj: #2

Alıntı:
Devlet, gençlerin sağlıklı ve dengeli gelişimleri için, her seviyedeki okulda, her dine mensup öğrenciler için ibadethane alanı kurmakla yükümlüdür.

sağlikli ve dengeli gelişim için önce gençlere spor salonlari yapin...bu ülkede kaç insana bir spor salonu düştüğünden haberiniz varmı acaba...

uSLanmaz

Üye No: 1,980

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 6:51 pm Mesaj: #3

Alıntı:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sözen'in hazırladığı tasarıya göre yoksul ve engelli öğrencilere dershane olanağı getiriliyor

O dersanelerde kimin parasıyla oy avcılığı yapacağınız belli... Ayrıca kimlerin dersanesinden faydalanıp paraları nereye akıtacağınızda belli...

Benim paramla kömür dağıtıp oy avcılığı yaptınız şimdi sıra bunda...

Son " Elvedayı " atlatmana yetecek kadar " Merhaba"!!!
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
iceCREAMusCREAM
ben acı satın alırım

Üye No: 101,557

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 6:54 pm Mesaj: #4

İçmediğiniz suya bari tükürmeyin, kaldı ki ortada daha fol yok fos yok.

... Heyyy yaa ...

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
MoRiaNTeS
uSLanmaz

Üye No: 1,980

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 6:56 pm Mesaj: #5

Suyun parası benim cebimden çıkıyosa içerimde, tükürürümde kendime düşen kısmına...

Hani dersanelerin devri bitecekti... Okullarda gerekli eğitim verilecekti Başbakanımız kendisi söylemedi bunu... Şimdi kendi partisince hazırlanan tasarıda bunu koymak ne oluyor...

Son " Elvedayı " atlatmana yetecek kadar " Merhaba"!!!
liwaneli
Nöbetçi Muhabbetçi..
TurkBoard Fan

Üye No: 20,210

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 7:10 pm Mesaj: #6

okulları kapatalım bence artık.. neye yarıyo kı.. yow yow herkes dersaneye gitsin.. madem artık parası olan da gidecek..

madem boyle bi imkanın var okulları adam etsene.. ilginçç..
eshquia
İnce Memed
Pano Yöneticisi

Üye No: 16,455

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 7:22 pm Mesaj: #7

Devlet kendi okullarında öğrencileri yetiştiremiyor ve bu nedenle de dersanelere ihtiyaç doğuyorsa -ağır olacak belki ama- o devlete yazıklar olsun! Devlet başlıca görevlerinden birini yerine getiremiyorsa oturup düşünmesi lazım birilerinin. Eğitim sistemindeki yanlışları ve müfredatın eksikliğini bu şekilde mi kapatacaklar? Özel okulların varoluş nedenini bile sorgularken dersaneler de kamu kuruluşu olacak neredeyse. Ödenek de ayırsınlar tam olsun! Yoksul öğrencilerin de dersaneye gidebilmesi, eşitliğin sağlandığı anlamına mı geliyor?

rutin

Üye No: 55,893

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 7:30 pm Mesaj: #8

çok ilginç.
Füüü üüü üü
Daha 2 güne kadar dersaneler Türk eğitim sisteminin oluşturduğu büyük bi açıktır denmiyomuydu?kaldırılcaktı falan
İllaki güzel bi düşünce ama sanıırm bi çelişki war

« .z3r0. » demiş ki:

sağlikli ve dengeli gelişim için önce gençlere spor salonlari yapin...bu ülkede kaç insana bir spor salonu düştüğünden haberiniz varmı acaba...
==>> kesinlikle haklısın

see me...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
captan jck

Üye No: 68,547

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 7:36 pm Mesaj: #9

« .z3r0. » demiş ki:

Exclamation

« eshquia » demiş ki:
Devlet kendi okullarında öğrencileri yetiştiremiyor ve bu nedenle de dersanelere ihtiyaç doğuyorsa -ağır olacak belki ama- o devlete yazıklar olsun! Devlet başlıca görevlerinden birini yerine getiremiyorsa oturup düşünmesi lazım birilerinin. Eğitim sistemindeki yanlışları ve müfredatın eksikliğini bu şekilde mi kapatacaklar? Özel okulların varoluş nedenini bile sorgularken dersaneler de kamu kuruluşu olacak neredeyse. Ödenek de ayırsınlar tam olsun! Yoksul öğrencilerin de dersaneye gidebilmesi, eşitliğin sağlandığı anlamına mı geliyor?

Exclamation

Alıntı:
İBADET İMKANI: Devlet, gençlerin sağlıklı ve dengeli gelişimleri için, her seviyedeki okulda, her dine mensup öğrenciler için ibadethane alanı kurmakla yükümlüdür.

sen daha alevilerle ilgili konulara din kültürü derslerinde yer verme sonra gel ibadethane aç pehhh kaldı ki açamazsın...

"Biz Siyaset bakımından karşıtlarımıza özgürlük tanımazsak birer gizli faşistiz demektir."Uğur Mumcu

rutin

Üye No: 55,893

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 7:41 pm Mesaj: #10

Rahatsız olduğum söylemek istiyorum!
kesinlikle alevi,sünni gibi saçma sapan ayrımların yapılmasına karşıyım.

see me...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa) [Bu başlıkta 25 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
eXTReMe Tracker