Yanlış kullanılan Türkçe için şikâyet kutusu
Bölüm Yetkilileri: JiLda, puspus
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 15 sayfa) [Bu başlıkta 143 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1 ...
 Yazar  Mesaj
JiLda
Editör
Editör

Üye No: 71,805

Açıklama: "Türkçe Kâtili" Avcıları
Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Şub 20, 2008 1:31 am Mesaj: #1

Gerek başlık gerekse içeriklerde gördüğünüz
Türkçe kullanımındaki hataları buradan bizlere
bildirebilirsiniz.

Siz de bir "Türkçe Kâtili" Avcısı olun.

Melek ama..

..beşik gibi sallar hayat bizi, çeker basar vesikalık resmimizi, gözlerimiz kimlik belgesi gibi, kayıt tutar ya buz, ya bebek mavisi..
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Kelebeğin Günlüğü
Müstakbel ölü...
TurkBoard Fan

Üye No: 14,299

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Şub 20, 2008 1:48 am Mesaj: #2

Çok teşekkürler JiLda. Saygılar

Bir kere en başta, diğer başlıkta da belirttiğim üzere, "Şuan Aktif Konular" ve "AnaSayfa" veya "Anasayfa" gibi hataların düzeltilmesi gerektiği kanaatini taşıyorum. Hatta şimdi gördüm, bir de "Ip Adresim" düzeltilmeli. Zira IP, "Internet Protocol"ün ya da Türkçeleştirilmiş hâliyle "İnternet Protokolü"nün kısaltmasıdır ve Türkçede "Ip" şeklinde bir kısaltma yöntemi yoktur.

Şuan = Şu an veya Şu An

AnaSayfa = Ana Sayfa

Ip = IP

Hamiş & Veledi Zurna
Bölüm Yöneticisi

Üye No: 60,954
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Şub 20, 2008 1:50 am Mesaj: #3

Siftah Kelebeğin Günlüğü'nden (:
Devamı gelecektir bizlerden (:

Sen Bana Bir Satır Karalamadın...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Kelebeğin Günlüğü
Müstakbel ölü...
TurkBoard Fan

Üye No: 14,299

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Şub 20, 2008 3:25 pm Mesaj: #4

Ben çok gözlerinizi yoracağım sanırım JiLda. Utandı

"İstanbul'lular" başlığı da gözüme batıyor da... (Özel isimler yapım eki aldıklarında bu ekler kesme işareti ile ayrılmazlar. Eğer ki yazıda illâ İstanbul kelimesine dikkat çekilmek isteniyorsa o vakit tırnak işareti içinde yazılabilir.)

Düş gibi bi'şey...

Üye No: 70,341

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Şub 20, 2008 3:32 pm Mesaj: #5

'Favori' de Fransız kökenli bir kelimedir.
Aynı şekilde 'pano' kelimesi de Fransız kökenlidir.
Öz kullanıcı adım da yabancı bir kelimedir.
Kendimi de şikayet ediyorum. : )

beni kendinde bağışla.''
-Üşüyorum,sesimi ört-
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder AIM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
2006

Üye No: 517

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Şub 20, 2008 7:38 pm Mesaj: #6

Arkadaşlar Türkçe kelime hangisi veya hangisi olmazla için içinde çıkamayız,yorum yapan arkadaşlarınd edikleri doğrudur.Forum sistemi bile Orjinalinden Türkçeye çevrildiği için (dikkat edin Türkçe kodlanmamış) daha ilk başta KAYBEDİYOR.

Ama bir savaş açacaksak bu MSN dili diğer bir deyişler Chat (sohbet) dili ile yazışma dilini AVLAMAK GEREKLİDİR.

V YE W YAZAN ,G YE Q YAZAN , İYİ YERİNE İİ YAZANI gördüğümüzde en yakın Polis Merkezine Şikayet edelim Hehehehe

Bir Gün Mutlaka...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
assassinRedManZ

Üye No: 85,937

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Şub 20, 2008 8:44 pm Mesaj: #7

İyi fikirler var ama pek bir çare olacağına inanmıyorum, yaşını başını alan insanlar durumu zaten anlayıp o saçma hataları yapmıyorlar.

Şu g'ye q deme olayı yüzünden uyarı aldım nolamaz nayır , güzelim g'yi q olarak kullanmaya başlayan ve bunun yaygınlaşmasında payı olan herkesi kınıyorum.

teröre nasıl "HAYIR" dediysek savaşa da, savaş çığırtkanlığına da "HAYIR"
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
FAÇALI - 2
Her Gün Yeni Bir Aşk
Bölüm Yöneticisi

Üye No: 29,416
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Şub 20, 2008 9:58 pm Mesaj: #8

Film-milm » Diziler » Yerli Diziler » Yeni Başlıyacak Diziler Füüü üüü üü

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
ClavicuLa NoX
Valerian*
TurkBoard Fan

Üye No: 87,619

Yasaklandım

Açıklama: "Türkçe Katili" Avcıları
Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Şub 20, 2008 10:23 pm Mesaj: #9

« JiLda » demiş ki:
...Türkçe kullanımındaki hataları burdan bizlere bildirebilirsiniz.

Peki, başlayalım. Haftasonu sizlere bir rapor sunacağım. Şu anda yeterli vaktim yok.

NeverLand
olasıkent
Editör

Üye No: 32,658

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Şub 20, 2008 10:24 pm Mesaj: #10

beni şikayet etmeyin he ))

benim gibi panik ve hiper olsaydınız sizde öyle olurdunuz ))

Füüü üüü üü

Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 15 sayfa) [Bu başlıkta 143 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1 ...
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar