Soulseek nasıl kullanılır?
Bölüm Yetkilileri: Alkali©, Michael Scofield, realdogus
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 Mesaj] « Önceki başlıkSonraki başlık »
 Yazar  Mesaj
ClavicuLa NoX
TurkBoard Fan
TurkBoard Fan

Üye No: 87,619

Açıklama: Resimli Anlatım
Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Şub 11, 2008 9:48 pm Mesaj: #1

Bilgisayarımı karıştırırken bundan tam 2 sene önce yaptığım bu resimli anlatıma denk geldim. Veritabanı kazasında bu paylaşım silinmişti. Tekrar yüklüyorum.

Soulseek, ares ve limewire benzeri bir P2P programıdır. En önemli özelliği, çok yaygın olması ve diğer programlarda bile bulamayacağınız her türlü şarkı, doküman ve filmleri bulabilmenizdir. En önemli dezavantajı ise, bir şarkının sadece bir kullanıcıdan indirilebilmesi. Soulseekte arama yaptığınızda kişilerin dosya isimlerini ve upload hızını ( yani sizin download hızınız) görebilirsiniz. 2 yıldır kullandığım( bu seneyle beraber 4 oldu) bu program hakkında ayrıntılı bir anlatım hazırladım.

AŞAMA 1: PROGRAMIN KURULMASI:

1.
Üye olmadığınız için buradaki linki göremiyorsunuz! TurkBoard üyesi olmak için tıklayınız!
linkinden programı indirin.

2. Programı çalıştırın. Size user name ve şifre soran bir pencere açılacak. İlk kutuya kullanmak istediğiniz nickname'i ve diğer iki kutuya da bir şifre (ikisi de aynı olacak) girin.

3. Fine ve not fine diye bir uyarı gelecek. Fine diyeceğiz.

4. Program kurulduğunda görüntümüz şu olacak:

AŞAMA 2: KRİTİK AYARLAR

1. Ben 256 adsl sahibiyim. Download hızım, max 25-27 KBPS/sn. Upload hızım ise 5-6 KBPS/sn. Yani benden müzik indirecek bir kişi, en fazla 5-6 KBPS/sn hızla indirebilir. O halde max verim için 256 adsl de aşağıdaki ayarları yapmalıyım:
(Şu anda ise 4096 kullanıcısıyım ve upload hızım, 100 kbps/sn ve download hızım da 430 KBps. Duruma göre ayarlarsınız)

2. Options/General Options kısmından aşağıdaki ayarları yapın:

AŞAMA 3: DOSYA PAYLAŞMAK VE DİĞER ÖZELLİKLER

1. Options/ File Sharing Configuration veya araç menüsündeki File Sharing'e tıklıyoruz.( Mümkün olduğunca çok şarkı paylaşmalısınız. Ben şu anda elimdeki divx ler hariç, 7500 dosya paylaşıyorum.)

NOT: HİÇ DOSYA PAYLAŞMAZSANIZ HİÇ BİR ŞEY İNDİREMEZSİNİZ VE ANINDA BANLANIRSINIZ. (Nick ban, IP değil. )

2. Dosyalarımızı da paylaştık. Şimdi nasıl dosya arayacağımızı görelim: Araç menüsündeki Search Files butonuna tıklıyoruz. Diyelim ki Nightwish arıyoruz. Sadece nightwish veya bir şarkısının adını yazmamız yeterli. Veya divx aramak istiyoruz. Arama kutusuna .divx veya sadece divx yazarız. Deneyerek daha iyi öğrenirsiniz. Soulseek te milyonlarca kullanıcı ve dosya olduğundan arama motoru bazek aksayabiliyor. Eğer arama penceresine fazla sonuç gelmezse arasıra stop düğmesine basıp tekrar aramayı yinelerseniz daha hızlı sonuçlar alırsınız.

3. En sağ alt köşede oda listesi vardır. Soulseek te aynı zamanda chat yapılabilir. Fakat kullanıcı sayısı 50 den az olan odalar, bu listede görünmez. Türk odasına girmek için, oda listesine sağ tıklayın ve create room deyin. Açılan kutuya büyük harflerle TURK yazın. Artık internet aleminin meşhur Soulseek Türk odasındasınız.

UYARI: Bu odada küfürsüz gün geçmez. Birkaç ayı var malesef. Ama onları ignore edebilirsiniz.

4. TURK odasındayız. Sağ menünün işlevleri şunlardır:

5. Sizi tanıtıcı bilgi hazırlayabilir ve hatta resim bile koyabilirsiniz.

Options/ Personal info seçeneğine tıklayın. Select picture ile kendinize özel resim koyabilirsiniz. Mesaj alanınıza da istediğiniz bir şey yazabilirsiniz. Böylece biri sizin nickinize sağ tıklayıp get user info derse bunları görecek.

6. Ek özellikler:

7. Diyelim ki Soulseek'e her girdiğinizde TURK odasının otomatik açılmasını istiyorsunuz. TURK odasında iken, mesaj yazdığınız kutuya sağ tıklayın ve Toggle Auto Room seçeneğine tıklayın.

8. Ticker yerleştirmek için 7. maddedeki açılır pencereden Set Personal Ticker'ı seçip bir mesaj yazıyorsunuz.

Not-Not: 
İki yıl öncesinin Soulseek TURK odası internet aleminde bir efsanedir. Ekşi Sözlükte Soulseek TURK Odası yazdığınızda o ünlü diyalogları görebilirsiniz. Yunanlılar ile Türkler arasında bu program üzerinden nice kavgalar çıkmıştır. Hey gidi günler, hey.

-Bir filmden...-

%99 tevekkül. % 1 ben.

Yakında emsalsiz paylaşımlarımla aranızdayım. Ama önce reklamlar. (:
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 Mesaj]
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle