Sofi'nin Dünyası - Jostein Gaarder
Bölüm Yetkilileri: M@Vi
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 5 sayfa) [Bu başlıkta 48 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
bozUNtu
root
WebMaster

Üye No: 1
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Oca 12, 2007 7:06 am Mesaj: #1

'Benzer insanların', yüzeysel bilgilerin geçerli olduğu çağımızda, '3000 yıllık geçmişinin hesabını yapamayan insan günübirlik yaşayan insandır' diyen Goethe'nin günübirlik insanlarından olmama yolunda ciddi bir adım.

15. yaşgününü kutlamaya hazırlanan Sofi, bir gün posta kutusunda 'Kimsin' yazılı bir not bulur. Bu sorudan hareketle, bütün bir felsefe tarihinde sorulmuş soruları ve cevapları, sürükleyici bir roman kurgusu içinde anlatan Jostein Gaarder, Umberto Eco'nun 'Gülün Adı'nda Ortaçağ teolojisini romanlaştırma gücünü bu kitabında felsefede gösteriyor.

Gaarder (1952) özellikle gençliğe yönelik kitaplarıyla tanınan Norveçli bir felsefe öğretmeni.

'Sofi'nin Dünyası' yayınlandığı 1991 yılından bu yana aralarında Korece, Rusça, Japonca, Arapça gibi diller de olmak üzere kırka yakın dile çevrilmiş ve yayınlandığı her ülkede en çok satan kitap olma başarısını elde etmiştir.

Orijinal Dili: Norveççe
Türkçe Çeviri: Sabir Yücesoy
592 sayfa -- 2. Hamur --
Ciltsiz -- 14 x 20 cm
İstanbul, Kasım 2002
ISBN: 9758434578
İlk Basım: Ekim 1995

"kimsin?"

« bozUNtu » demiş ki:
Belki de insanlara felsefe öğretmenin en güzel yolu onu bir hikaye haline getirmekmiş. Sofi'nin dünyasıyla bir tavşanın tüylerinin tepesine doğru bir yolculuk yapacaksınız. Ordan dünyayı ve diğer insanları seyredeceksiniz. Orada kalmayı belki değil ama orada olmanın nasıl bir duygu olduğunu hissettiğinizde belki de hayattan çıkardığınız anlamlar tümüyle değişecek.

Herkesin okumasa bile enazından bir defa ismini duyduğu bir kitaptır Sofi'nin dünyası. (enazından şuan)
Bu kitapta ki en büyük yanılgım Jostein Gaarder'ın bir bayan olduğunu düşünmek oldu (:

Fahri İnsan

Üye No: 48,036
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Oca 12, 2007 1:17 pm Mesaj: #2

bu kitabı okuyalı çok zaman oldu ama açılış cümlesini çok iyi hatırlıyorum
üçbin yıllık geçmişinin hesabını yapamayan insan günübirlik yaşayan insandır.
yanlış hatırlamıyorsam kitabın asıl adı sophia ve yine yanlış hatırlamıyorsam anlamı bilgi demekti
felsefe tarihi hakkında bundan daha ilginç bir kitap yazılamazdı heralde.
sanırım korsanıda olsa nerdeyse her evde mutlaka bu kitap vardır içini açıp gerçekten okuyan varmıdır tatışılır tabi : )
kitabın çok eleştirisi yapılmıştı bazı entel dantel çevrelerden fakat felsefeye başlayacak herkesinde işin kaynağından mesela nietzsche den başlaması bekleyemeyiz fakat sadece bu kitabı okuyanlarda ben herşeyi biliyorum diye ahkam keserek felsefeyi sadece bundan ibaret sanmasınlar tabiki : )
özellikle küçük yaşlarda okununca insan kendini birşey sanıyor(denedim tecrübeyle sabittir Melek ama.. )

tanıtım için teşekkürler bozUNtu

_XaNDeR_
D:\MP3\Rock & Metal\Tr

Üye No: 1,329

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Oca 13, 2007 12:50 pm Mesaj: #3

bir de film var aynı isimle.. kitabın uyarlaması.. senaryo olarak güzel bir film..
kitapta öyledir eminim okumamıştım.. fırsat bulunca okurum artık.. merak ettim..

~KRAL 141~

Üye No: 30,677

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Oca 13, 2007 1:15 pm Mesaj: #4

Okudum ben bunu 2 yıl evvel , felsefeye giriş için önemli bir kitap..
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Désenchantée
mio doLce sogno
TurkBoard Fan

Üye No: 18,038

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Oca 13, 2007 3:06 pm Mesaj: #5

Güzel bir kitaba benziyor..

Tanitim için tesekkürler bozUNtu..

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
hevin

Üye No: 72,809

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Oca 13, 2007 10:50 pm Mesaj: #6

Bu kitabi cok seneler once okumustum..Felsefeyle tanisma yolunda kesinlikle guzel bir adim olacagini dusunuyorum...ozellikle 15-18 yas arasi okunulmasi tavsiye edilir..

Eger ki artik hayatin anlamini sorgulamaya basladiysan,egerki yerim ne benim bu engin ummanda diyorsan bu hikayeye dalmalisin..Sana hayati bir hikaye edasiyla tek anlamliliktan cok anllamliliga tasima firsati taniyacaktir..Yasamda tek bir dusunce degil,dusunceler aginin hakim oldugunu ogrenmeye baslamak icin ilk basamak niteliginde olduguna inaniyorum..

Bir felsefe tutkunu olarak; tavsiye edilir...

iyi okumalar..
Bay Bay Bay Bay
buket601
hiç ummazdım oldu son baharda hediye gibi aşk mı_?

Üye No: 49,712
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Oca 14, 2007 3:37 am Mesaj: #7

« hevin » demiş ki:
Bu kitabi cok seneler once okumustum..Felsefeyle tanisma yolunda kesinlikle guzel bir adim olacagini dusunuyorum...ozellikle 15-18 yas arasi okunulmasi tavsiye edilir..

Eger ki artik hayatin anlamini sorgulamaya basladiysan,egerki yerim ne benim bu engin ummanda diyorsan bu hikayeye dalmalisin..Sana hayati bir hikaye edasiyla tek anlamliliktan cok anllamliliga tasima firsati taniyacaktir..Yasamda tek bir dusunce degil,dusunceler aginin hakim oldugunu ogrenmeye baslamak icin ilk basamak niteliginde olduguna inaniyorum..

iyi okumalar..
Bay Bay Bay Bay

slm hevin tavsiyen iyide bu 15-18 olmasa olmuyor mu_? benimde felsefeye tutukum var 15 yaşını çoktan geçtik şimdi nolacak _? yaş geçsede birşey olmaz dimi Çok Mutlu

tanıtım için tşk bozUNtu Saygılar Saygılar

ozziegirl

Üye No: 48,588

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Oca 14, 2007 7:46 am Mesaj: #8

Bu kitabi lise yillarinda felsefe dersinde ders kitabi olarak isliyordukk.Gercekten felsefeye giris icin cok uygun bi kitap.Zevkle okuyabilenecek bi kitap bence.

Üye No: 72,809

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Oca 14, 2007 6:33 pm Mesaj: #9

« buket601 » demiş ki:
« hevin » demiş ki:

iyi okumalar..
Bay Bay Bay Bay

slm hevin tavsiyen iyide bu 15-18 olmasa olmuyor mu_? benimde felsefeye tutukum var 15 yaşını çoktan geçtik şimdi nolacak _? yaş geçsede birşey olmaz dimi Çok Mutlu

Yeterki sen felsefe tutuku Çok Mutlu ol Buketcim, istedigin yasta okuyabilirsin tabiki...Ama insan yasami sorgulamaya ozellikle bu yaslarda baslar ya o bakimdan bir baslangic niteliginde olmasi icin bu yaslarda okunmasini tavsiye etmistim..

Yas gecsede bisey olmaz endiselenme Hehehehe Hehehehe Hehehehe
buket601
hiç ummazdım oldu son baharda hediye gibi aşk mı_?

Üye No: 49,712
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Oca 15, 2007 3:37 pm Mesaj: #10

« hevin » demiş ki:
« buket601 » demiş ki:
« hevin » demiş ki:

iyi okumalar..
Bay Bay Bay Bay

Yeterki sen felsefe tutuku Çok Mutlu ol Buketcim, istedigin yasta okuyabilirsin tabiki...Ama insan yasami sorgulamaya ozellikle bu yaslarda baslar ya o bakimdan bir baslangic niteliginde olmasi icin bu yaslarda okunmasini tavsiye etmistim..

Yas gecsede bisey olmaz endiselenme Hehehehe Hehehehe Hehehehe

tşk hevin saolll Hıhı Saygılar

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 5 sayfa) [Bu başlıkta 48 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar