Saç Deyip Geçmeyin!
Bölüm Yetkilileri: AyCii, blâck|róse
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 6 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »
 Yazar  Mesaj
èvanèscè
thêatre ºƒ trag£d¥
Editör

Üye No: 15,305

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Mar 04, 2006 2:23 am Mesaj: #1

Saçın %50.65'i karbon, %20.85'i oksijen, %17.14'ü nitrojen,
% 6.36'sı hidrojen ve %5'i de sülfürden oluşur.

Saçta ayrıca eser miktarda magnezyum, arsenik, demir, krom ve diğer metal ve minerallerden bulunur.

Koyu saçlardaki karbon oranı açık saçlara nazaran daha fazladır.

Saçların en hızlı uzadığı dönem 15-30 yaş arasıdır ve kadınların saçı erkeklerden daha hızlı uzar.

Bir saç telinin ortalama ömrü 4-7 yıldır.

Günde 75-150 tel saçın dökülmesi normaldir.

Saçın miktarı saç rengine göre değişir. Kızılların ortalama 90.000 saç teli vardır. Siyah saçlıların 108.000; kahverengi saçlıların 140.000 ve sarışınların bunlardan da fazla saç telleri vardır.

Kafamızdaki her 6,5 cm²de yaklaşık 1000 tel saç vardır. Bu da kafanız büyüdükçe saçınız artar anlamına gelir Gülücük

Normal durumda, kuru saç kırılmadan kendi boyunun 1/5'i kadar esneyebilir. Islak saç ise kendi uzunluğunun %40-50'si kadar esneyebilir.

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Yurek
.: Adige Phşaşe :.
Emektar

Üye No: 38,235
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Mar 06, 2006 12:41 am Mesaj: #2

Uf Bu Matematik Saclara Karismasaydi bari Üzgünüm

Tesekkurler Eva Öpücük

peykan1

Üye No: 41,971

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Nis 23, 2006 9:53 pm Mesaj: #3

teşekkürler evanesce walla ne değişik şey bunlar bea Gülücük

CRiSTiaNoRoNaLDo MaNYaĞı

Üye No: 65,429

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per May 24, 2007 10:05 pm Mesaj: #4

Alıntı:
Kafamızdaki her 6,5 cm²de yaklaşık 1000 tel saç vardır. Bu da kafanız büyüdükçe saçınız artar anlamına gelir

Zaten yeterince var. Sümüklü

Teşekkürler.

Üye No: 86,618

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 09, 2007 5:14 pm Mesaj: #5

Zaman eet yeterince war ama onnar uzarken bi yandanda dokuluo ya o ck kotu uff pufff
kadfah9esk

Üye No: 128,812

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Tem 04, 2008 2:28 am Mesaj: #6

ay benim saçlarım çok az uzuyo ya iyi oldu bak öğrendim saçım ıslakken çeker çeker dururum sündürürüm Hehehehe yoksa uzayacağı yok Sümüklü
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 6 mesaj bulunuyor]
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar