Munzevi
Bölüm Yetkilileri: e.pack2, eliah, JiLda, M@Vi, SUB-ZERO
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 22 sayfa) [Bu başlıkta 215 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1 ...
 Yazar  Mesaj
Meric Kar
"..."

Üye No: 64,510

Açıklama: ...
Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Ekm 11, 2006 3:34 pm Mesaj: #1

Kelimelerin içinde, hani o en zor olanında;
Seni anlatmanın, anlatılabilen anların, bozgun zamanların ve kanayan tüm yanların beni yeniden kucakladığı zamanlarda..
Durdum...
Düşündüm..

Sen herşeydin... Herşey nokta...
Ben sadece hiçtim sensizliğin ortasında..
Adın ucnokta!..

"..."

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Ekm 11, 2006 11:29 pm Mesaj: #2

Sen gönüllü hapishaneleri bilirmisin? Kalbin ruhun kabullenemezken zincirleri; delicesine arzularken özgürlüğü, mecburi yaşamları sürüyormusun? Her gün kendi elinle öldürürken sana ait olan, seni sen yapan ne varsa hepsini, çığlıklarını içine akıtma zorunluluğunu kaldırabilirmisin? Acılarınla yüzleşebilirmisin her an? Ben - sen iken; biz'e yönelik istekleri, beklentileri kaldırabilirmisin? Taşıyabilirmisin böyle bir yükü omuzlarında?

Belki de senin hiç böyle dertlerin yoktur. Bedelini ödemek zorunda olduğun günahların... Seni bir girdabin içine iten kader oyunları... Karşısında duramayacağın kadar güçlü, elinde olamayacak kadar Tanrısal... Komik ve saçma değilmi? Ama kimbilir belki de uzaklarda bir yerlerde, bir adamın yüzleşmek zorunda olduğu hayat gerçekleridir bunlar...

Iste benim hikayem!..

Alıntı:

Sensiz giden trenler, ufuklarda kaybolan birer ümit
Nehir gibi akmiyor günler Heraklit Heraklit.
Zaman masal kuslarina benziyor;
Abus, kocaman, sakit.
Ve geceleri
Alninda dolasir biteviye
Kirli, soguk penceleri.
Yildizlari söndürmüs firtına,
Batan gemidesin;
Senden ne kalacak yarina?
Kiyilardan imdat isteyen sesin!..

Üye No: 22,839

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Ekm 23, 2006 7:07 pm Mesaj: #3

Hürriyet ve İtilaf

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Meric Kar
"..."

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Ekm 23, 2006 7:29 pm Mesaj: #4

"Bir adam Meçhule tırmanıyordu. Sisyphe'e benziyordu uzaktan. Bir adam Meçhule tırmanıyordu topraktan. Arkası uçurum, yanları duvar. Kaç sabah güneşle selamlaştılar, kaç aksam yıldızlar feneri oldu, bilmiyor.

Koro
Olemp'e yalnız gidilmez. Kervanla
çıkılır yola. Bin çıkılır, bir
varılır; bir çıkıp bir varılmaz.
Olemp'e yalnız gidilmez

Ve adam tırmanıyordu. Musa'nın gözünü kamaştıran nur, kavurdu gözbebeklerini.

Koro
Kayaya çaktılar Promete'yi, Homer'i
karanlığa gömdüler, Tanrılara yaklaşan,
Nemesis'in gazabına uğrar.

Adam haykırdı: Nemesis, Nemesis! Yıldırımlar gibi ulu çınarlara musallat Tanrıça... Ben ne Olemp'in sırlarını faşeden bir yari-Tanrıydım, ne erguvanlar içinde doğan bir prens. Ama madem ki, parmakların bana kadar uzandı, madem ki beni de hışmına layık gördün, seni utandırmayacağım. Ya ölüm boğacak şarkılarımı, ya elimden aldığın dünyadan daha muhteşemini yaratacağım.

Ve Meçhule tırmanan adam Kelime oldu."

"..."

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Kas 08, 2006 3:54 pm Mesaj: #5

Sesin sesime degdiginde; bir anlamı olmalı sesime degen sesinin yuzume vuran tebessumunde!
Yuzun dusunce icime, binlerce dus icinde tek sana dalısımın,
Karanlık olsan da, vursan da kalısımın;
Varolan kelimeler icinde binbir rengi tarifleyen dilimin, gozlerinin dilinde lâl kalısının bir anlamı...

Düşüyorsam; uçurumsan!
Düşler icinde kalıyorsam..
..ve yıldırımlar tasıyorsam;
Yalnızken sana, yanında huzura kaldırıyorsam kadehi,
Zehirsen de içiyorsam..
Alev alıyorsa gökyüzü; alevler icinde soluguna kosuyorsam;
Göğsümde kaynıyorsa volkan, taşıyor da kıymıyorsa tenine,
..Bir anlamı olmalı!

Ürperiyorsam;
İçimi titretiyorsa içime işleyen sesin..
Yüzün yüzüme, hüznün hüznüme degdiginde aksamdan kalma bir efkarla tutusuyorsam;
..ve sarhoşluğum bir ırmak misali akıyorsa ömrüme;
Akıyor da dinmiyorsa kuraklığım..
Gülüşünden topluyorsam gökten düşen elmaları;
Havva oluyorsam, utangac, yarıcıplak ve yaralı..
Karanlıksan, yanıyorsan ve tutuşuyorsam özünde,
Olsun!
Kalıyorsam; Bir anlamı olmalı...

"..."

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Kas 16, 2006 3:25 pm Mesaj: #6

Dağılmış bir enkazın savrulan külleri arasından kaç kez doğurabiliriz sükuta mahkum bir hayatı?

Bu adı çoktan konulmuş bir yazgı!..

Yaşanmamış ve bir daha asla yaşanmayacak talihsiz bir öykü; kimsenin okumadığı..

Bir tufan, zemheri bir yangın.

Adımsa kaderbozan!...

"..."

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Kas 16, 2006 4:53 pm Mesaj: #7

Tarihi yaz..
.. Ve adımı
Adının yanına..
Cumbus kopsun sokakta
Heryerde bir ölüm
Ve biz.. Kimliksiz..
Paramparca!

Ben, usumus yarınların ıslak ortusu;
Bir garip hece dudaklarımda..
Tadı yok, adı yok bir yalan;
Bir basına yasanan..
Terkedilmis bir ömür,
Vuslatında kan!
Say ki,
Yabancısı buraların
Senden sorulan!

Sonra yagmur yagsın..
Ve kar..
Sehir boydan boya ıslak..
Ayaklarımda carık
Kalanı.. Cırılcıplak..

Cocuk ol agla !
Sehir korksun
..Ve titresin adım..
Bir kolon gecsin derimden
Bir asfalt!
Zifte bulansın dün
Yarın;
Dünden uzak!

Umudu sar
Cigerine cek duman duman
Ve korkma
Adım "asi" kalsın bırak!
Kan damlasın, kan bilesin, kan kussun kalem!

Ben,
Herkes degilim!
Sen hickimse..
Savasıyorsam yokolarak gitgide
Belam;
Onlara benzeme!

"..."

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Kas 17, 2006 5:20 pm Mesaj: #8

Dusunuyorum, her hangi biri olsaydın, boyle ister miydim seni?

Sıradan, yapmacık, alelade..
Herkes kadar olsaydı boyun; Daha kısa, daha uzun ya da biraz orta!
Vasatın altı olsaydın ya da, unutsaydın mesela.. Tuhaf bir haz, köpeksi bir ego verseydi bu sana..

Sarısın olsaydın, renkli olsaydı gozlerin..
Bos ve kifayetsiz baksaydın cogu kez, savururken saclarını bos bir ruzgara.. Herkes gibi gidecek adreslerin olsaydı, seni sonsuz huzura bogacak tek kapı ben olmasaydım mesela.. Yani tercih hakkını kullansaydın onlar gibi, "yol da yolcu da sensin" deyip kapımda sabahlamaktan baska..

İster miydim seni herkes gibi olsaydın!
Boyle deli cakar mıydım omrumun sol yanına?
Susmaktan baska seyler yapsaydın cogu kez, konustugunda daglar yıkılmasaydı ya da! Kıyamet yuruyusunde sabahlamayıp, baska bir ikamet adresi uydurabilseydi varolusuna..
Zincirlerin olmasaydı.. Sevisebilseydin benimle, canın her cektiginde, cıldırasıya!
İnsanların yuzunde baska bir anlamın olmasaydı, yalnız bana gorunen usaren dısında!
Susadıgımda su icmek gibi zamane bir haz olsaydın..
Ben zengin velet! İhfal edene kadar dolansaydım ayaklarına..
Bu kadar asil bakmasaydın, bu kadar deli olmasaydı kanıma karısan kanın! Gozun gozume degdiginde bosalmasaydı dizlerim, yeni bir sarkı olmasaydın...

Boyle ister miydim dersin "Sisyphe"!? Bu kadar yıl aynı kaya omzunda, bunca cesur durmasaydın!..

"..."

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Kas 27, 2006 11:32 pm Mesaj: #9

Al, git!
Kelimelerim senin!
Bildigim tum diller,
Ve okudugum her ne varsa, anlamlı anlamsız..
Yollarda adımlarım,
Ayak izleri yabancı askların,
Senin!

Sıgınacak baska bir cumle yok..
Ezberim senin!
Yagma edildi dun gece sehir
Ortasında ben,
Cırılcıplak..
Kimsesiz..
İki polis bir kelepce..
Tutulacak bir sey yok,
Kimligim senin!

Aykırı tebessum yuzumde,
Gozlerim senin!
Afilli cumleler bekleme benden n`olur,
Depozitolu vaadler..
Cay sohbetleri, eylül ikindileri.
Kalbim muhurlu, ruhum muhurlu..
Fikrim senin!..

Alıntı:
Ahmet Telli;
Acı ses olur, ses deli bir yağmur..
"Eski bir Eylül"e gireriz böylece!..

furtuna
Editör

Üye No: 32,658

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Kas 27, 2006 11:41 pm Mesaj: #10

korkusuz nefer ..

içime pekmez akıttım ..kar karıyorum..

sen oradaydın ve bir gün benimle tanışacağını bilmiyordun ..
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 22 sayfa) [Bu başlıkta 215 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1 ...
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar