Kürşat Başar / Başucumda Müzik
Bölüm Yetkilileri: M@Vi
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 11 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
..LeyL..
Emektar
Emektar

Üye No: 1,189

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Oca 27, 2006 12:59 am Mesaj: #1

Kürşat Başar / Başucumda Müzik

Üye olmadığınız için buradaki linki göremiyorsunuz! TurkBoard üyesi olmak için tıklayınız!

"Eğer, hayatınızın herhangi bir an'ına gidip orada sonsuza dek kalacaksınız deseler yalnızca iki şeyden birini seçmek isterdim. Biri, o çocukluğun bahçesindeki ağacın dalına asılı salıncakta sallanırken... Öteki, bütün hayatım boyunca en çok sevdiğim adamla öpüştüğüm ilk gün... Herkes aşık olmanın ortak dilini bulup yazmaya çalışıyordu.

Ama aslında bu kadar basitti işte: Birini öptüğünde salıncakta sallanır gibi hissediyorsan aşıksın."

Başucumda Müzik, bizi "gerçekleşen bir rüya"ya götürüyor. 50'li ve 60'lı yılların karmaşasında unutulup gitmiş gizli bir aşk öyküsünü anlatıyor. Orada, sokaktan akordiyon sesinin geldiği bir bahar sabahında, unutulmaz cumartesilerde, unutulmuş şarkılarda eşsiz bir duyguyu, tutmak isterken avucumuzdan kayıp giden o rüyayı okuyacaksınız. Hem de çok tanıdık bir yakın tarihin çarpıcı gerçeğinin içinde...
(Arka Kapaktan)

"Bazen kendimizi bir hayalin içinde sanırız ama aslında yaşadıklarımız gerçektir. Bazen de herşeyi gerçek sanırken aslında yalnızca hayal gördüğümüzün farkına varmayız. Bu kitapta yazılanların hepsi gerçektir. Ama aynı zamanda hepsi yalandır. Çünkü onu ben yazdım. "(Kürşat Başar) s.5

“Dünyanın en güzel hikayesi” de olsa artık acı veren sevinçleri barındıran paylaşılması imkansız hatıralarıyla başbaşa kalmaktan yorgun düşmüş yalnız ve yaşlı bir kadının hayatını, daha doğrusu aşkını, o aşka damgasını vuran bir şarkı eşliğinde anlatıyor “Başucumda Müzik”. Kürşat Başar, roman boyunca adını telaffuz etmediği kadın kahramanının çocukluğundan başlayan çarpıcı hayat hikayesini serbest çağrışımlarla, zaman sıralaması yapmaksızın, kopuk kopuk, ama akıcı bir dille aktarmış"

Kürşat Başar 1963 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul, Ankara, Lefkoşe ve Doğubeyazıt'ta öğrenim gördü. Halen yazarlık, yorumculuk ve köşe yazarlığı yapmaktadır

Kürşat Başar , ana konunun ötesinde, anlattığı dönemin siyasi gerçeklerini, yaşam koşullarını, o günün Ankara 'sını hatta Avrupa'sını ayrıntıya girmeden de olsa anlatmış.Keyifle okuyabileceğiniz akıcı bir kitap. (PanaromaS)

Yazar : Kürşat Başar
Yayınevi : İş Bankası Yayınları

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
DiCeNdRa
Emektar
Emektar

Üye No: 197

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Oca 27, 2006 9:39 am Mesaj: #2

Etik olmamasına rağmen çok güzel bi kitaptı,kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum..
Bana mı öyle denk geliyo bilmiyorum ama son okuduğum kitaplarda hep mutluluk son anda elden kayıp gidiyor Üzgünüm

vaSSago
On a fait le monde
Emektar

Üye No: 709

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Oca 27, 2006 9:56 pm Mesaj: #3

Öneri için teşekkürler P.S.
Başucumda Müzik Wink

İçimde derinlerde,
Gitme !
Diyen bir ses var..
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
bluebead22

Üye No: 44,198

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Oca 27, 2006 11:17 pm Mesaj: #4

Kaçırılmayacak kitap.Okumanızı ŞİDDETLE TAVSİYE ederim..Kİtabın sonunda ağlamıştım...Sümüklü
subatsali

Üye No: 13,150

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Oca 29, 2006 2:12 am Mesaj: #5

Bilmiyorum ama ,biraz eski kafaliyimdir ,bazı etik değerlerim oldugunu düşünüyorum .....

veee bu ,ve bu benzeri yazarlari sevmiyorum ,,,,....????

Ama dedim ya ; eski kafaliyim biraz....ömer gibi,reşat gibi,peyami gibi...

Halil Cibran,İnsanoğlu İsa
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
SpringFalcon

Üye No: 31,203

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Oca 29, 2006 10:08 pm Mesaj: #6

şu an arkadaşım okuyoo en kısa zamanda yani o bitirir bitirmezz bende okucammm tavsiye için teşekkürlerr kürşat başar in diğer kitaplarıı SEN OLSAYDIN YAPMAZDIN, BİLİYORUM buda güsell bi kitapp okumanızı tavsiye ederimmmmm Gülücük

Kendi yüreğini,
Kendi bilen bir çocuk....
BosveR

Üye No: 18,846

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Şub 03, 2006 1:38 am Mesaj: #7

en çok etkilendiğim kitap sanırım, sonundan ipucu vermek gibi oluo ama ben de baya kaptırıp ağlamıştım.. tavsiye ederim.

kronik züğürt

Üye No: 63,618

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Tem 14, 2006 6:05 am Mesaj: #8

işte mukemmel askın we kovalamacanın kıtabıııı herkess okusun ayrıca kapak resmı de alırken benı cok etkılemstır Çok Mutlu

Fahri İnsan

Üye No: 48,036
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Kas 16, 2006 12:54 pm Mesaj: #9

ilk çıktığında bir arkadaşım doğumgünü hediyesi olarak vermişti okuyalı bayağ oldu çok çok güzel bir kitap değildi Melek ama.. ama sürükleyiciydi
yanlış hatırlamıyorsam kitapta kadın kahramanın adı hiç geçmiyordu sanki

birde bu kitabın soundtrack imi çıkıcaktı yinemi ben yanlış hatırlıyorum yada çıktı benimmi haberim yok Füüü üüü üü Gülücük

shr_hsn

Üye No: 72,849

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Oca 10, 2007 3:59 am Mesaj: #10

kitabı çok merak ettim sayenizde hangi kitabı alacağıma karar verdim teşekürler
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 11 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar