İstanbul Teknik Üniversitesi
Bölüm Yetkilileri: ClannJeaR
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 5 sayfa) [Bu başlıkta 49 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
53MaNiA

Üye No: 17,248

Açıklama: İTÜ
Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Eyl 22, 2005 1:20 pm Mesaj: #1

İTÜ burda....

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Cengiz Han
\m/ MaRDuK \m/

Üye No: 19,902

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Eyl 23, 2005 3:12 pm Mesaj: #2

Geçmişten Geleceğe İTÜ
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 226 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik mimarlık öğretimi ile özdeşleşmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yenileşme hareketlerinin öncülüğünü üstlenmiş, Cumhuriyet döneminde ise ülkemizin imarına, modernizasyonuna ve yönetimine damgasını vurmuştur.Türkiye'nin yollarında, köprülerinde, barajlarında, fabrikalarında, binalarında, enerji santrallarında, haberleşme ağlarında , köylerinde ve kentlerinde İstanbul Teknik Üniversiteli mühendislerinin ve mimarlarının alınteri ve emeği vardır. İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye'de mühendislik ve mimarlık mesleklerinin tanımını yapan ve bu tanımı her zaman güncel tutmayı başaran, geleneksel yapısını korurken modern eğitim ve öğretim ortamlarını öğrencilerine sunan:, güçlü yurtdışı ilişkileriyle öğrencilerinin sadece ülke sınırları içinde değil, uluslararası ortamda da yarışacak şekilde yetiştiren bir devlet ünivesitesidir.

Kampüsler

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin eğitim binaları beş kampüse yerleşmiştir. Ana yerleşim birimi olan Ayazağa Kampüsü, İstanbul'un yeni finans merkezi konumuna gelen Maslak bölgesindedir. Rektörlük ve yönetim birimleri bu kampüste bulunmaktadır. 247 hektarlık bir alanı kaplayan Ayazağa Kampüsü'nde lisans egitimi veren İnşaat, Elektrik-Elektronik, Kimya-Metalurji, Maden, Fen-Edebiyat, Uçak ve Uzay, Gemi İnşaat, ve Deniz Bilimleri Fakülteleri bulunmaktadır. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerinin yürütüldüğü beş enstitüden dördü; Nükleer Enerji, Fen Bilimleri Avrasya ve Yer Bilimleri ve Bilişim Enstitüleri de Ayazağa Kampüsü'nde bulunmaktadır.

Bu kampüste bulunan Merkez Kütüphane ,bilgisayar laboratuvarları ve 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi, Kampüsün yoğun yaşam alanlarıdır. Kampüste 12 adet, her biri 58 öğrenci kapasiteli "Gölet Yurtları", 60 öğrenci kapasiteli dört adet "Vadi Yurtları" öğrencilerimize batı standartlarının ötesinde bir yaşam kalitesi sunmaktadır. Ayrıca bu kampüste 400 öğrenci kapasiteli "Ayazağa Kız Ögrenci Yurdu" 110 öğrenci kapasiteli "Verda Üründül Kız Öğrenci Yurdu" bulunmaktadır.1400 öğrenci kapasiteli dört bloktan oluşan ve spor salonu ile sosyal merkez içeren "İTÜ Öğrenci Sitesi" Ekim 1999'da hizmete girmiştir.

Öğrenci kulüp etkinlikleri Kültür Sanat Birliğinde ve Spor etkinlikleri ise Spor Birliği çevresinde yoğunlasmaktadır. Tenis kortları kapalı, spor salonu cesitli spor yarışmalarına ev sahipliği yapmaktadır.Ayazaga Kampüsü öğrencileri Mayıs ayında butun İTÜ'lüler icin Kültür ve Spor Şenlikleriyle canlanan bir ortam yaratmaktadırlar.

Ayazağa Kampüsü Boğaziçi'nde İstinye Koyu'na 10 dakikalık erişim uzaklığındadır İstinye Koyu'ndan Kadıköy'e ve Boğaz'ın karşı sahillerine deniz yolu ile ulaşım bulunmaktadır. Ayazağa'nın kent merkezinde bulunan diğer üç kampüsüne otobüs ile trafik yogunluğu olmadığı zaman 20 dakikada erisilmektedir. Son durağı kampüs icerisinde olan belediye otobüslerlyle Taksim'e erişilebilmektedir.

Kent merkezinde bulunan üç yerleşim birimi: Gümüşsuyu Taskışla ve Maçka Kampüsleri'dir. Gümüşsuyu ve Taşkışla Kampüsleri 19. Yüzyıl İstanbul'unda en önemli ticaret ve kültür merkezi olan ve bugün de aynı işlevleri sürdüren Taksim bölgesindedir. Gümüşsuyu Kampüsü'nde Makine Fakültesi kentiçi kampüsüne hizmet veren Spor Salonu ve açık hava spor alanları bulunmaktadır. Bu kampüsde bulunan 54 kişilik kız ogrenci yurdu yanında 1998 yılında mezunlarımız tarafından restorasyonu gerçekleştirilen 254 öğrenci kapasiteli Gümüşsuyu erkek öğrenci yurdu öğrencilerimize batı standartlarının ötesinde bir yaşam kalitesi sunmaktadır.

Gümüşsuyu binasında bulunan "Arı Ögrenci Merkezi", ögrencilerimizin sosyal ve kültürel etkinliklerine, çağdaş düzeyde olanak sağlamaktadır.

Taşkışla Kampüsü'nde Mimarlık Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Güzel Sanatlar Bölümü, Sürekli Egitim Merkezi bulunmaktadır. İTÜ Geliştirme Vakfı ile Rektörlüğün kentiçi ofisleri de bu Kampüste bulunmaktadır.

Maçka Kampüsü'nde İşletme Fakültesi, ingilizce Hazırlık Okulu, Dil ve inkilap Tarihi Bölümü, Türk Müziği Konservatuarı, İTÜ Vakfı ofisleri ve İTÜ Sosyal Tesisleri bulunmaktadır. Sosyal tesis, yabancı ve yerli misafirler için otel, lokanta, açık yüzme havuzu ve tenis kortları olanaklarina sahiptir. Bu kampusde Üniversiteye ait bir ana okulu ve kreş de bulunmaktadır. Taşkışla ile Maçka Kampüsleri arasında bağlantıyı saglayan teleferik servisi, öğrencilerimize önemli bir olanak sunmaktadır.

16.5 hektarlık alana sahip Tuzla Kampusu'nde modern ekipmanlarla donatılmış egitim havuzu ile Denizcilik Fakultesi bulunmaktadır. İTÜ'nün "Akdeniz Gemisi" Tuzla Kampusu koyunda demirlemiş bulunmaktadır...

Lisans Eğitiminin Yeniden Yapılandırılması

İstanbul Teknik Üniversitesi 1996 yılından başlayarak İTÜ 2001 Atılım Projesi kapsamında eğitim ve araştırmanın gelişimine yönelik birçok yeni projeyi uygulamaya geçirmiş bulunmaktadır. Bu projelerin en önemlilerinden birisi, eğitimin yeniden yapılandırılması ve çağdaş eğitim sistemlerinin uygulamaya geçirilmesidir.

İTÜ, bilim dili olarak Türkçe'yi geliştirmeyi sürdürürken, küreselleşen Dünya'da İTÜ mezunlarının uluslararası düzeyde yarışmalarını sağlamak amacıyla 1997 öğretim yılından başlayarak zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı ve öğretim planındaki derslerin %30 'unun İngilizce açılan derslerden alınması uygulamasını başlatmıştır. Yabancı Dil Seviye Sınav'ında başarılı olan öğrenciler doğrudan Üniversite eğitimine başlarken , seviye sınavında başarısız olan öğrenciler, İngilizce seviyelerine bağlı olarak bir veya iki yarıyıl zorunlu hazırlık eğitimine devam ederler.

İTÜ, öğrencilerini çok yönlü, öğrenmeyi öğrenen, yaratıcı, teknoloji kültürüne sahip bireyler olarak yetiştirme amacıyla lisans programlarını aşağıdaki genel ilkeler çerçevesinde düzenlemiştir:

Toplam kredi 153

Toplam kredinin %25'i Temel Bilim Dersleri,

Toplam kredinin %20'si Temel Mühendislik Dersleri,

Toplam kredinin %20'si Sosyal Bilim Dersleri,

Toplam kredinin %25-%35'i Meslek ve Mesleğe Yönelik Tasarım Dersleri,

Seçime Bağlı Ders/ Zorunlu Ders Oranı en az %17

Yeni eğitim programları ile ders sayılarını azaltılması, öğrencilere ilgileri doğrultusunda zamanlarını planlama olanağı yaratmakta ve onların kütüphane, bilgisayar laboratuarları ve diğer eğitim ortamlarını etkin biçimde kullanarak araştırıcı ve yaratıcı bireyler olarak yetiştirilmelerini hedeflemektedir. Değişik bölümlerde kayıtlı bulunan öğrencilerin bir çok Temel Bilim, Temel Mühendislik, İnsan ve Toplum Bilim derslerini beraber almaları ile, farklı bölümlerin öğrencilerinin birlikteliği sağlanmış, oluşturulan ortak programlar ile çift anadal uygulamalarına yeni olanaklar yaratmıştır. Programlarda yer alan zorunlu Bilişim dersleri, öğrencilerin bu alanda hızlı gelişmelerine olanak sağlamakta ve öğrenci yurtlarına kadar taşınan internet hizmetleri İTÜ öğrencilerine çağdaş eğitim öğretim ortamı sunmaktadır.

Yabancı Dil Eğitimi
İngilizce hazırlık sınıfları için Tarihi Maçka Kışlası restore edilmiştir. 2000 öğrenciye hizmet verebilecek çağdaş donanımlara duruma getirilen Maçka binasında 20 öğrenci kapasiteli 93 derslik, video ve bilgisayar laboratuarları, kütüphane ve afiler bulunmaktadır.

Yabancı Dil Eğitimi programları, University of Connecticut ile yapılan işbirliğiyle yeniden yapılandırılmıştır. Türk okutmaların yansıra, 409 Amerikalı ve İngiliz okutman bu eğitim programında görev almaktadır yabancı Diller Okulu'nda İngilizce'nin yansıra Fransızca, Rusça, İspanyolca ve İtalyanca diller seçmeli dersler olarak verilmektedir.

Çift Anadal

Tüm dersleri en az (BB=3.0) başarı ortalaması ile tamamlamış örenciler, danışmalarının onayı ile 3. Yarıyılın başından bir ay önce Çift Anadal Programı (ÇAP) için hem kendi fakültelerine, hem de ikinci anadal olarak seçtikleri programın bulunduğu fakülteye başvurabilmektedirler. ÇAP yapan örenciler başarılı oldukları takdirde her iki daldan lisans diploması alarak mezun olmaktadırlar.

Üniversite İçi Yatay Geçiş
İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerine herhangi bir lisans programından diğer bir programa geçiş yapma olanağı sağlanmamış bulunmaktadır. İTÜ öğrencileri başarılı oldukları takdirde istedikleri programa kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler. Yatay geçişte not ortalamasına göre sıralama yapılmaktadır.

Öğretim Süresi Öğretim yılı yaz ve kış yarıyılları ile yaz üretiminden oluşmaktadır. Yarıyılın normal süresi on dört haftadır. Dersler bir yarıyıl sürelidir. Akademik takvim her yıl Üniversite Senatosu tarafından belirlenir. Öğretim; dersler, uygulamalar, proje, stüdyo çalışmaları, laboratuar çalışmaları, pratik çalışmalar, seminer ve bitirme ödevi çalışmalarından oluşur. Öğretim planında zorunlu, seçime bağlı ve serbest dersler bulunmaktadır.

Akreditasyon

Küreselleşme sürecinde, Avrupa Birliğiyle entegrasyon politikaları çerçevesinde üniversitelerin kendilerini sürekli yenileyebilmeler, güncelleştirebilmeleri ve değişime açık bir yapı kazanmaları gerekmektedir. Çağımızda eğitim programlarının hedeflerinin, girdi ve çıktılarının, hedeflere ulaşmakta kullanılan yöntemlerin belli aralıklarla gözden geçirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bunu sağlanması için İTÜ yönetimi tüm bölümlerinin uluslar arası kuruluşlarca akredite edilmesi sürecini başlatmış bulunmaktadır. Bu kapsamda, içerikle birlikte eğitim teknolojileri açısından da önemli yatırımlar gerçekleştirilerek çağdaş teknolojinin yarattığı eğitim ortamlarını kalitesi yükseltilmiştir. İTÜ, hizmet veren kurum ile hizmetin kalitesini denetleyen otoritenin birbirinden ayrılmaları, denetlemenin bağımsız erk tarafından yapılması ilkesini benimsemiş bir kurum olarak programlarını sürekli geliştirmektedir.

Uzaktan Eğitim Projesi

İTÜ, eğitim ve öğretimde yeni teknolojilerin kullanılmasına büyük önem vermektedir. Üniversitemiz, İstanbul'un farklı bölgelerinde bulunan kampüslerini ileri teknolojilerle birleştirmiş, böylece bir kampüste verilen derslerin istenildiğinde diğer kampüslerden de canlı yayında karşılıklı etkileşimli olarak izlenmesini sağlamıştır.

Öğrenci Yaşamı

Üniversiteler, gençliğin kendisini geliştirmesi için gerekli olan zengin kültürel ve sosyal ortamları yaratan kurumlardır. İstanbulun merkezine yerleşmiş olan İTÜ Kampüsleri öğrencilerin, İstanbul metropolündeki engin kültür ve sanat etkinliklerine katılmalarına olanak sağlamaktadır. Ayazağa Kampüsü, çeşitli spor olanaklarını zengin bir yeşil doku içinde öğrencilerine sunmaktadır. Öğrenciler ders dışı zamanlarını İTU Spor Birliği ve İTÜ Kültür Sanat Birliğinde değerlendirmektedir. Kültür ve Sanat birliğine bağlı 56, spor Birliğine bağlı 12 öğrenci kulübü faaliyet göstermektedir. Kulüp sayıları her yıl artmak da ve öğrencilerin ilgi alanları göre yeni kulüpler kurulmaktadır. Kulüplerin yıllık faaliyetlerinin ürünleri olan sergi, konser ve tiyatro oyunları, spor gösterileri, öğrenci festivalleri her yıl mayıs ayında İTU Kampüslerinin canlılığını arttırmaktadır.

İTU öğrencileri, özellikle son yıllarda uluslararası etkinliklerde ön planda yer almaktadır. Bunlar arasında, AEGEE (Avrupa Öğrenci Forumu) üyeliği, bu kuruluşun İstanbul şubesinin yönetimine aktif katılım be bu kapsamda 1994 yılından bu yana her yaz düzenlenen Uluslararası Yaz Okulu sayılabilir.

Uluslararası Yarışmalara Katılım: öğrencilerin katıldıkları uluslararası etkinliklerde bir başkası, uluslararası mesleki yarışmalardır. İşletme Dalında CHAMP 93 ve 94 ile Petrol mühendisliği öğrencilerine yönelik Avrupa ve Dünya çapındaki yarışmalar bunlara örnek gösterilebilir. CHAMP 94’de İTÜ Avrupa üçüncüsü olmuştur. Petrol Mühendisliği dalında yapılan yarışmanın 1996 yılı dünya birinciliğini İTÜ Petrol Mühendisliği Bölümünün mezunu kazanmıştır.

IAESTE ve AIESEC: İTÜ öğrencileri, eğitimleri boyunca yapmak zorunda oldukları meslek stajları için ulusal kurumların yanında, IAESTE ve IAESEC gibi kuruluşlardan da yararlanmaktadır. Bunlardan IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) 1948 yılında kurulmuştur. Türkiye, bu kuruluşa 1955 yılında katılmıştır. Dünya çapında 47 üyeye sahip birliğinin amacı, yüksek öğrenim kurumlarında okuyan öğrencilere uluslararası staj olanakları sağlamak ve değişik ülke ve kültürlerden insanları kaynaştırmaktadır. “IAESTE-Türkiye” yaz aylarında kalabalık stajyer gruplarını ağırlamaktadır. İTÜ öğrencileri bu uluslararası etkinliklerin yanında öğrenci kongreleri, mesleki yaz okulları ve sempozyumlar da düzenleyerek, henüz üniversite döneminde iken mesleki forumlara katılma ve son gelişmeleri izleme konusunda özen göstermektedir. Son yıllarda 36 yurtdışı üniversite ile İTÜ arasında yapılan anlaşmalarla yabancı öğrencilerin yabancı öğrencilerin katılımlarıyla yapılan yaz okullarının sayısı artmıştır. Misafir öğrenciler, İTÜ kampüslerinde bulunan öğrenci yurtlarında ağırlanmaktadırlar.

Spor

İstanbul Teknik Üniversitesi, 226 yıllık tarihi boyunca ülkemizin kalkınmasında en büyük katkıyı sağlayan teknik elemanları yetiştirmenin yanı sıra spora büyük önem veren üniversitelerin başında gelmektedir.
1930’lu yıllarda, Gümüşsuyu binasının orta avlusunda bulunan voleybol sahaları, milli takıma kadar yükselen sporcuların yetiştirilmesini sağlamıştır.
1945 yılında yapılan Gümüşsuyu Spor salonu ile ilgi basketbola yönelmiştir. Bu salon, uzun süre bütün İstanbullu’lara hizmet vermiş, Ülkemiz basketboluna pek çok yıldız basketbolcu yetiştirmiştir.
1953 yılında “İTÜ Spor Kulübü” kurulmuştur. Kulüp, günümüzde Türkiye Basketbol liginde oynayan tek üniversite takımıdır.
İTÜ Spor tesislerinde 25 dalda spor yapma olanağı bulunmaktadır.
Ayazağa Kampüsü’nde 1500 seyirci kapasiteli Kapalı Spor Salonu, 2 Jimnastik Salonu, 2 Fizik Kondisyon Merkezi, 2 Masa Tenisi Salonu, 1 Futbol Sahası, 1 Halı Futbol Sahası, 2 Açık Basketbol Sahası, 4 Açık Tenis Kortu, Olimpik Yüzme Havuzu (inşa halinde) bulunmaktadır.
Şehir Kampüslerinde 2 Kapalı Spor Salonu, 2 Jimnastik Salonu,1 Masa Tenisi Salonu, 1 Fizik Kondisyon Merkezi, 1 Halı Futbol Sahası, 2 Tenis Kortu, 1 Açık Yüzme Havuzu bulunmaktadır.

Yurtlar

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yaklaşık %60’lık bölümü İstanbul dışından gelmektedir. İstanbul dışından gelen öğrenciler ve istedikleri takdirde İstanbullu öğrenciler, İTÜ Rektörlüğü ve İTü Vakıfları tarafından işletilen modern yurtlardan yararlanmaktadırlar. 1996 yılından başlayarak İTÜ Rektörlüğü özellikle Ayazağa Kampüsünde yüksek standartlı yurtlar yapılmasına önem vermiştir. 1997 ve 1998 yıllarında inşaatları tamamlanan yurtlarla çok önemli bir yurt kapasitesi yaratılmıştır. İTÜ yurtları bugün 800 kız ve 2130 erkek öğrencinin gereksinimi karşılayacak şekilde toplam 2930 kapasiteye erişmiştir. Eylül 1999 tarihinde Ayazağa’da inşaatı tamamlanarak yeni erkek öğrenci yurdu ile bu kapasite 4370’e çıkmıştır. Yurtlar, İTÜ kampüslerinin içinde eğitim binalarına yürüme uzaklığındadır.

Ayazağa Kampüsündeki Yurtlar

Ayazağa Gölet Yurtları
Toplam 672 öğrenci kapasitesi. Her birisi 56 öğrenci kapasiteli 12 yurt binası. İki bina kız, on bina erkek öğrenci yurdu. Batı standartlarının üstünde donatılmış yatak odaları ve ortak mekanlar. Ayazağa Kampüsündeki Fakültelere ve 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezine beş dakikalık yürüme uzaklığına. İki kişilik yatak odaları, dört yatak odasının bir araya gelmesiyle oluşan sekiz kişilik “konutlar. “Konut” larda günlük yaşama mekanları, TV izleme ve yemek odaları. Merkezi ısıtma ve sürekli sıcak su. Her yurtta kafeterya, çamaşır yıkama-kurutma ve ütü odaları. Her öğrenciye telefon ve internet bağlantısı. Merkazi anons ve müzik yayını. İTÜ Göletine ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne manzaralı. Ayazağa Gölet Yurtları, İTÜ Geliştirme Vakfı tarafından işletilmektedir.
Ayazağa Vadi YurtlarıToplam kapasite: 4x60=240 (İki bina erkek öğrenci, iki bina kız öğrenc, yurdu). Internet ve telefon hattı bağlı, iki kişilik, banyolu, tuvaletli ve daimi sıcak sulu odalar, TV izleme, oturma, yemek ve etüd odaları, çamaşır yıkama ve kurutma mekanları, ütü odası. Bu yurtlar, İTÜ Geliştirme Vakfı tarafından işletilmektedir.
Ayazağa Erkek Öğrenci Yurdu
Toplam kapasite:600 öğrenci. 4 kişilik ve 6 kişilik ranzalı odalar, katlarda ortak kullanımlı banyo-tuvalet, kantin, genel kullanıma açık mekanlar, okuma salonları, genel kullanımlı telefonlar. Bu yurtlar İTÜ Rektörlüğü tarafından işletilmektedir.

Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu
Toplam kapasite: 400 öğrenci. 3 kişilik eşyalı odalar, her katta ortak kullanımlı etüdler, TV ve oturma mekanları, banyolar ve tuvaletler, çamaşır yıkama ve ütü odası. Bu yurt İTÜ Geliştirme Vakfı tarafından işletilmektedir.

Ayazağa Erkek Öğrenci Sitesi
Toplam kapasite: 1440 öğrenci. Her biri 360 öğrencilik 4 bloktan oluşmaktadır. 3 kişilik eşyalı odalar, her katta ortak kullanımlı etidler, TV ve dinlenme mekanları, banyolar ve tuvaletler, çamaşır yıkama ve ütü odaları, internet bağlantısı ve genel kullanımlı telefonlar, spor kompleksi (kapalı spor salonu, fıtness center, ve benzeri spor olanakları). Ayazağa Erkek Öğrenci Ekim 1999’da hizmete girecektir.

Verda Üründül Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu
Toplam kapasite: 108 öğrenci. 3 kişilik eşyalı odalar, etud odaları, genel kullanımlı telefonlar, katlarda ortak kullanımlı mutfak, banyo-tuvalet, çamaşır yıkama ve ütü odası, sürekli sıcak su, kafeterya. Bu yurt İTÜ Geliştirme Vakfı tarafından işletilmektedir.

Gümüşsuyu Kampüsündeki Öğrenci Yurtları

Gümüşsuyu Erkek Öğrenci Yurdu
Toplam kapasite: 254 öğrenci. İlk defa 1939 yılında İTU yurdu olarak hizmete giren bu bina, 1996 yılında tümüyle yenilenmiş ve çağdaş olanaklarla donatılarak yeniden İTÜ öğrencilerine hizmet vermeye başlamıştır. 3 kişilik eşyalı, boğaz manzaralı, banyo ve tuvaletli odalar, genel çalışma mekanları, internet bağlantısı ve telefon hattı, çamaşır yıkama servisi, ütü odası, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri(ücretli), daimi sıcak su. Bu yurt İTÜ Geliştirme Vakfı tarafından işletilmektedir.
Gümüşsuyu Kız Öğrenci Yurdu
Toplam kapasite: 54 öğrenci. 4 kişilik, 3 kişilik, 2 ve tek kişilik eşyalı odalar. Çalışma odası(4 adet bilgisayarlı) ve mimari çizime uygun çalışma mekanları, çamaşır yıkama ve ütü odası, daimi sıcak su. Bu yurt İTÜ Vakfı tarafından işletilmektedir.

Üniversitenin web sitesi: www.itu.edu.tr
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
posseidon26

Üye No: 23,750

Açıklama: İTÜ Kulüp
Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Eyl 26, 2005 11:44 am Mesaj: #3

Üniversitede faaliyet gösteren Uluslararası Mühendislik Kulübü (UMK) 2003 yılı ekim ayı itibarı ile Board of European Students of Technology (BEST) yani Avrupa Teknoloji Öğrencileri Birliği oluşumuna üye olmuştur. Bu organizasyon AB (Avrupa Birliği) tarafından resmi olarak tanınan; Microsoft, Shell, Procter&Gamble, Daimler Chrysler, ESA (European Space Agency) (avrupa uzay ajansı), Whirpool gibi dunyanın belli baslı sirketleri tarafından desteklenen 25 ülkede 66 tane teknik üniversitenin dahil oldugu bir oluşumdur. Türkiyedeki ilk ve tek temsilcileri universitede KSB 'ye (kültür sanat birliği) baglı calısan İTÜ UMK dır. bilgi almak isterseniz
Kulübün web adresi : www.umk.itu.edu.tr
Olusumun web adresi: www.best.eu.org

"Benle gelen keyif alır, bensiz gidenin keyfi bilir" Gülücük
substrat

Üye No: 4,806

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Eyl 27, 2005 12:29 pm Mesaj: #4

Niye kimse cevap yazmamış ya...
Evet; İTÜ burda Gülücük
niho13

Üye No: 1,383

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Eyl 29, 2005 11:00 am Mesaj: #5

Rus ruleti evet itu burda tabi Çok Mutlu sesimı duyan yok mu?

thoraman

Üye No: 28,836

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Ekm 07, 2005 1:11 pm Mesaj: #6

burda burdaaaaaaaaaaaa itü burdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!11 Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr Süperrrrrr
fastman61

Üye No: 31,681

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ekm 13, 2005 3:03 pm Mesaj: #7

lise son sınıftayım . Hedefimde İtü bilgisayar mühendisliği ve de Telekominikasyon var.
Bana bilgisi olan varsa yardım edebilir mi

Üye No: 1,383

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Ekm 14, 2005 5:38 pm Mesaj: #8

aman itu bilgisayar yazma sıyırırsın sonra.. Gülücük saka bi yana en iyi muhendislik egitimi itudedir bunu bil. ama sıkı calısmanın universite de devam etmesi gerekiyo.

merveagulen

Üye No: 19,333

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ekm 20, 2005 7:58 pm Mesaj: #9

ben de itü öğrencilerindenim mimarlık öğrencisi olacağım inşallah (hazırlık biterse) sorusu olana elimden geldiğince yardım ederim Gülücük

Üye No: 31,098

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ekm 20, 2005 9:25 pm Mesaj: #10

iTü nasıl bi üni. yha?? bmm ordan mezun, ben de orda okumayı düşnüoorrm daa (: azck bilgi edineblr mymm?

Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 5 sayfa) [Bu başlıkta 49 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar