Hayallerinden vazgeçme!
Bölüm Yetkilileri: eliah, JiLda, Xavier
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa) [Bu başlıkta 23 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
ShaLaLa
Takipte...
Emektar

Üye No: 835

Açıklama: Video
Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Kas 16, 2006 4:47 pm Mesaj: #1

Dünyaya yön verenler yola çıktıklarında "hayalci olmakla" suçlanmıştır ama hayatları pahasına vazgeçmemiştir. İşte 'öleceğini bilsen de hayalinden vazgeçme' diyen güzel bir hikaye:

İnsan idealleri ile yaşar. Kimimiz bu dünyada fedakarlık yaparak inançlarımız doğrultusunda hedeflerimize ulaşmaya çalışır, kimimiz de iyi bir ev, araba ya da kariyeri kendimize amaç ediniriz... Ulvi idealleri olanlar da vardır... İnsanlığa büyük hizmetleri dokunan bilim adamları, liderler ve sanatçıların gerçekleştirdikleri idealleri dünyayı daha güzel hale getirir...

Kısacası hemen hemen herkesin bir ideali vardır ama idealden önce hayaller gelir... Bir düşünür "İnsan, hayallerinin peşinde koşan hayvan" derken ne kadar da haklı...

Hayal kurmak bu kadar önemliyken, 'hayalcilik' hemen her toplumda adeta suç olmuştur. Dünyaya damgasını vuran bilim adamları, lider ya da sanatçılar yola çıkarken hep "hayal kurmak"la suçlanmıştır. Hayalleri için mücadele ederken, hayatlarından vazgeçenler, ideallerini gerçekleştiremezse bile ortaya koydukları eylemleriyle 'hayalci' diyenlere anlamlı bir cevap vermiştir aslında. Bu yüzdendir ki köleyken, bir kişiyle dünya devleti kurmak için yola çıkan Cengiz Han bugün kurduğu devletin büyüklüğü ile değil, hayalinin eyleme geçirme çabasıyla anılıyor. Roma'yı fethetmek için harekete geçtiğinde herkesin güldüğü Kartaca komutanı Hanibal de amacına ulaşamadı ama yüzlerce yıl sonra hala bir kahraman...

Konuyla ilgili söylenecek çok şey var ama sözden daha güçlü olanına 'sözü' bırakmak yerinde olacaktır. İşte 'hayalin ne kadar küçük olursa olsun ondan hayatın pahasına sakın vazgeçme' diyen güzel bir hikaye:

KİWİ: Yeni Zelanda'nın ulusal kuşu olarak bilinen Kiwi uçamaz. Yerde bulunan bir delikte yaşar, hemen hemen tamamen kördür ve her sene sadece tek bir yumurta bırakır. Buna rağmen, bilim adamlarının araştırmalarına göre yaklaşık 70 milyon yıldan beri hayatta kalmayı başarmıştır.

Emektar

Üye No: 197
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Kas 16, 2006 4:57 pm Mesaj: #2

hayalleri gerçekleştirmek pahasına ölümü göze almak...

öyle bi anlattı ki bunu.. Sümüklü

teşekkürler sha,çok güzel hazırlamışsın..
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
SeZeR OzGeN
Ağlamak da bir çeşit gülmektir.

Üye No: 65,863

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Kas 16, 2006 7:45 pm Mesaj: #3

bu süper olmuş gerçekten msj ii ama bizim gerçekleştirmemiz gereken hayyeller için öleceğimzi yada böle bir hayalimizin olacağını pek sanmıyorum (fikrimce)
paylaşım için yürekten teşekkürler

OSLEEM

Üye No: 45,643

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Kas 16, 2006 8:18 pm Mesaj: #4

uğruna ölünecek idealler seçecek kadar cesur değiliz sanki..

kokuşan tüm değerlerin
TEİST
İsimŞehirSavaş

Üye No: 68,391
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Kas 16, 2006 11:38 pm Mesaj: #5

tşk sha..
çok güzeldi..
karınca
kul

Üye No: 67,224

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Kas 17, 2006 12:07 am Mesaj: #6

İmkânsızı hayal etmek, bunun için herşeyi feda etmeyi göze almak ama elindekine kanaat etmek.

Belki de mutluluk budur...

Üye olmadığınız için buradaki linki göremiyorsunuz! TurkBoard üyesi olmak için tıklayınız!
r.hythm
:) ritrit (:

Üye No: 62,484
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Kas 17, 2006 12:28 am Mesaj: #7

Sümüklü

Üye No: 68,868

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Kas 17, 2006 12:49 am Mesaj: #8

emegine saglik arkadasim gercekten cok guzel bir yaklasim...

Ben Bir Boks Şampiyonu Değilim Ki...
HAYATI NAKAVT EDEYİM.
kickshaw

Üye No: 18,407

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Kas 17, 2006 1:29 am Mesaj: #9

Bir insanın yaşamından değerli bir şeyi yoksa, o insanın yaşamının da değeri yoktur.
Tagore

Teşekkürler ShaLaLa.

Emektar
Emektar

Üye No: 876
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Kas 17, 2006 3:33 pm Mesaj: #10

cok etkilendim gercekten... tesekkur ederim arkadasim..

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa) [Bu başlıkta 23 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
eXTReMe Tracker