Gençliğe Hitabe...
Bölüm Yetkilileri: eliah, JiLda, Xavier
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 18 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
Equ!NoX
Pano Yöneticisi
Pano Yöneticisi

Üye No: 635

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 04, 2007 5:13 pm Mesaj: #1

ATATÜRK'ün GENÇLİĞE HİTABESİ

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.

Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.

İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.

Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!

Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.

İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.

Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.

Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

Mustafa Kemal ATATÜRK, 20 Ekim 1927

Hitabeyi yazmak istedim buraya. Küçükken okulda her gün oturduğum yerden okurdum.
Bıkmadan usanmadan. Hep düşünürdüm Atatürk neyi kast etmiş diye...

Konuşulurdu ileri görüşlülüğü her zaman. Yıl 1927 Atatürk bunları yazmış; yıl 2007 neler oluyor.
Bence kalın yazılan yerleri ve altı çizili kısımları çok dikkatli okumalı üzerinde uzun uzun düşünmeliyiz.

Ben çok düşündüm kendimce bir şeyler çıkardım, ilk aklıma gelen de bu önemli yazıyı daha fazla kişiye bir kez daha hatırlatmaktı.

Hepimiz biliyoruz ki bu millet bu ülkeyi demir ağlarla örebilir, sanayisini ekonomisini dışa bağımlılıktan kurtarabilir. Bir kere yaptık, neden olmasın?

Yeter ki "dahilî ve haricî bedhahların" farkında olalım, yeter ki daha çok okuyalım daha çok araştıralım. Ve en önemlisi "her söylenene" inanmayalım

İstiklal Savaşı Gazisi, Başkomutanımız, Meclisimizin kurucusu, Cumhuriyetimizin kurucusu, Vatanımızın kurtarıcısı olan, Milletimizin içerisinde bulunduğu duruma karşı tek yürek olmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımla...

Görmesen bile denizi,
Yukarıya çevir gözü:
Deniz gibidir gökyüzü...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
GülPembe
Pır Pır Kelebek
Emektar

Üye No: 3
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 11, 2007 10:41 pm Mesaj: #2

Te$ekkürler Equi Saygılar

Dü$ündürücü...
Not-Not: 
bu ba$ligi sabitlemek lazim...

Bölüm Sorumlusu

Üye No: 23,892
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Tem 12, 2007 12:18 am Mesaj: #3

altı çizilmiş, çizilmeli..

Saygılar

4
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
DirectLost
Construction...

Üye No: 731

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Tem 13, 2007 2:42 pm Mesaj: #4

Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!

kanımın son damlasına kadar, her dakika için hazırım...

sugarbaro
DOSTLUĞA...........
TurkBoard Fan

Üye No: 49,523
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Tem 15, 2007 2:30 am Mesaj: #5

İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Bunlar sindirmemeli.....

engnkya
TB"un vadaaa'sı

Üye No: 69,602

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Tem 24, 2007 4:37 pm Mesaj: #6

Alıntı:
Yıl 1927 Atatürk bunları yazmış; yıl 2007 neler oluyo

çok başarılı tşk

Kemalist
O Şimdi Asker

Üye No: 1,317

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Tem 29, 2007 3:29 pm Mesaj: #7

« DirectLost » demiş ki:

kanımın son damlasına kadar, her dakika için hazırım...

Saygılar Saygılar Saygılar

Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız.

K.Atatürk
FatihBuğraKağan

Üye No: 90,217

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Eyl 14, 2007 10:42 pm Mesaj: #8

mesajlarda sadece gülücük kullanmak yasak
edit KrizanteM

az¦zLeriN yaLnizLigi [ 80's ]

Üye No: 89,988

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Eyl 14, 2007 10:48 pm Mesaj: #9

Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.

goD of тhέ мцѕ׀c яάммѕ+єiи
wiseguy

Üye No: 14,658

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Eyl 15, 2007 8:50 pm Mesaj: #10

« Gazi Mustafa Kemal » demiş ki:
Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.

Ne kadar ileri görüşlü biriymiş Gazi Paşa...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 18 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar