Gelecek ne zaman?
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 15 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
Blackio
l3 l_ A l< ! 0
TurkBoard Fan

Üye No: 103,747

Haber  Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Tem 19, 2008 2:04 pm Mesaj: #1

2154 senesinde artık hiçkimse kol saati takmak istemeyecek. Muhtelen çok hantal ve demode olacaklar. Geleceğin teknolojisi tırnak saatleri olabilir pekala.

En azından bu, Timex 2154: the Future of Time yarışmasına göre Timex ve tasarım sitesi Core77’nin düşüncesi... İkili bu yarışmayı saat yapımının 150.yılını kutlamak amacıyla düzenlediler.

TX54 adındaki tırnak saati, Amerikalı tasarımcıların bir konsepti. Napoleon Merana, Steffen Schubert, and David Takacs tarafından tasarlanan saat, tırnağa takılacak şekilde tasarlanmış. Kullanıcı, tırnağının ucuna basarak gece de rahatlıkla saati görebiliyor. Ayrıca kullanıcılar farlı renklere geçiş yapabiliyorlar. Ayrıca saat tek kullanımlık olarak tasarlanmış. TX54 çok güzel bir konsept tasarım olmasına rağmen sayıların ne kadar küçük olacağı bir soru işareti....

Elastik bileklik
Japonya’da bir öğrenci olan Keita Yagi’nin tasarladığı bu yarısaydam elastik bileklik saatin rakamları içine işlenmiş bir şekilde tasarlanmış. Böylece bileklikle birlikte esneyebiliyor. Yerçekimi sensoru rakamları hep üstte tutarak rahat okunmalarını sağlıyor.

Sticker Watch
Rusya’dan Alexey Koptev’in tasarımı olan Stickey Watches bir rulo halinde bulunuyor. Nerede kullanmak isterseniz bir tanesini çıkarıp istediğiniz yere yapıştırıyorsunuz. Bu etiketlerin üzerinde saat, kronometre ve takvim bulunuyor...

Sublimex
Portekiz’de öğrenci olan Peter Martins’in tasarımı Sublimex, göze bir kontak lens olarak takılacak şekilde tasarlanmış. Lens periyodik olarak zamanı o kada hızlı bir şekilde gösteriyor ki göz algılamasa da beyin algılıyor. Kullanıcı zamanı biliyor fakat görmüyor.

Timex Whisper
Amerika’da profesyonel olarak çalışan Joseph Ribic’in tasarımı zamanı görmekten çok duymak üzerine kurulmuş. Timex Whisper, kulağın içine oturuyor ve zamanı kulağınıza fısıldıyor. Kulağa takıldığında transparan gözüken saat çıkardığınızda kırmızı renk alıyor.

Pick Tock
İsrail’de profesyonel olarak çalışan Efrat Gommeh’in tasarımı olan Pick Tock, tek kullanımlık etiket saatlerden oluşuyor. Saat yüzeyindeki sonsuz grafik çeşitlerini göstermek için elektronik mürekkep kullanıyor. Enerji dönüştürücüler, saatin kullanıcının vücut ısısını enerji olarak kullanabilmesini sağlıyor.

Peluş Saat
Beyaz Rusya’dan bir profesyonel olan Aliaksandr Mytskikh’ın tasarımı olan bu peluş bileklik elektiriksel yükleri kullanarak tüylerin boylarını ayarlıyor. Bu şekilde bilekliğin üzerinde tüylü ve dijital bir saat imajı beliriyor. Saat göze güzel gözükmenin yanısıra tensel olarak da oldukça çekici...

Epidigital Patch
Amerika’dan One & Company Takımının tasarladığı Epidigital Patch, üst deriye nanodotlarla nüfuz ederek zaman grafiklerini deriye işliyor. Tamamen organic maddeden bileşen nanodotlar birkaç gün sonra çözülüyor. Daha sonra yeni bir bantla tekrarlanabiliyor.

O-Ring
Amerika’da profesyonel olarak çalışan Florent Lefevre’nin tasarımı olan O-Ring baş ve işaret parmağına takılan iki parçadan oluşan bir yüzük. Parmaklarınızı birleştirdiğinizde yüzüğün içinde bulunan bir projeksiyon cihazı ve yansıtıcı bir saat hologramı oluşturuyor.

cnet

Hem Coca cola ic, hem Marlboro kullan, hem de Mcdolandta git yemek ye ve daha neler neler kullan Amerika'ya ait, sonra da deki Amerika'ya karsiyim!
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
arsenLüpen

Üye No: 129,126

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 23, 2008 1:03 am Mesaj: #2

Sublimex
Portekiz’de öğrenci olan Peter Martins’in tasarımı Sublimex, göze bir kontak lens olarak takılacak şekilde tasarlanmış. Lens periyodik olarak zamanı o kadar hızlı bir şekilde gösteriyor ki göz algılamasa da beyin algılıyor. Kullanıcı zamanı biliyor fakat görmüyor.

Saygılar

Rengim fanî...
katedralin
Her gece bir öncekini öldür,tekrar hayata döndür..

Üye No: 12,401

Uyarı : 1

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 23, 2008 1:19 am Mesaj: #3

okadar parmagımı bırlestırıpte hologramın merhaba demesını görene kadar
kolumdakı saaate bakarım
gereksiz teknoloji...

ki saat kullanmıorum..

Hadi korkma!Düş yüzümden,kırıl kalbim gibi paramparça!Bu kez tüm günahlarını yaz kendi omuzlarına!Seni reddediyorum!!!Yaşadıgım sahte hayattan yanına dönüyorum.Yaşadığım her günün başlığıydı"seni seviyorum"Ölüyorum,her şey aynı.."Seni seviyorum"
__osiris__
asla vazgeçme...

Üye No: 60,091

Uyarı : 1

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 23, 2008 1:39 am Mesaj: #4

Alıntı:
Sublimex
Portekiz’de öğrenci olan Peter Martins’in tasarımı Sublimex, göze bir kontak lens olarak takılacak şekilde tasarlanmış. Lens periyodik olarak zamanı o kadar hızlı bir şekilde gösteriyor ki göz algılamasa da beyin algılıyor. Kullanıcı zamanı biliyor fakat görmüyor.

Bu nasıl bir teknolojidir böyle Şok

İnsanlar hükümetlerinden korkmamalı;
Hükümetler insanlarından korkmalı...

Vendetta
black_stones
Hayata Gülümseyin (:

Üye No: 90,109

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 23, 2008 8:21 am Mesaj: #5

Tercihim Sublimex tabii ki Punky Aslında saat direkt deri altına yerleştirilseymiş, daha hoş dururdu Çok Mutlu

dünyanın bir ucundan

Üye No: 75,200

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 23, 2008 9:29 am Mesaj: #6

İcat edenleri tebrik ediyorum.
Acaba bunlar ne zaman satışa çıkar??

Yok olacaksa bir gün her yaratılmış...
_Azad_
...SeK...
TurkBoard Fan

Üye No: 32,435

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 23, 2008 9:39 am Mesaj: #7

Yahu var mı koldaki saate bakıp "saaaatttt....dokuzu yirmi geçiyor...accık daha geçiyor" demek gibisi..

Tutmadı gözüm hiçbirini... Ama bennn

the original...

Üye No: 16,624

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 23, 2008 1:55 pm Mesaj: #8

bak belki ozaman saat kullanabilirim şimdi bile çok rahatsızlık veriyor bana...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
eshquia
ehl-i keyf
Admin

Üye No: 16,455

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 23, 2008 7:17 pm Mesaj: #9

Saat kullananların büyük bir kısmı aksesuar amaçlı kullanıyor. 2154 yılında saatin böyle bir kullanım amacı olur mu bilmiyorum ama yukarıdaki buluşlar da itici geldi bana. Neyseki biz o zaman olmayacağız (:

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
liwaneli
Nöbetçi Muhabbetçi..
TurkBoard Fan

Üye No: 20,210

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 23, 2008 7:21 pm Mesaj: #10

yoldan geçene sormak gibisi var mı be : )) dükkanların içlerinde saat aramak gibisi Çok Mutlu naapacanız saati hem ezanları takıp edın Çok Mutlu gavurlar içinn bu icatlar Çok Mutlu

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 15 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
eXTReMe Tracker