En Güzel Sözcük Türkçe'den
Bölüm Yetkilileri: eliah, JiLda, Xavier
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 11 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
hyena
Peki!..

Üye No: 61,005

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Şub 04, 2008 3:07 pm Mesaj: #1

60 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kelimenin yarıştığı sözcük yarışmasında birinciliği Türkçe’deki “Yakamoz” aldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Dış İlişkiler Enstitüsü tarafından düzenlenen, 60 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kelimenin göz önünde tutulduğu yarışmada, Türkçe “Yakamoz” sözcüğü, 3 kişilik jüri tarafından dünyanın en güzel sözcüğü olarak belirlendi.

Bu konuda yapılan açıklamada, ayın sudaki yansımasını ifade eden “Yakamoz” sözcüğünün, orijinalliği, anlamı ve kültürel önemi açısından birinciliğe layık görüldüğü bildirildi.

Yarışmada ikinciliği, horlamak anlamına gelen Çince “Hu lu” kelimesi kazanırken, üçüncülüğü de Afrika’daki Luganda dilinde “düzensiz” anlamına gelen “Volongoto” sözcüğü elde etti.

Pseftikos-Kosmo
Bölüm Sorumlusu

Üye No: 11,931

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Şub 04, 2008 3:18 pm Mesaj: #2

Çok İlginç Gerçekten Teşekkürler..

Uyuduğun kaldırımları anlamalısın
Ufacık ellerimi anımsıyorum, salıncağımın iplerini, seni, düşmemeli (baba)
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
TEİST
İsimŞehirSavaş

Üye No: 68,391
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Şub 04, 2008 4:22 pm Mesaj: #3

Daha önce duymuştum sanki bunu. Teşekkürler...
Tatli Cadi
Askin Kizi
Geyik Takımı

Üye No: 63,256

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Şub 04, 2008 4:36 pm Mesaj: #4

bende duymustum gazetede okumustum Yakamozzzzz Çok Seviyor her gece denize vurur yakamoz ben aski senle yasiyamazsam varsin olmasin Çok Seviyor

Yagmur Cöllere, Sevda Dillere, Bülbül Güllere, Sen Bana Lazimsin... Günes Topraga, Meyveler Baga, Cicek Yapraga, Sende Bana Lazimsin...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
paLpebra
Pseftikos-Kosmo
Bölüm Sorumlusu

Üye No: 11,931

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Şub 04, 2008 5:13 pm Mesaj: #5

Uyuduğun kaldırımları anlamalısın
Ufacık ellerimi anımsıyorum, salıncağımın iplerini, seni, düşmemeli (baba)
Sphisnks
Sensiz olmaz...

Üye No: 70,341

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Şub 04, 2008 5:36 pm Mesaj: #6

Yalnızlık ben de saklı,çıkmaz bir an dışarı
Elimde bir fotoğraf,o şimdi burda olmalı ... Sümüklü
Şarkısına ne de güzel yakışıyor Sümüklü

''Anlamlı ama tarifsiz neden,neden benden ağır bu beden?Anladım;aslolan inanmak için görmek değil,görmek için inanmakmış.''
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder AIM MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Kelebeğin Günlüğü
Müstakbel ölü...
TurkBoard Fan

Üye No: 14,299

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Şub 07, 2008 4:47 am Mesaj: #7

Bu sözün Türkçe adına yarışmaya dahil edilmesi ilginç bir durum aslında. Kelimeler neye göre belirlenmiş acaba? Tamam Türkçeleştirilmiş bir kelimedir, ama neticede benzer bir telaffuzla Rumcada (zaten o dile aittir) yer almaktadır.

İsimŞehirSavaş

Üye No: 68,391
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Şub 08, 2008 1:27 am Mesaj: #8

« Kelebeğin Günlüğü » demiş ki:
Bu sözün Türkçe adına yarışmaya dahil edilmesi ilginç bir durum aslında. Kelimeler neye göre belirlenmiş acaba? Tamam Türkçeleştirilmiş bir kelimedir, ama neticede benzer bir telaffuzla Rumcada (zaten o dile aittir) yer almaktadır.

Ama işte bunu yeni duydum. Ve sizin, dilimiz konusundaki hassasiyetinizi bildiğim için de doğruluğundan şüphe etmiyorum. Teşekkürler.
afl_musty
hayalle gerçek arası

Üye No: 74,445

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 09, 2008 2:57 am Mesaj: #9

güzel kelime ama..
YAKAMOZ...
yazın fethiyede kamptayken her gece sahile oturur izlerdim..
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Kelebeğin Günlüğü
Müstakbel ölü...
TurkBoard Fan

Üye No: 14,299

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 09, 2008 3:26 am Mesaj: #10

« TEİST » demiş ki:
« Kelebeğin Günlüğü » demiş ki:

Ama işte bunu yeni duydum. Ve sizin, dilimiz konusundaki hassasiyetinizi bildiğim için de doğruluğundan şüphe etmiyorum. Teşekkürler.

Ben de itimadınız (ve dahi iltifatınız) için teşekkür ederim.

Türkçe, "(en) güzel sözcük" filan denilince aklıma Demis Roussos geldi. Yanılmıyorsam, iki sene önce, eklemiş olduğum albümünün altında da bu bilgiyi vermiştim. Radikal'de 2005 yılında yayınlanan röportajından alıntıdır:

« Demis Roussos » demiş ki:

Sizin için sanat ve sanatçı nedir?

Önce şunu söyleyeyim. Türkçe dünyanın en güzel dillerinden birisi. Anlamıyorum ama kulağıma müzik gibi, çok güzel geliyor. Yani Türkçenin sesi güzel. Bir Türk kadın arkadaşım bana 'şekerim' derdi. 'Se agapo'dan (Yunanca seni seviyorum) çok daha şiirsel. Ritmi var. Şimdi gelelim sanata. Tam karşılığı hassasiyet. Eğer bir kimse kendisine temas eden herhangi bir şey için duygu ya da kararsızlık hissediyorsa, adrenalini yükseliyorsa bu sanattır. İyi ya da kötü sanat yoktur. İyi ve kötü sanatçı vardır.

Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 11 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar