Darağacında Üç Fidan - Nihat Behram
Bölüm Yetkilileri: M@Vi
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 20 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
atHéNa_
@ Denizli/ İstanbul
TurkBoard Fan

Üye No: 70,230
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Haz 19, 2008 5:07 pm Mesaj: #1

Nihat Behram
Everest Yayınları;
Nisan 2008, 47. Baskı, 13,5x19,5, 216 sayfa, Türkçe, K. Kapak.
ISBN No: 9753168179

"Biz şahsi hiçbir çıkar gözetmeden, halkımızın bağımsızlığı ve mutluluğu için savaştık!"

1968'ler. Yazılı tarihin en barbar asrının en umutlu, en ışıklı, en cesur günleriydi. Coşkun bir devrimci dalganın bütün dünyayı sarstığı, onlarca ülkede milyonlarca insanın ayağa kalkarak, 'Gerçekçi ol, imkansızı iste, ' diye haykırdığı günlerdi...

Böyle bir dünyada, Denizler de özgürlük bayrağını Türkiye'de yükseklere taşıdılar. ABD'ye, NATO'ya, yurtlarını yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekmek isteyenlere en iyi cevabı eylemleriyle, yürüyüşleriyle, cesaretleriyle verdiler.

Ve egemenler, bu özgürlük kabarışının intikamını 12 Mart karanlığında üç gençten çıkarmak istediler. Somut hiçbir yasal dayanak olmadan Deniz'i, Yusuf'u, Hüseyin'i ve nice arkadaşlarını idamla yargılayıp, 'Asalım, asalım! ' çığlıklarıyla darağacına göndererek özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini boğmaya çalıştılar...

İşte Nihat Behram, o günlerin ölüm karanlığını sivil tarihçiliğimize belgesel bir katkı olan bu kitabıyla yırtmıştır. Denizler'in asılmadan önceki son sözlerinin de ilk kez açıklandığı, yayımlanır yayımlanmaz yasaklanan ve ancak yirmi iki yıl sonra aklanan Darağacında Üç Fidan, içten sesi, ince duyarlılığı ve ödünsüz tavrıyla, bütün iktidarların geçici olduğunu, milyonların kalbinde yaşayacak olanların daima özgürlük savaşçıları olduğunu göstermiştir...

Baskı altında geçen yirmi iki yılın ardından, yirmi ikinci basımıyla Darağacında Üç Fidan'ı sunarken, bugün koyu bir karanlığın ve ahlaksızlığın içine itilmek istenen yurdumuzda, gözlerimizde hala bir umut ışığı, darağaçlarında 'solmayan' üç fidanın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz...

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
gokaydo

Üye No: 8,662

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 07, 2008 1:08 am Mesaj: #2

Kitabın sonunda yazdıkları mektuplarda ağlamamak elde degildir.

Bölüm Sorumlusu

Üye No: 11,931

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 07, 2008 1:09 am Mesaj: #3

Varlığı Kabul Edilmeyen Bir Suç İçin Alınan Canlar..

....
..
.

Uyuduğun kaldırımları anlamalısın
Ufacık ellerimi anımsıyorum, salıncağımın iplerini, seni, düşmemeli (baba)
lost control
Sincity
TurkBoard Fan

Üye No: 62,072
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 07, 2008 1:10 am Mesaj: #4

cok cok degerlıdır benım için.içindekı şıırlerle ılk okuyuşte beynıme kazınmıstı

Keep

Üye No: 72,266

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 3:45 pm Mesaj: #5

kitabın sonralarında, kendinize olan hakimiyetiniz kayboluyor.. Göz yaşlarınız silme uğraşına giriyorsunuz.
sugarbaro
DOSTLUĞA...........
TurkBoard Fan

Üye No: 49,523
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 3:48 pm Mesaj: #6

Sonu tek cümle...
Yazık olmuş......... Sümüklü Sümüklü

naugthygirL
Hüznüm ßiLe Yorgun

Üye No: 93,791

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 3:57 pm Mesaj: #7

süper bi kitap mutlaka okunması gerekirr okurken ağlamaktan gözlerim yanmıştı yerleri çok farklıdır mükemmel 3 insan Saygılar
OnLarı asLa unutmicazzz Sümüklü

MonSieur
. . n a d a s . .

Üye No: 71,050

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 5:21 pm Mesaj: #8

Her hikayenin mutlu son'la bitmiyor işte..
Okunması hatta arşiv'de yerini alması gereken bir kitap..

Poe'ya selam olsun...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
superadam
<?php
TurkBoard Fan

Üye No: 54,571

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 8:12 pm Mesaj: #9

Bu kitabı buradan indirebilirsiniz

« Serre mO! »

Üye No: 47,148
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 9:45 pm Mesaj: #10

çok guzel bir kitap .. zevkLe okumustum ..

Serre-moi encore, serre-moi jusqu'à étouffer de toi...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 20 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar