Che'nin günlükleri kamuoyuna açıldı
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 6 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »
 Yazar  Mesaj
iceCREAMusCREAM
ben acı satın alırım

Üye No: 101,557

Uyarı : 1

Haber  Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Tem 08, 2008 1:28 pm Mesaj: #1

Bolivya hükümeti, gerilla lideri Ernesto Che Guevera’nın 1967’de öldürülmeden önce Bolivya’daki faaliyetleri sırasında tuttuğu günlüklerin orijinallerini kamuoyuna açtı.

LA PAZ - Bolivya Kültür Bakanı Yardımcısı Palbo Groux günlüklerin kopyalarının daha önce yayınlandığını hatırlattı, fakat yeni alınan kararla insanların ilk kez elyazmazı günlüklerin orijinallerini görebileceğini söyledi. Bolivya hükümeti, içinde siyah-beyaz fotoğrafların da bulunduğu ve Che’nin Bolivya’dayken tuttuğu günlükleri 1986’dan beri merkez bankasının kasa dairesinde mühürlü bir zarfın içinde saklıyordu.

Groux, bu yıl içinde günlükleri ve fotoğrafları bir kitap halinde yayınlamayı planladıklarını da belirtti.

Bolivya hükümeti, 1980’lerin başında ordu kasalarından kaybolan günlükleri, Londra’da müzayedeye çıkarılması üzerine yeniden ele geçirmişti.

Che Guevera, Küba devriminin başarıya ulaşmasından sonra bölgede yeni devrimler başlatmak umuduyla 1966’da Bolivya’ya geçmiş, 9 Ocak 1967’de CIA destekli askerlerce öldürülmüştü.

Üye olmadığınız için buradaki linki göremiyorsunuz! TurkBoard üyesi olmak için tıklayınız!

Gunun konusu: evanesce

... Heyyy yaa ...

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
suursuz
>>>Şuursuz<<<

Üye No: 116,658

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 09, 2008 7:38 am Mesaj: #2

eğer kitap haline getirilirse bir çok grup tarafından ilgi göreceğini düşünüyorum bakalım neler olacak ...

SoL-LeKs
Write any code?
Program Takımı

Üye No: 82,456

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 09, 2008 12:11 pm Mesaj: #3

kamuoyuda bunu bekliyodu yıllardır..

Onemli olan insan olmak...

Üye No: 8,538

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 09, 2008 4:07 pm Mesaj: #4

kitap olarak surulurse almayi dusunebilirim Saygılar

<?php
Bölüm Yöneticisi

Üye No: 54,571

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 09, 2008 7:27 pm Mesaj: #5

Comandante Che Guevara !

Rap Cambazı

Üye No: 94,968

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Tem 09, 2008 10:45 pm Mesaj: #6

oo benim ve devrimci arkrım için çok güzel bir haber Çok Mutlu hiç kitap okumam ben şuana kadar googlenin kitabını okudum sadece Çok Mutlu ama bu kitabıda okurum
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 6 mesaj bulunuyor]
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
eXTReMe Tracker