'Çağın en büyük siyasi projesi'
Bölüm Yetkilileri: eshquia, exUBert, merlin84
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 4 sayfa) [Bu başlıkta 33 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
captan jck

Üye No: 68,547

[Köşe Yazısı]  Açıklama: Can Ataklı/VATAN
Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 4:44 pm Mesaj: #1

‘Çağın en büyük siyasi projesi’

AKP’nin kapatılma davası sırasında dünyanın her tarafından yükselen sesler arasında üzerinde pek durulmayan bir konu dikkatimi çekti. Konuya Güngör Mengi ile Cüneyt Ülsever dışında da kimse değinmedi.

İngiliz Independent Gazetesi, AKP hakkındaki kapatma davasını ele alan yazısında, “Eğer AKP kapatılırsa tarihin en önemli siyasi projesi de bitecek” ifadesini kullandı.

“Tarihin en önemli siyasi projesi” hep konuştuğumuz Büyük Orta Doğu Projesi. Bu proje kabaca şu: Enerji kaynakları ve iklim konusunda dünyanın en önemli bölgelerinden biri Orta Doğu. Bu bölge genel olarak Müslüman halkların denetiminde. Buna karşın bölgenin tam ortasında İsrail var. Bu ülkenin güvenliği Batı, özellikle de ABD için çok önemli.

Bölgedeki Müslüman devletler, demokrasi ve hukukla henüz pek barışık değil. Batı, gerek iç çatışmalar gerekse düzensizlik yüzünden bölgedeki çıkarlarını tam olarak kollayamıyor.

Müslüman çoğunluğu tümden pasifize etmek teknik olarak mümkün değil. Oysa bölgenin hemen dibindeki Türkiye, Müslüman olmasına rağmen Batı ile uzlaşmış, global dünyanın içine çekilmiş, demokrasi ve hukukla barışık bir yapıda. Tek kusuru, İslam ülkeleri içinde çok saygın bir yeri olmaması.

O halde Türkiye’de yönetim laik, demokratik, hukuk devleti yapısı korunarak daha İslami görünümlü bir kadronun eline verilmeli. Böyle bir Türkiye de İslam ülkeleri için rol model olarak kullanılmalı.

Aslına bakarsanız bu proje çoktan iflas etmişti. Ancak görülüyor ki Batı son bir şans daha yaratmak ve projeyi tekrar işler hale getirmek istiyor. Bu nedenle de İngiliz gazetesi, adeta BOP taraftarlarının sözcüsüymüş gibi “AKP giderse tarihin en büyük siyasi projesi çöker” diyebiliyor.

Oysa Türkiye’nin tarihteki en büyük siyasi projesi 1923’te kurduğu Cumhuriyet’tir. Bu sayededir ki Türkiye çağdaş dünya ile ilişkidedir ve diğer tüm İslam devletlerinin önündedir.

Türkiye, kendi gerçeğini bilerek tavır almayı becerse ne Orta Doğu Projesi’ne ihtiyaç kalır ne de Türkiye bugünkü sıkıntıların içinde olur.

Not-Not: 
Yaşasın asbaşkan,yaşasın eşbaşkan Füüü üüü üü Füüü üüü üü

"Biz Siyaset bakımından karşıtlarımıza özgürlük tanımazsak birer gizli faşistiz demektir."Uğur Mumcu

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
ahmetyiğit
İkiyken Bir Olmaya..

Üye No: 79,192

Uyarı : 2

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 6:15 pm Mesaj: #2

ben de ergenekon diyecek sandim
akp imis meger
bir de tarihin ya da cagin en onemli siyasi projesiymis
koca abd gelecegini bize baglamis desene
42RaMBo42

Üye No: 129,997

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 8:49 pm Mesaj: #3

arkadaşım bi kere 1923 de kurulan cumhuriyet için proje demek yanlış olur yani proje yanında küçük kalır.O kuruluş Türk milletinin var olması demekti dünya haritasında türklerin silinmemesi demekdi yani proje değilde kurtuluş desek daha iyi olur hem ingiltere neden desdek vermesin ki ingiltere ve avrupa ülkleri dünyanın 1 numaralı sömürgeci zihniyeti başta fransa ingiltere veya amerika 1850 lerde başladılar dünyadaki doğal kaynakları sömürmeye bugün avusturalya veya afrika yada musul kerkük dün amerikanın ingilterenin fransanın bayrağı altındayadı gerçi çoğu yer bugünde öyle ama artık bitmek üzere sömürgeler 1.dünya savaşında almanyaya savaşı kaybettiren en önemli neden sömürgelerinin kısıtlı olmasıydı sömürgelerden yardım gelmeyince iflas bayrağını çekti ama ingiltere fransanın sömürgeleri kısıtlı değildi ve savaşı kazandılar şimdi sorarım ingilterenin veya fıransanın sömürgeleri(musul,kerkük,afrika kuzeyleri vb.) biterse ne olur.Söyleyeyim 1.dünya savaşından cıkmış almanya gibi olur bunun içinde yeni sömürgeler gerek burasıda başta ortadoğu sonra nerde sömürülecek yer var ise orası BOP falan tamamen düzmece amaç sömürge kurmak...

__osiris__
asla vazgeçme...

Üye No: 60,091

Uyarı : 1

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Ağu 07, 2008 11:20 pm Mesaj: #4

Siz kabul etseniz de etmesiniz de bu bir gerçek malesef. Akp nini Büyük Ortadoğu Projesine yataklık ettiğini kimse inkar edemez. Atatürk ilke ve inkilaplarına zarar verdiği tesbit edilen bir partinin böyle birşey yapması da beklenir zaten.

F.BuğraKağan

Üye No: 124,705

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Ağu 08, 2008 10:48 am Mesaj: #5

« __osiris__ » demiş ki:
Siz kabul etseniz de etmesiniz de bu bir gerçek malesef. Akp nini Büyük Ortadoğu Projesine yataklık ettiğini kimse inkar edemez. Atatürk ilke ve inkilaplarına zarar verdiği tesbit edilen bir partinin böyle birşey yapması da beklenir zaten.

İnkar ediyorum ve Ak Parti sonuna kadar Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı diyorum aksini nasıl ıspat ediceksiniz? Bazen öyle bir yazıyorsunuzki görende bu ülkeyi sadece %21 lik bir kısım seviyor sanıcak!?

Deniz

Üye No: 68,906

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Ağu 08, 2008 11:28 am Mesaj: #6

« F.BuğraKağan » demiş ki:
« __osiris__ » demiş ki:

İnkar ediyorum ve Ak Parti sonuna kadar Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı diyorum aksini nasıl ıspat ediceksiniz? Bazen öyle bir yazıyorsunuzki görende bu ülkeyi sadece %21 lik bir kısım seviyor sanıcak!?

Helal olsun katılıyorum sana Hıhı

Techno

Üye No: 101,390

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Ağu 08, 2008 12:11 pm Mesaj: #7

« __osiris__ » demiş ki:

Ergenekon iddianamesinde bir belgede genelkurmay başkanı ile başbakanın diyaloğu geçiyordu. Hatta gazetelerde bile çıkmıştı. Başbakan'ın bir sözlerindede İran, Irak ve Suriye gibi ülkelere ABD ile birlikte operasyon yapılacak diye geçiyordu. Ve ayrıca genelkurmay başkanına sizde bize katılın teklifi bulunuyordu. Ayrıca laikliği kaldırmak için ellerinden geleni yapan bir parti nasıl Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı diye bir ifade kullanabiliyosun anlamış değilim. Laikliği yok etmek, Şeriat'ı getirmek ne zamandan beridir Atatürk ilke ve inkılaplarından birisi oldu? Atatürk ilke ve inkılaplarını siz mi değiştireceksiniz? O zaman size şunu söyliyim. Uyanın... Gördüğünüz bir rüya. Uyanın ve kendinize gelin. Şeriat hiçbir zaman gelmeyecek. AKP, ABD'nin uşağı durumunda.

Geçmişte bir gazetede Abdullah Gül'ün bir sözü vardı ve Laiklik ile Cumhuriyetin sonunun geleceğini çok açık ve net bir şekilde ifade etmişti. Bu da AKP'nin laiklik karşıtı olduğunu kanıtlar nitelikte. Bu da AKP'nin Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı olmadığının bir kanıtıdır.

Ayrıca AKP'yi halkın yarısının sevdiğini zannetmiyorum. AKP halkı kandırdı. Bunu tahmin etmiyorum. Çeşitli kaynaklardan okuduğum haberler ve izlediklerime dayanarak söylüyorum. Ki eğer yarısı seviyorsa ülkenin yarısı şeriata hazır demektir ve şeriatı istiyor demektir.

Bunlarda bnm düşüncem:)

Üye No: 124,705

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Ağu 08, 2008 3:21 pm Mesaj: #8

[quote="ganovak"]
« __osiris__ » demiş ki:

« ganovak » demiş ki:
Ergenekon iddianamesinde bir belgede genelkurmay başkanı ile başbakanın diyaloğu geçiyordu. Hatta gazetelerde bile çıkmıştı. Başbakan'ın bir sözlerindede İran, Irak ve Suriye gibi ülkelere ABD ile birlikte operasyon yapılacak diye geçiyordu. Ve ayrıca genelkurmay başkanına sizde bize katılın teklifi bulunuyordu. Ayrıca laikliği kaldırmak için ellerinden geleni yapan bir parti nasıl Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı diye bir ifade kullanabiliyosun anlamış değilim. Laikliği yok etmek, Şeriat'ı getirmek ne zamandan beridir Atatürk ilke ve inkılaplarından birisi oldu? Atatürk ilke ve inkılaplarını siz mi değiştireceksiniz? O zaman size şunu söyliyim. Uyanın... Gördüğünüz bir rüya. Uyanın ve kendinize gelin. Şeriat hiçbir zaman gelmeyecek. AKP, ABD'nin uşağı durumunda.

Ak Parti laikliği kaldırmak için hiçbir eylemde bulunmamıştır bunlar tamamen ıspat edilememiş iddialar eğer dersinizki ''başörtüsü hakkındaki girişimleri ne olucak'' o konu sadece bir özgürlük meselesidir.

« ganovak » demiş ki:
Geçmişte bir gazetede Abdullah Gül'ün bir sözü vardı ve Laiklik ile Cumhuriyetin sonunun geleceğini çok açık ve net bir şekilde ifade etmişti. Bu da AKP'nin laiklik karşıtı olduğunu kanıtlar nitelikte. Bu da AKP'nin Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı olmadığının bir kanıtıdır.

Sayın Abdullah GÜL o yazının tamamen yalan olduğunu ve yabancı bir basın kuruluşuyla yaptığı söyleşiden alınıp tamamen çarpıtıldığını kanıtlamıştır..

« ganovak » demiş ki:
Ayrıca AKP'yi halkın yarısının sevdiğini zannetmiyorum. AKP halkı kandırdı. Bunu tahmin etmiyorum. Çeşitli kaynaklardan okuduğum haberler ve izlediklerime dayanarak söylüyorum. Ki eğer yarısı seviyorsa ülkenin yarısı şeriata hazır demektir ve şeriatı istiyor demektir.

Bunlarda bnm düşüncem:)

Türk halkı her zaman ezilenin yanındadır kanıt 22 Temmuuz 2007 Wink

asla vazgeçme...

Üye No: 60,091

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Ağu 08, 2008 10:59 pm Mesaj: #9

Unutmayınki mahkeme AKP nin ilke ve inkilaplara zarar veren eylemlerde bulunduğunu doğruladı. Şimdi siz hala böyle bişey yok mu diyorsunuz. Çok Mutlu

Ülkemizi elbetteki hepimiz seviyoruz ama "bakar kör" diye de bi terim vardır Wink

Micheal_Scofield
Küpeli /// Prisoner
Geyik Takımı

Üye No: 118,574

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Ağu 08, 2008 11:05 pm Mesaj: #10

İnkar ediyorum ve Ak Parti sonuna kadar Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı diyorum aksini nasıl ıspat ediceksiniz?

10 - 1 Müzik dinliyorum

Ana gibi yar, ÖSS gibi sınav olmaz!
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 4 sayfa) [Bu başlıkta 33 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
eXTReMe Tracker