Burçak Çerezcioğlu - Mavi Saçlı Kız
Bölüm Yetkilileri: M@Vi
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa) [Bu başlıkta 28 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
..LeyL..
Emektar
Emektar

Üye No: 1,189

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Nis 09, 2006 12:42 am Mesaj: #1

Mavi Saçlı Kız

Yaşam ve ölüm arasındaki çizgi bazen çok incelebilir. Bu çizgide yaşanan hayatlar vardır. Can yakıcı hayatlar.

Emek emek büyütülen sevgiler vardır.Cesaret olmadan tek adım atılmayacak tehlikelerin içine sokar insanı. Acıya beklenmedik faturalar çıkarır. En umulmadık anda, renkleri değişir.

Küçücük bir yaşamın ardından kalan, insanın kendisinden büyütüp sevdiği , korumaya yazgılı olduğu bağlılıklar vardır.

Burçak Çerezoğlu, 16 yaşında lösemiden öldüğünde, cesareti, sevgiyi ve yaşamı tanıyordu.

Bu kitapta, kısa bir yaşamın kederini, güzelliğini, acısını, bir savaşı okuyacaksınız.

Ne yazık ki kurmaca olmayan bir hayatın öyküsünü.

Bir babaya, bu dizeleri yazdırmış bir hayatın...

Sabahları
Hasta uyanmanı istiyorum
Hastaysan eğer
yaşıyorsun demektir...

(Arka kapak)

Yazar:Burçak Çerezcioğlu
Yayınevi :Yapı Kredi Yayınlar

Hani mutsuz hissederiz kimi zaman kendimizi.
Hep bizi bulur o paçamızdan düşmeyen dertler, dünyanın sonu geldi sanırız .Beterin beteri var diye düşünmek aklımıza gelmez, mutlu olmak için aslında ne kadar çok nedenimiz olduğunudüşünemeyiz.
En kötü anda bile, hayata asılmak için, gülümsemek için nedenlerimiz var.İçimize çekeceğimiz en son nefese kadar.

Hayat , sandığımızdan çok daha kısa.Burçak hayata gözlerini kapattığında 16 yaşındaydı . Hastalığı sadece bir nedendi...Bizimki 26, 46, 86 olur, ne farkeder...
Ne kadar yaşarsak yaşayalım, hayat zannettiğimizden çok daha kısa.
Onu uzun ve anlamlı kılan, ona bakışımız, nasıl yaşadığımız, nasıl düşündüğümüz.
En kısa vakti bile nasıl değerlendirdiğimiz.

Ben bu kitabı okuyalı yıllar oldu. Hala etkisinde olduğumu anlıyorum şimdi .
Yazdıkça yazasım geldi , dursam iyi olacak .

Kitap hakkında son olarak söylemek istediğim şu :Yaşamı ve yaşantısını sorgulamaya değer bulanların okuması gereken bir kitap.

Kitap dolu günler dilerim.

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
shekerfare

Üye No: 36

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Nis 09, 2006 12:48 am Mesaj: #2

Bende okumuştum bu kitabı insanın tüylerini diken diken eden bir hayat öyküsü...Sümüklü
Bu kitap benide çok etkilemiştir aynı şekilde...

Zorba

Üye No: 13,088

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Nis 09, 2006 12:55 am Mesaj: #3

Candide ve bilgin Pangloss ünlü bir derviş`e başvurdular; "iyiyi" ve "kötüyü" öğrenmek için. Derviş "Eğer imparator Mısır`a bir gemi göndermişse, içindeki farelerin rahatından ona ne?" dedi. Ve kapıyı yüzlerine kapattı. Hayatı boyunca iyiyi ve kötüyü arayan, ama tamamen kötümserliğe düşmüş Candide sonunda İstanbul`da huzuru bulup; küçük bir bahçe ekip biçmeye başladı. Arada bir bilgin Pangloss gelip Candide`ye "iyi felsefesi" hakkında bişeyler söylüyordu.

- Tüm olaylar, olası dünyaların en iyisinde birbirine zincirlidir. Çünkü işin sonunda eğer siz Matmazel Cunégonde`un aşkı için kıçınıza bir tekme yiyerek o güzel şatodan kovulmasaydınız; eğer engizisyona girip haksız yere cezalar çekmeseydiniz; eğer Amerika`da yaya dolaşmasaydınız; eğer barona iyi bir kılıç darbesi vurmasaydınız; eğer güzel Eldorado ülkesinin altın yüklü güzel koyunlarını yitirmeseydiniz; burada kaymaklı kabak tatlısı ve fıstık yiyemezdiniz.

-"Bu iyi" dedi Candide. "Ama kendi bahçemizi ekip biçmemiz gerekli".

vaSSago
On a fait le monde
Emektar

Üye No: 709

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Nis 09, 2006 11:41 am Mesaj: #4

Alıntı:
Yaşam ve ölüm arasındaki çizgi bazen çok incelebilir. Bu çizgide yaşanan hayatlar vardır. Can yakıcı hayatlar.
Emek emek büyütülen sevgiler vardır. Cesaret olmadan tek adım atılamayacak tehlikelerin içine sora insanı. Acıya beklemedik faturalar çıkarır. En umulmadık anda, renkler değişir.

16 , 26 , 46 ne farkederki...

teşekkürler P.S.

İçimde derinlerde,
Gitme !
Diyen bir ses var..
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
punguşe
*şimdi*

Üye No: 2,800

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Nis 09, 2006 12:03 pm Mesaj: #5

Sabahları
Hasta uyanmanı istiyorum
Hastaysan eğer
yaşıyorsun demektir...

Teşekkürler PanoramaS..Gerçekten güzel bi kitap.. Hımmm

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Chayenne

Üye No: 313

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Nis 09, 2006 12:20 pm Mesaj: #6

ne kitaptı ya, lise yıllarımda sıranın altında okumuştum, tam da saçlarımı maviye boyatmamın arefesine denk geldi bu kitabın haftanın kitabı seçilmesi
BeYaZ_YaRaSa
3$ey.. Sen Sen Sen ...

Üye No: 48,195

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Nis 09, 2006 2:57 pm Mesaj: #7

Hayatımda agLadıgımı biLmem ama Bu Kitabı agLamaktan bitiremedim..Kitap haLa ewde duruyor..Ne zaman eLime aLsam gözLerim doLuyor..

KaLK GeL HaNGi uZaK YeRDeYSeN.. EriMeDeN KaRLaR.GeL GöR DaLDaKi BeYaZıNı SoĞuNu HaVaNıN.. DuY SeSiNi YaĞaNıN, HaVaDaKi SeNSiZLiGiN SeSSiZLiGiNi.. KaRLaR EriMeDeN KaLK GeL..!!

Hayatta ARTIK hiç 1$eyin anLamI yoktur ki buraya yazacağIm keLimeLerinde 1 anLamI oLsun...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder AIM YIM MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
senaaaa

Üye No: 37,932

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Nis 09, 2006 10:00 pm Mesaj: #8

bu kitabı okuduğumda kaç yaşımdaydım hatırlamıyorum, belki 16; kanser olduğumu öğrendiğimde ise 19.. cesaretin, mutluluğun önemini öğrenmiştim daha önce burçaktan,cesurdum, mutluydum..
ben yırttım, darısı diğer hastaların başına inşallah.. hayatı kaçırmayın, hiç birşey içinizde kalmasın, ileride "şunu da yapsaydım" dememek için bgn elinizden ne geliyorsa yapın bence..
Wink
gokaydo

Üye No: 8,662

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Nis 09, 2006 10:22 pm Mesaj: #9

Lise yıllarımda, ergenligimi en cok etkilyen kitaplardan biridir, digerleride İpek ongun un kitaplarıdır.. Tam hayata isyan dönemlerinizdeyken, tam annem babam benim mutsuzlugumu istiyor diye dusunurken, hersey üstünüze üstünüze geliyor sanırken, hayatın cekilmez oldugunu bacak kadar boyunuzla düşünürken, yuzunuze tokat gibi çarpıyor sizinle aynı yastaki kanser kızın hayattakı mucadelesi, hayatı sevmesi.. 15-20 yas aralıgında okunabılcek en ıdeal kıtaptır bana kalırsa.

Admin

Üye No: 36,755

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Nis 09, 2006 11:59 pm Mesaj: #10

hakkaten iyi bir kitaptı,
nereye koydum acaba,
arşivime bir bakayım,tekrar okumak geldi içinden... Utandı

saol pan.. Öpücük Öpücük

Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz