Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?
Bölüm Yetkilileri: M@Vi
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 6 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »
 Yazar  Mesaj
439
..........
TurkBoard Fan

Üye No: 28,433
Gizli

Açıklama: Perihan Mağden
Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Şub 06, 2008 10:47 am Mesaj: #1

“Küçük bir kızı kovası yüzünden aşağılamayı öğrenmiş çocuklar düşün, ” diyecek Annem yıllar sonra. “O gün orda onların annelerine babalarına derslerini vermek için nasıl yanıp kavrulduğumu düşün. Gözyaşların göğsümü yaktı. Kalbimin tam üstünde ağladın. Ağlattılar seni, boş yere. Öyle çocuklarla oynamana izin vermedim bir daha. Kalbini kırmalarına izin vermedim Bambim.”

Annemin beni hiç kimselerin ağlatmasına tahammülü yok. Yalnız ve yalnızca Annem ağlatabilir beni. Ben Annemi ağlatabilirim. Başkalarının bizi üzmesine tahammülü yok Annemin.

“Bizi üzenler cezasını bulurlar Bambim. Bulmaları gerekir. Annen bunun için var. Burada kaldı. Seni üzenlere günlerini göstermek için. Kabalığın ve kötülüğün cezasını vermek için.”

Biliyorum Annecim.

Onlara cezalarını vermek zorunda kaldığını biliyorum.

vive l'Amour`

Üye No: 72,921

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Şub 08, 2008 1:14 pm Mesaj: #2

Bu kitabı okumak istiyorum uzun süredir ancak bir türlü kısmet olamadı...

Tanıtım için teşekkürlerimle...

külkedi
Editör

Üye No: 32,658

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Şub 08, 2008 1:19 pm Mesaj: #3

Perihan Mağden kitabı hiç okumadım acaba nasıldır..

kitapları hakkında fikri olan var mı ?
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Sphisnks
Sensiz olmaz...

Üye No: 70,341

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Şub 08, 2008 1:37 pm Mesaj: #4

Parihan Mağden 'in sadece köşe yazılarını okurdum ben.
Kitaplarını okumadım fakat,söylenegelmiş şekliyle okunası bir yazar olduğunu savunanlar var.

''Havaların ıslandığı bugünlerde, nasıl Üstün Köpek Eğitmeni John, bizimkine sosyalleşme yetileri kazandırmaya çabalıyorsa (ve sabra dayalı bu egzersizler tellerimi yoruyorsa) ben de siz canımdan çok taptığım (bing! bing! bing!) okurlarıma, hayatta en önemli saydığım ŞEY'i kazandırmaya karar verdim.
SOSYALLEŞMEME YETİSİ Ki, yukarda (ambardan) bulup da, kullanı kullanıverdiğim bu YETİ kelimesini, açayım. (Kullanmalara doyamamanın yanı sıra.)
Sizi YETİ'leştirmek istiyorum.
Hani YETİ, Nepal'le Tibet arasındaki karlı dağlarda gezen Karadam Yeti. Hepimizin çok sevdiği.
Hani Ten Ten'in bir macerasının da, baş kahramanıdır. 'Ten Ten Tibet'te' mi, ne.
YKY'den çıkıyor. Gidin alın, okuyun.
Evet, çok güzel 1 öneri oldu.
Gidin Ten Ten alın okuyun. Tam kışlık. Palto almasanız da, olur. Zaten Palto, uzun ve rahatsızdır. Hareket imkânını kısıtlar. Ağırdır. Vs.
Gidin Michael Connelly alın, okuyun.
Barbara Vine alın okuyun.
Proust alıp okuyun.
Ne alıp okuyacaksanız okuyun. Yeter ki Karadam Yeti'ye dönüşme yeti'niz gelişsin.
Karadam Yeti insan görünce ne yapar?
Tabanları yağlayıp kaçar.
Öyle haşır neşir olma taraftarı değildir insanlarla.
Ki, bu da güzel bir kelime: Haşırrr neşirrr.
Haşşşır. Neşşşir.
Resmen ses bile çıkarıyor duruma dair.
Sosyalleşmeyle ilgili şu basith gerçeği unutmayın: İnsanın sosyalleştikçe sosyalleşesi gelir; sosyalleşmedikçe de sosyalleşmemesi.
Sosyalleşe sosyalleşe ruh hayatınız falloş olur ve sosyalleşmenin nasıl can sıkıcı bir şey olduğunu, nasıl sizden götürdüğünü, nasıl ciddi bir ruhsal erozyon yarattığını DAHİ kaydedemeyecek hallere düşersiniz.
Amerika'da yakalanan 48 kadının seri katilini düşünün: Çorap söküğü gibi giden bir kadın katilliği hali.
Bunca vahim bir mevzuda bile insan otomatiğe bağlayabiliyor.
Yani Seri Sosyal olmak, özellikle tüm varlığını sosyalleşme üstüne kurmuş bir ülkede, alimallah çok kolaydır.
Zor ve çetin olan Sosyalleşme Krizi'nden arınmak, bünyeyi temizlemek, telefon gibi alabildiğine zararlı alışkanlıklardan mümkün olduğunca kurtulabilmektir.
Bunu başarabilmek için kendi kendinize, giderek artan zamanlar ayırın.
Tek başınıza yemek yiyin.
Tek başınıza sinemaya gidin.
Tek başınıza kahvaltı edin.
Tüm bir günü TEK başınıza geçirin.
Yaptığınız her eylemden ne denli fazla zevk aldığınızı fark edince, afallayacaksınız.
'Kel kuyruk başına buyruk' hareket etmenin, nasıl yüzde yüzlük, yani tam anlamıyla o anı yaşama hali bahşettiğini gördükçe-
Daha azına güç razı olur hale geleceksiniz.
Tek başına olmanın depresif bir yanı yok mudur?
Tabii ki, vardır.
Nasıl insan neşesini, coşkusunu ve konsantrasyonunu, her şeyini yüzde yüz hissediyorsa, katlıyorsa bir başınayken; üzüntü halini de öyle.
Depresifliğiniz kendini ikiyle katlar tek başınayken.
Ancak TEK BAŞINALIĞINIZ ilerleyip de, üstat mertebesine eriştiğinizde görürsünüz ki: Evet, tamam; çok daha fazla üzülüp sıkılıyorsunuz tek başınıza, ama çok daha çabuk DA kurtuluyorsunuz.
Dibe vurduğunuz gibi, başkalarıyla cırcırcır paylaşıp o mood'u yaygınlaştırmayıp kendi kendinize hallettiğiniz için, çok daha çabuk yüzeye çıkıyorsunuz. Çıkabiliyorsunuz.
Kendinizi çok daha başarıyla toparlayıp bunun zevkini hissediyorsunuz.
Böyle böyle şeyler işte.
Derslerimiz kışın gidişatıyla, devam da edecektir. Devam da etmeyecektir.
Yeti'yle kalın.''

Belki kitapları hakkında,ufak bir not olur size.
Görünüşe göre hoş cümleleri var.

''Anlamlı ama tarifsiz neden,neden benden ağır bu beden?Anladım;aslolan inanmak için görmek değil,görmek için inanmakmış.''
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder AIM MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Sch
vive l'Amour`

Üye No: 72,921

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Şub 08, 2008 1:45 pm Mesaj: #5

« NeverLand » demiş ki:
Perihan Mağden kitabı hiç okumadım acaba nasıldır..

kitapları hakkında fikri olan var mı ?

"Topladım Dağılan Kalbimin Herrr Köşesini" isimli kitabını okumuştum zamanında.

Sadece 1 kitabını okumuş olmam yeterli midir yazar hakkında yorum yapmama bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim;

Farklı bir tarzı, fazlasıyla iddialı bir anlatımı var... Aklına geleni o an dile getiren, herhangi bir mesaj kaygısı taşımayan zor bir kişilik...

Okuduğum kitabı, güzel izler bıraktı bende... Diğer kitapları nasıldır, bilemiyorum..

Üye No: 82,489

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Mar 17, 2008 11:18 pm Mesaj: #6

güzel bi kitaba benziyor telefonuma not aldm en yakn zamanda okumak isterim....tşkler.... Saygılar

Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 6 mesaj bulunuyor]
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar