Bayat ekmekle yapılan yemekler

Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder « Önceki başlıkSonraki başlık »
 Yazar  Mesaj
HaSNa
b_e_ş_i_k_t_a_ş


Kayıt: 24.01.2006
Üye No: 46,626
Şehir: istanbul
Offline




Tarih: 24 Kasım 2007, 11:45 Tek mesaj gösterimi1

Ekmek Dilimi

Malzeme:1 bayat ekmek, 3 yumurta, 1 kaşık nişasta, 3 kaşık un, 1 çay bardağı rendelenmiş az tuzlu peynir, 1 küçük demet maydanoz, 1 çay bardağı su, yeterince tuz, 1 su bardağı yağ

Hazırlanışı:

Un, yumurta ve nişasta ile birlikte bir telle güzelce çırpılır. İçerisine bir çay bardağı rendelenmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz ve bir çay bardağı su katılarak hepsi birlikte güzelce karıştırılır.

Diğer taraftan bir veya iki günlük bir bayat ekmek, birer santim kalınlıkta düzgünce dilimler halinde kesilir. (Peynirin tuzu, ekmeğin tuzu kâfi geleceğinden ekmek dilimi için pek tuz istemez.)

Bir tavada bir su bardağı çiçek yağı kızdırılır. Kesilen ekmekler, yumurtalı malzemeye bulanıp çıkarılır, bekletilmeden hemen kızgın yağa atılır. Ekmeklerin iki tarafı nar gibi kızartıldıktan sonra sıcak olarak yenir.

Ekmek Kavurması

Malzemesi:1 adet bayat ekmek, 125 gram margarin, 1 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Bayat ekmek parçaları lokma büyüklüğünde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ üzerinde kavrulur. Ekmekler kavrulurken bir çay bardağı soğuk su üzerine serpilir. İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir. Daha sonra servis yapılır.

Kalacuş

Malzemesi:1 adet bayat ekmek, yarım paket margarin, 3 bardak su, 250 gram yoğurt, 1 baş kuru soğan

Hazırlanışı:

Bayat ekmek, küpler şeklinde bıçakla kesilerek derin bir kaba konulur. Margarin tavada kızdırılır. Soğan, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Çalkanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya ilave edilir. Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır. Bir süre ateşin üzerinde tutulur ve hemen servise sunulur.

Siron

Malzemesi: 1 adet bayat pide, yarım paket margarin, 1 bardak su, 2 su bardağı yoğurt

Hazırlanışı:

Kibrit kutusu büyüklüğünde pideler bıçakla kesilir. Tepsiye dik gelecek şekilde dizilir. Dizildikten sonra yarım paket margarin eritilir. 1 bardak su eriyen yağın üzerine dökülür ve kaynatılır. Burada oluşan yağlı su, kesilmiş ve tepsiye dizilmiş pidelerin üzerine dökülür. Daha sonra 2 su bardağı yoğurt çırpılarak bu hazırlanan pidelerin üzerine uygun şekilde yayılarak dökülür. Kabın kapağı örtülerek hafif ateşte ısıtılır ve servise sunulur.

Peynirli bayat ekmek köftesi

Malzeme: 1 bayat ekmek, yarım kalıp beyaz peynir, 1 demet maydanoz, 2 yumurta, 1 adet soğan, tuz, köfte baharı, pul biber

Hazırlanışı:

Bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır. Ufalanan ekmeğin içerisine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelendikten sonra 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul biber katılır.

Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır.

Bayat ekmekle yapılan tatlılar

Ekmekli puding

Malzemeler: 1 bayat ekmek, 250 gram frenk üzümü, yarım kilo böğürtlen, 1,5 çay bardağı şeker, 1 çay kaşığı vanilya, 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Ekmeğin kabukları temizlendikten sonra yarısı 1 cm kalınlığında dilimlere ayrılır. Ekmeğin diğer yarısından 8 cm çapında bir yuvarlak kesilir. Yuvarlak parça dibi çiçek şeklinde bir kek kalıbına yerleştirilir. Şeker, böğürtlen, frenk üzümü ve vanilya, üzerlerine limon suyu ilave edilerek 5 dakika kısık ateşte karıştırılır.

Hazırlanan karışım kaba boşaltıldıktan sonra üzerleri ekmek dilimleriyle kaplanır. Üzeri folyo ile sarılıp buzdolabında bir gece dinlendirilir. Kalıp servis tabağına ters çevrilip frenk üzümü, krem şanti ve böğürtlen ile servis yapılır.

Bayat Ekmek Tatlısı

Malzemeler:5-6 dilim bayat ekmek içleri, 2 su bardağı toz şeker, 1 kaşık margarin, 3 adet yumurta, 2 su bardağı süt, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Şekerden iki kaşık ayırıp, kalanı ile kıvamlı şurubu hazırlayınız. Bayat ekmek içlerini sütle ıslatınız. Yumuşayınca ezerek koyu bir bulamaç yapınız. Erimiş yağa yumurtaları katıp, karıştırınız. Sonra bu karışıma ekmekleri ilave ediniz.

Küçük yağlanmış tepsiye karışımı koyup, yayınız. Üzerine ayırdığınız şekerleri dökünüz.Isıtılmış orta hararetli fırında katılaşıncaya kadar pişiriniz.

Fırından çıkarıp, üzerine ılık şurubu dökünüz. İstenilen şekilde kesip, servis yapınız.

Bademli ekmek dilimleri

Malzeme: 1 bayat ekmek, 1 kutu krema, 2 yumurta, tereyağı, bal, badem

Hazırlanışı:

Bayat ekmek dilimleri, krema ve yumurta ile hazırlanan karışıma batırılarak ıslatılır. Islatılmış ekmeklerin iki tarafı da, kızdırılmış tereyağında kızartılır. Kızarmış ekmeklerin üzerine bal sürülür. Servis tabağına dizilen ballı ekmeklerin üzerine kıyılmış badem serpilir.





_________________
e.h.özcan
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Syscor
Asılsız Suret
TurkBoard Fan


Kayıt: 15.04.2007
Üye No: 79,692
Şehir: 34
Gizli




Tarih: 24 Kasım 2007, 12:10 Tek mesaj gösterimi2

bazılarını bilmiodum tskler cnm Şok




_________________
Yalansız hayaller istemiştim senden
Sabrıma hürmet edip bir tutam haramsız avuntular
İstediğim yürek, agır mı geldı varlıgım gibi
Bak bu yarımlıklar , isyan-ı acılar bedenden ( arta kalanlar...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Yurek
.: Adige Phşaşe :.
Emektar


Kayıt: 29.11.2005
Üye No: 38,235
Gizli




Tarih: 04 Aralık 2007, 18:42 Tek mesaj gösterimi3

Bayat ekmekleri ben birde pizza gibi fırınlarım.

Dilimlenmiş ekmeklerin pzerine peynir, sivri biber, yoğurt bir yumurta, karabiber, tuz ve yarım baş kuru soğandan karışım hazırlayıp dökerim. Bir dilim kaşar peynir, bir iki dilim sucukta üzerine koyup önceden ısıtılmış fırında üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişiririm.

Cidden enfes oluyor, deneyin derim Melek ama..





_________________
ve ben daha çok güvenin yerine özgürlüğü sevdim.
Güvensizlik içinde bile özgürlüğün insana daha çok yakıştığına inandığım için...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
TaçSız PreNseS
_CaLaMity_


Kayıt: 10.03.2008
Üye No: 113,582
Offline




Tarih: 15 May 2008, 08:29 Tek mesaj gösterimi4

Paylaşım için teşekkürler..




_________________
sevdin mi ölümüne sildin mi öldüresiye..!!!
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
sevenseas



Kayıt: 12.03.2005
Üye No: 1,570
Şehir: İstanbul
Offline




Tarih: 17 Nisan 2010, 17:15 Tek mesaj gösterimi5

Ben bayat ekmekleri galeta ununa dönüştürüyorum yani fırında kurutup robotta çekiyorum. Köfteye katıyor, balık kızartırken balıkları önce yumurta sonra galetaya buluyorum. Yada galetaunlu poğaça yapımında pağaçaların en üstünü önce yumurta sonra da galeta ununa batırıyorsunuz muhteşem oluyor.
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
haçiöo



Kayıt: 24.02.2009
Üye No: 152,514
Offline




Tarih: 17 Nisan 2010, 18:34 Tek mesaj gösterimi6

Ekmek tatlısı müthiş.Bence bayat ekmekler israf edilmemeli.
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 6 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »


Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle