Basit Püf Noktaları

Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder « Önceki başlıkSonraki başlık »
 Yazar  Mesaj
MichaeL
F E N E R B A H Ç E
Bölüm Yöneticisi


Kayıt: 11.04.2008
Üye No: 118,574
Şehir: İstanbul
Offline




Tarih: 08 Şubat 2015, 16:31 Tek mesaj gösterimi1





Balık Kokusu

Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız





Limon Kabukları

Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız. Çelik esyalarin, biçaklarin parlatılmasında kullanabilirsiniz





Domates Kabukları

Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.





Soğan Soyarken

Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.





Mayonez Hazırlama

Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.





Kuru Bakliyat

Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.





Soslar

Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.





Kahve Nemli Ise

Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun





Tuzluk Tıkanıyorsa

Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuz





Kolay Soğutma

Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. içine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın, Yeterince soğuyacaklardır.





Yemeğinizin Tuzunu Fazla Kaçırınca

Tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.





Sogan Soyarken

Gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasin içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz.





Patetes Pişirmenin Püf Noktası

Pisirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsari kalır, hem daha lezzetli olur.





Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar?

Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur. Ardından soğuk suyla yikanir. Ceviz lekesi tamamen çikar.





Bakır Kapların Parlatılmasi

Bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakırı ovun. Kaplariniz pırıl pırıl olur.





Sıktıgınız Limonları Atmayın

Değersiz olarak gördügünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursaniz, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak esyalarinizi ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alırsınız.





Yağlı Şişeler Nasıl Temizlenir?
Önce deterjanla yıkayin. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanip bu sefer içine kahva telvesi ilave edilir. Bir süre bu sekilde sallanan şişe kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir.





Mutfakta Tıkalı Lavaboların Açılması

Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır.





Soğan Kokusu Ellerden Çıkarılabilir

Evvelden haşladiginiz patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu isleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir.





Mutfaktaki Haşerelerle Savaş
Mutfakta özellikle dolaplarda dolaşan hamam böceği, karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haşeratın dolaştığı yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.





Kavanoz Kaplamalari

Ne kadar zordur * kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine veya sıcak suya tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da sıkışan kapaktan kurtulabiliriz.





Ekmek

Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçagımızın ucunu biraz atesşe tutarsak daha kolay yapabiliriz.





_________________








 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
tequila



Kayıt: 25.11.2007
Üye No: 97,743
Offline




Tarih: 08 Şubat 2015, 20:44 Tek mesaj gösterimi2

    Enteresan bilgiler... Exclamation

 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 2 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »


Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle