Asker kaçakları aranmayacak
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 16 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
JiLda
Editör
Editör

Üye No: 71,805

Haber  Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 9:45 am Mesaj: #1

AB'ye uyum çerçevesinde, asker kaçaklarını ilgilendiren çok çarpıcı bir karara imza atıldı.Adalet Bakanlığı, ‘asker kaçağı’ gerekçesiyle yaşanan sıkıntıları sona erdirmek için önemli bir sivil adım atarak 10 maddelik genelge yayımladı.

Buna göre, artık askerlik şubeleri asker kaçakları hakkında ülke çapında arama ve yakalama emri çıkaramayacak. Hakim kararı olmadan kimse saklı-yoklama kaçağı-bakaya veya geç iltihak bakayası suçlarından birini işlediği gerekçesiyle yakalanıp gözaltına alınamayacak.

Taraf Gazetesinin haberine göre; Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga imzasıyla çıkan genelge, önceki gün başsavcılıklara gönderildi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) de gönderme yapılarak hazırlanan genelgede, yapılması gerekenler şöyle sıralandı:

YAKALATAMAZ
Saklı, yoklama kaçağı, bakaya veya geç iltihak bakayası olan kişiler, askerlik şubesi başkanlıklarının idarî nitelikli talepleri doğrultusunda ülke çapında aranamayacakları gibi yakalanıp gözaltına alınmaları da mümkün olamayacak,

HAKİM KARARI
Suç duyurusunda bulunulmasını müteakip haklarında adlî soruşturma başlatılan kişilerle ilgili olarak, çağrı üzerine gelmeleri veya kendilerine hiç çağrı yapılamaması hâlinde, soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısının istemi üzerine yakalama emri düzenlenebilecek.

MAHKEME SONRASI
Yürütülen adlî soruşturma sonunda, ilgili Cumhuriyet başsavcılığı “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verirse, iddia olunan suçlar sübut bulmamış olacağından, söz konusu şüpheli veya sanıklar hiçbir şekilde yakalanamacak ve gözaltına alınamayacak.

CEZASINI ÇEKERSE
Yapılan yargılama sonunda sanıklar, Askeri Ceza Kanunu gereğince hapis veya adlî para cezası alırsa, bundan sonraki süreç cezaların infazıyla ilgili olduğundan, infaz sonrasında dahi, kişilerin askerlik şubelerine götürülebileceğine dair ilgili mevzuatta hüküm yok.

Askerlik şubesi başkanlıkları, CMK ilgili maddeleri anlamında “adlî kolluk” olmadıklarından, şüphelilerin ifadeleri başsavcılıklar ya da görevli-yetkili kolluk birimlerince alınabilecek.

ŞUBE İTİRAZ EDEMEZ
Mahkemelerce verilen kararlara, askerlik şubesi başkanlıkları itiraz edemeyecek, adlî merciler tarafından verilen kararların bir sureti bilgi mahiyetinde askerlik şubelerine gönderilecek.

Haber3

...yena bu seher güneş nur yera eyler, bir teze nağıl başlar dünya,oyan ey güneş oyan,al elvan boya yoxsa bu deniz uçar,bir zülmeht gece deniz qaçar....gel ey seher... gel ey seher...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
eshquia
İnce Memed
Pano Yöneticisi

Üye No: 16,455

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 10:03 am Mesaj: #2

İlginç bir gelişme.

jetto
MGS4

Üye No: 17,032

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 11:02 am Mesaj: #3

nasil yani ya ne manaya geliyo yani?

Üye No: 124,705

Uyarı : 1

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 11:53 am Mesaj: #4

Sivilleşme Çok Mutlu

Ağır Abi. / DERBEDER
Bölüm Yöneticisi

Üye No: 29,416
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 12:30 pm Mesaj: #5

Kaçmak için can atanlar sevinsin!...

"Bir gün daha bitti ama yarın yeni bir gün"
Diye inanmazsam nasıl yaşarım, nasıl yaşarım...

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
LAciwErt
gümbürtüye gittim gelicem...

Üye No: 33,374

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Tem 14, 2008 11:46 pm Mesaj: #6

hmmm..kaçaklar için güzel bir haber olsa gerek

ben acı satın alırım

Üye No: 101,557

Uyarı : 1

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Tem 15, 2008 12:43 pm Mesaj: #7

Şok İlginç haber.

... Heyyy yaa ...

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
forumania
herşeye söz gerekmez

Üye No: 89,271
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Tem 15, 2008 12:47 pm Mesaj: #8

60 yaşındakileri hiç aramasınlar artık.burdan devlete sesleniyorum 60 yaşındaki osman amcamız yokkk Çok MutluÇok MutluÇok MutluÇok MutluÇok Mutlu hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha Hıhı
başımız bu yüzden dertte.

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
merlin84
TÜRK
Bölüm Sorumlusu

Üye No: 75,312

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Tem 15, 2008 3:22 pm Mesaj: #9

« LAciwErt » demiş ki:
hmmm..kaçaklar için güzel bir haber olsa gerek

Katiliyorum

èvanèscè
thêatre ºƒ trag£d¥
Editör

Üye No: 15,305

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Tem 15, 2008 7:09 pm Mesaj: #10

haber3.com'un haberlerine pek guvenmiyorum aslinda Füüü üüü üü

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 16 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
eXTReMe Tracker