Affetmek bir Secimdir..
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 4 sayfa) [Bu başlıkta 37 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
MelanchoLia
.:JusT YoU:.

Üye No: 91,273
Gizli

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Kas 13, 2007 4:47 am Mesaj: #1

Affetmek Bir Seçimdir...

Nefreti aşmanın tek yolu var: Affetmek.
Başkalarını affettiğimizde biz özgürleşiriz.

Nefret yaşamdan zevk almamızı, insanların güzel yanlarını görmemizi engeller.
Hiç kimse saf iyi ya da saf kötü değildir.

Salt kötülükleri görmek bir süre sonra şüphe, depresyon ve umutsuzluk denizinde boğar insanı. Nefret dolu bir yaşam, mutsuz bir yaşamdır.

Affetmek insanı derinleştirir.
Affetmek için, insanın ruhsal ve zihinsel olarak kendisini hazır hissetmesi gerekir.

Çünkü affetmek bir seçimdir.
Kimsenin zorlamasıyla affetmek mümkün değildir.
Affetmek bir süreçtir. Birdenbire affedişler bile bir sürecin ürünüdür.
Affetmeyi seçtiğinizde kimse size borçlanmayacaktır. Yani koşullu affetme yoktur.

Diğer insanın da sizi affetmesini, değişmesini veya sizin istediğiniz gibi olmasını beklemeyin.

Affetmek bir seçimdir.

Amacı sizin rahatlamanızdır, sizin özgürleşmenizdir.
Nefret duyduğunuz kişinin yaşıyor ya da ölmüş olması sizin affetme sürecinde duyduğunuz acıların yoğunluğunda bir farklılık yaratmayacaktır.

O acılar sizin acılarınız.
Affetmek kolay değildir.

Fakat özgürleşmek için gereklidir.
Çoğu insan affetmenin nefret ettiği kişiyi suçsuz ya da haklı bulduğu anlamına geleceğini sanır. Oysa affetmek, geçmişteki anıların boyunduruğundan kurtulmak, yaşamımızı kontrolü altında tutmasına son vermek demektir.

Affetmek, o kişiyi sevmek değil.
Affetmek, o kişiyle konuşmak zorunda olmak değil.
Affetmek, o kişiyle ilişkiyi sürdürmek değil.
Affetmek, o kişinin beklentileri doğrultusunda davranmak değil.
Affetmek, o kişiyi kucaklamak değil.
Affetmek, o kişiyi suçsuz bulmak değil.
Affetmek, o kişiyi hakli bulmak değil.
Affetmek, o kişinin verdiği zararları telafi etmek için çaba göstermemek değil.

Affetmek kırgınlığın, kızgınlığın, nefretin hapishanesinden özgürlüğe çıkmaktır.
Affetmek artık acıyı hissetmemektir. Yapılanları zihinsel olarak unutmak zaten mümkün değildir.
"Duygusal unutma" affetmenin diğer adıdır.

- alıntıdır -

düzenleme, anasayfa kriz.

Dont Take Life Too Seriously , Always Find Time To Laugh... Remember That Laughter Not Only Adds Years To Ur Life , But Adds More Life To Ur Years....
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
439
..........
TurkBoard Fan

Üye No: 28,433
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Kas 13, 2007 11:11 am Mesaj: #2

« JaNz » demiş ki:

Affetmek kırgınlığın, kızgınlığın, nefretin hapishanesinden özgürlüğe çıkmaktır.
Affetmek artık acıyı hissetmemektir. Yapılanları zihinsel olarak unutmak zaten mümkün değildir.

paylaşım için teşekkürler... çok anlamlıydı

LoveChemistry

Üye No: 93,023

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Kas 13, 2007 11:35 am Mesaj: #3

Her kadın affedebilir ama asla unutmaz ASLA..

Duygusal unutma denemez oyuzden...

TurkBoard Fan

Üye No: 28,152

Uyarı : 2

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Kas 13, 2007 4:57 pm Mesaj: #4

« JaNz » demiş ki:

Sevgili, Janz bir kişiyi hem affedip hem sevmemek nasıl oluyor, onu anlayamadım! Zaten bir kişiyi ben sevmiyorsam, affetmem ki, üzerinde durmam zaten konu eğer affedilmeklikse... Affedemiyorsam, zaten sevmiyorumdur ve ilişki ye devam etmem zaten yersiz olmaz mı ?
Lütfen, yanlış anlamayın amacım sizin yazdıklarınızı çürütmek değil, kendi içimde bildiğim veya şuan bildiğimi sandığım kavramların çelişkide olmasını istemediğim için, sorma gereği sordum size ?
Gerçekten amacım kavram kargaşası yaratmak, değil.... Saygılar
Punky Punky Punky

serseri serbest style

Üye No: 94,499

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Kas 13, 2007 5:10 pm Mesaj: #5

cok güzelmiş eline sağlık

..hüzünbaz..
Admin

Üye No: 36,755

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Kas 13, 2007 5:57 pm Mesaj: #6

Affetmek bazen zor, aslında her koşulda değişebilen bir davranış affetmek. Bazı insanlar bazı şeyleri kolay affedebilirken, bazıları aynı konu hakkında tamamen tezat fikirde olabilirler. Affetmek biraz da kişinin yapısıyla bağlantılı zannedersem.

« xegran » demiş ki:
Her kadın affedebilir ama asla unutmaz ASLA..

Buna da katılmamam mümkün değil, çok doğru..

Üye No: 93,023

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Kas 13, 2007 6:10 pm Mesaj: #7

Seyfilica , İlgili yazı anonim bi derleme yani bi alıntı ...
Janz ın kişisel sunumu deil... Butür anlasılmalırın onune gcmek için ilgili yazıların sonuna "Alıntıdır" ibaresi konulması gerekir.

TurkBoard Fan

Üye No: 90,147
Gizli

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Kas 13, 2007 6:14 pm Mesaj: #8

Affetmek bana göre değil sanırım..

Ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti
şeyhler, dervişler, müritler, mensublar memleketi olamaz.
En doğru ve en hakikî tarikat, medeniyet tarikatıdır.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
KrizanteM
..hüzünbaz..
Admin

Üye No: 36,755

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Kas 13, 2007 6:17 pm Mesaj: #9

« xegran » demiş ki:
Seyfilica , İlgili yazı anonim bi derleme yani bi alıntı ...
Janz ın kişisel sunumu deil... Butür anlasılmalırın onune gcmek için ilgili yazıların sonuna "Alıntıdır" ibaresi konulması gerekir.

Yanlış anlamalara fırsat vermemek için "alıntıdır" kısmını ekledim.

Emektar

Üye No: 3
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Kas 13, 2007 6:37 pm Mesaj: #10

Hmm...
okudum ama affetmek bana uzak bi term yav Çok Mutlu her$eyin üzerinden çabuk sünger çekil(e)mez.
Affet affet nereye kadar? Ben bunu yöneticilik kimligi altinda degerlendirdim buarada Çok Mutlu

$ahsi dü$üncem yine ayni istisnalar hariç Çok Mutlu

Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar