24 Haziran
Bölüm Yetkilileri: JiLda, superadam
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 2 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »
 Yazar  Mesaj
JiLda
Editör
Editör

Üye No: 71,805

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Haz 24, 2008 12:15 am Mesaj: #1

1821. Simon Bolivar Yeni Kolombiya Cumhuriyeti'ni ilan etti.

1859. İsviçreli iş adamı Henri Dunant, İtalya'da Solferino savaşı sonrası uluslararası Kızılhaç'ı kurmaya karar verdi.

1938. Türkiye Hatay'daki Milletler Cemiyeti Komisyonu ile her türlü ilişkiyi kestiğini bildirdi. Hatay'da siyasi partiler feshedildi.

1947. Bir Amerikalı gökyüzünde uçan nesneler gördüğünü bildirdi. Nesnelerin fincan tabağına benzediğini iddia etti. Basın ilk kez "uçan daire" terimini kullanmaya başladı.

1948. Sovyetler Birliği'nin Berlin'i ablukaya alması üzerine, müttefikler hava koridoru kurarak yiyecek ve diğer ihtiyaç maddelerini taşımaya başladılar.

1959. Akis dergisi hakkında dava açıldı. Dergide Doğan Avcıoğlu imzasıyla İran Şahı Rıza Pehlevi hakkında bir yazı yayımlanmıştı.

1961. Türkiye'den ilk işçi kafilesi Almanya'ya gitti.

1964. Kıbrıs bunalımı sonrası Yunan uyruklu 295 kişi Türkiye'den sınır dışı edildi.

1967. İstanbul'da üniversite öğrencileri Amerikan 6. Filosu'nun İstanbul Limanına gelişini protesto ettiler.

1972. Çetin Altan'ın cumhurbaşkanına hakaretten aldığı bir yıllık hapis cezası Yargıtay'da onandı.

1973. 90 yaşındaki Eamon de Valera İrlanda cumhurbaşkanlığı görevinden ayrıldı.

1980. İstanbul Gaziosmanpaşa Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Rıza Altınok, eşi ve kızıyla birlikte öldürüldü.

1982. 44 sanıklı Barış Derneği davası başladı.

1987. Asgari ücret belirlendi; aylık brüt 74.250, net 19.094 lira

1992. Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısı İstanbul'da yapıldı. Anlaşmayı Başbakan Süleyman Demirel'in mi, cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mı imzalayacağı sorun yarattı. Özal toplantıyı terk etti.

1996. Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Kongresi'nden dönen delegelerin otomobili tarandı, 3 delege öldü.

Bugün Doğanlar:

1895. Dünya ağır sıklet boks şampiyonlarından Jack Dempsey.

Bugün Ölenler:

1849. Amerikalı yazar Sara Orne Jewett

Üye No: 12,401

Uyarı : 1

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Haz 24, 2008 12:47 am Mesaj: #2

teşekkurler bilgiler için..

Hadi korkma!Düş yüzümden,kırıl kalbim gibi paramparça!Bu kez tüm günahlarını yaz kendi omuzlarına!Seni reddediyorum!!!Yaşadıgım sahte hayattan yanına dönüyorum.Yaşadığım her günün başlığıydı"seni seviyorum"Ölüyorum,her şey aynı.."Seni seviyorum"
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Bu başlıkta 2 mesaj bulunuyor]
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
eXTReMe Tracker