Sizce zıt kutuplarda doğan şey Aşk mı ?
Bölüm Yetkilileri: Bölüm Sorumluları, sebepsiz, VictoriA
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 2. sayfa (Toplam 4 sayfa) [Bu başlıkta 39 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  2

Sizce zıt kutuplarda doğan şey Aşk mı ?
Asıl Aşk işte odur!
12%
 12%  (10 oy)
Zıt kutuplar anlaşamaz..
7%
 7%  (6 oy)
Tartışmaktan Aşka zaman kalmaz :)
16%
 16%  (14 oy)
Sonu hep güzel biten ve evliliğe giden Aşk odur.
8%
 8%  (7 oy)
Zıt kutuplar birbirini çeker ,Çekim gücüne bağlı
37%
 37%  (31 oy)
Ben anlamam ..
14%
 14%  (12 oy)
Diğer..
3%
 3%  (3 oy)
Toplam Oylar : 83
Bu Ankete Katılanlar: NeverLand, ahçik, eshquia, HaSNa, sevinc84, basak_k, hediye206, gaietyn, dante_feat, ''vazgeçtim'', Amras Ancalime, serkanselanik, Cimcimee, coquettish_girl, fatihktl, berrak_rabia, asminyez, buket601, masey, AragorNoNe, türkü, Kelebeğin Günlüğü, p0ison, aynakolik.1990, SIPATULA, yaren_, Be5sH, _ZuZuCaN_, aybik_toprak, pallas, PyRoxx, seyma_y, özlemurat, by_komando, harby kız, iclal ipek, elfin, Princesse, sevdalim.58, zelişşş, safir_ist, /Makinist/, PhiLLamon, Zemheri/r, esbah, VictoriA, xxxSETENAYxxx, fluxiblea, mavikızıl, £SM£R__M£L£K, D.e.V.i.L.i.S.H, m@vineşe, dellyMC, apocalipSetuta, _Azad_, mystery6666, kalph, özlmmsi, _duygum_, e-tikvesli, aslan78, yasemenn, Lady~SteaLa, *Aysel*, nehirim18, Pocahontas, _nightmare_, chilekesh48, jamess26, kristal_inci, LâL, birtanem16, Refus, mali90, arpasuyu, KartaLiçe_1903, TuRKuaZ84, turqy, DENİZ180709, eqzothic, efndy.kiz, kemaltrn, TitsWoman*

Yazar  Mesaj
Kelebeğin Günlüğü
Müstakbel ölü...
TurkBoard Fan

Üye No: 14,299

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Nis 25, 2007 12:03 am Mesaj: #11

Önce "aşk"ın tanımıyla meşgul olmak gerekir sanırım. Zira o kadar çok farklı duygunun adı aşk olarak konmuştur ki tam da başlığa uygun bir sûrettedir. Neredeyse birbirine zıt olarak kabul edilebilecek hisler dahi aşk adıyla anılmaktadır. Üstelik bir de alt başlıklar mevcut: Platonik, ilâhî, yaz (aşkı), ex...

Bir cihetiyle zıtlıkların aşka zemin hazırladığı doğru olabilir. Birbirini tamamlama ya da eksiklerini örtme vs. "Karşı cinse farklılıkları nedeniyle yaklaşırız." Oysa bu sözü ele alırsak çok farklı bir noktaya da varabiliriz. Çünkü karşı cinsi sadece bedenden ibaret algılayan gözlere sahip nice insan mevcuttur. İşte tam da bahsettiğim zıt hislerden biri de budur. Halbuki aşk için körlük gerekir.

Arapça "sarmaşık" mânâsına gelen "ışk"tan türediği söylenir aşk sözcüğünün. Yerleştiği yüreğe zehirli sarmaşık gibi dolanan ve onu hapseden, hâkimiyeti altına bir duygudur. Kimilerince "şiddetli muhabbet" olarak da değerlendirilir. Tevafuk (isabettir) ki şiddet'ten türeyen şedîde "(büyük) belâ" anlamına gelmektedir. Yani aşkı bir belâ olarak da görebiliriz. Öyle ya, Kâbe'ye varınca, babasının şifa bulması için dua etmesine dair ricasına, ısrarına dayanamayan Mecnun (Kays) "Ya Rabb, aşk belâsıyla müptelâ kıl beni." demiyor mu?

Aşk deliliktir, körlüktür. Aşk, belâdır: Mâşuk haricindeki hiçbir belâya hürmet edilmeyen. Aşk öyle bir belâdır ki mâşuğun her sözüne "bela (Arapça 'evet' )" diye karşılık verilen. Bu derde düşen için zıtlık söz konusu olamaz. Zıtlık için ikilik gerekir, oysa aşk "bir"liktir. En âdisinden âşık, mâşuğun yüreğinden (muhabbetinden) bir sûrettir ancak.

Bugün bazı bilimsel araştırmalarda dahi âşıkların bir tür akıl hastası olduğu ortaya konmuştur. (Eh, akıl sahiplerinin ilmi ancak akıl üzerine fikir yürütmeye yetiyor maalesef. Füüü üüü üü )

Sevgi, saygı, hoşlanma, alâka... Belki bunların da içinde pek derin ve kuvvetli hisler vardır, lâkin onların adı aşk olamaz. Kavramların üzerine bu kadar düşmem garipsenebilir, ama artık dilde daralma öyle boyutlara vardı ki 10-15 kelimeyi yabancı bir dilden aldığımız tek kelimeyle karşılamakta mahzur görmüyoruz. Ayrıca "lûgat mânâsıyla, ansiklopedik anlamda..." gibi garip tanımlamalara da ihtiyaç duyar hâle geldik. Yok eğer abarttığımı düşünüyorsanız "Delidir, ne yapsa yeridir." sözünü anımsayıp boş vermenizi rica ederim.

buket601
hiç ummazdım oldu son baharda hediye gibi aşk mı_?

Üye No: 49,712

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Haz 01, 2007 1:02 pm Mesaj: #12

« GülPembe » demiş ki:
A$k'ta mantik aranmaz yaw Melek ama..

++999999
Punky Punky Punky

türkü

Üye No: 82,294

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Haz 18, 2007 3:15 am Mesaj: #13

« efersagun » demiş ki:
Ben anlamam...

Anlayamiyorm yani hem tartimaktan aska zaman kalmiyo hem birbirini yiyiosun hem o kdr zit fikirlerdesin hem aci cekiyosun hemde onsuz yapamiyosun...Bu ask mi onu da anlayamadim...Ama birgun anlamami umut ediyorum ... Müzik dinliyorum

sana katılıyorum..hem o kadar kavga et..tartış..laf sok...sonra aşkım aşkım diye gezin ardında maşallaaah yani..olmaz olsun böyle aşk demek istiyorum ama... Sümüklü
maalesef ki başa gelen çekilir... Utandı
ve net cevabım şuu ki...evet zıt kutuplarda doğan şey aşktır....

duydun mu beni!!!!!! Pray

숨
Bölüm Sorumlusu

Üye No: 11,931

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Haz 18, 2007 3:27 am Mesaj: #14

Aşk'ı Nerde Ararsanız Ordadır

Belli Bir Mantık Yok Ben Bulamadım veya Belli Bir Zamandan Sonra Neyi Neden Yaptığınıza Bile Bir Anlam Veremiyorsunuz Sağlıklı Düşünemiyorsunuz Hayaller, Planlar....

Not-Not: 
Benim Burda Ne İşim War Ama bennn Ama bennn

Korkma, sadece toprağa gideceksin. Sonra toprak olacaksın. Sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin. Oradan özüne ulaşacaksın. Çiçeğin özüne bir arı konacak. Belki... belki o arı ben olacağım.
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
AragorNoNe
Emektar
Emektar

Üye No: 10,555

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Haz 18, 2007 8:30 pm Mesaj: #15

« Türkü » demiş ki:

evet zıt kutuplarda doğan şey aşktır....

Seni çok iyi anlıyorum Utandı
Ama Peki adı konmamış bir ilişkide aşk degilmidir illa haykırmak mı lazım ya da örnek olarak sen zaten biliyorsun aşık olduğumu bunu soylemek mi lazım yeniden... ?

Her neyse diyeceğim zıt kutuplarda da aşk vardır ama genellikle birbirine katlanamamaktan biter Sümüklü

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
türkü

Üye No: 82,294

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Sal Haz 19, 2007 12:49 am Mesaj: #16

« AragorNoNe » demiş ki:
« Türkü » demiş ki:

evet zıt kutuplarda doğan şey aşktır....

Seni çok iyi anlıyorum Utandı
Ama Peki adı konmamış bir ilişkide aşk degilmidir illa haykırmak mı lazım ya da örnek olarak sen zaten biliyorsun aşık olduğumu bunu soylemek mi lazım yeniden... ?

Her neyse diyeceğim zıt kutuplarda da aşk vardır ama genellikle birbirine katlanamamaktan biter Sümüklü

karşılıklı olarak öyle hissedersiniz ama bilmeyene bu inat gelebilir..
İnsanoğlu bu illa haykırılsın ister. düt dütttt .kulaklarda deli gibi çınlansın ister...sevildiğini bir kez daha hatta milyonlarca kez duysun ister...bilip bilmeme meselesi değil ki bu..bu sahip çıkmadır..bu onun seni merak edebileceğiin meselsidir..
yoksa herşeyin elinden bir anda uçup gidebilme ihtimalininde bulunması meselesidir.. istikbal göklerde diyorum

bunu da anlıyor musun?

hem söylesen ne olur incilerin mi saçılır? Utandı

neyse ısrarla belirtiyorum zıt kutuplarda doğan şey aşktır...katlamakta ne demek ya..sevgi de katlanma durumu da mı olurmuş?...bence odur zaten güzel olanı...

Üye No: 95,904

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Per Kas 15, 2007 4:48 pm Mesaj: #17

bencede aşk asıl mantıksızlıktır bence insanlar önce kavga edip sonra zil zurna aşık olabilir çünkü kavga ettikçe onu tanıyorsun tanıdıkçada seviyorsun bence kavgalar güzel aşkların başladığı noktalardır diyebiliriz zıt kutuplarda olmasan aşk sana sıkıcı gelir hep aynı fikirde olmak bencede zıt kutuplar birbirini çeker arkadaşlar Saygılar Saygılar

Üye No: 82,489

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Oca 13, 2008 8:30 pm Mesaj: #18

paradoks die buna diolar sanırım.... yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal........çözemedim gitti
Füüü üüü üü

_-s a h i n-_
TurkBoard Fan

Üye No: 53,318

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Oca 13, 2008 8:36 pm Mesaj: #19

ben anlamam aşım karşıma çıkacak birgün.............

sonra yanlızlık
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
DeathMelancholy
.:JusT YoU:.
TurkBoard Fan

Uzaklaştırıldı
Üye No: 90,147
Gizli

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Oca 13, 2008 9:33 pm Mesaj: #20

aşkımla gercekten cok cok farklı dünyaların insanlarıyız..

bencede aşk zıtlıktır..

Ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti
şeyhler, dervişler, müritler, mensublar memleketi olamaz.
En doğru ve en hakikî tarikat, medeniyet tarikatıdır.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 2. sayfa (Toplam 4 sayfa) [Bu başlıkta 39 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  2
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Göster | Gizle