Başbağlar 15 yıldır adalet bekliyor
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa) [Bu başlıkta 21 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
Blackio
l3 l_ A l< ! 0
TurkBoard Fan

Üye No: 103,747

Haber  Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Tem 05, 2008 6:13 pm Mesaj: #1

Sivas'a misilleme olarak işlenen Başbağlar katliamının üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen köyün yaraları halen sarılamadı.

Sivas'ta 34 kişinin dumandan boğularak, 3 kişinin de kurşunlanarak ölmesine misilleme olarak gerçekleştirilen Başbağlar katliamının üzerinden tam 15 yıl geçti. 5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyüne bir katil sürüsü, akşam namazı sırasında baskın yaparak, 33 kişiyi hunharca katletti. Üzerinden 15 yıl geçen katliamdan geriye yetim çocuklar, dul kadınlar, gözyaşı ve ağıtlar kaldı. Suçsuz günahsız 33 insanını kaybeden Başbağlılar, bugün şehitlerini dualarla anarak teselli bulmaya çalışıyor. Olayın faillerinin ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşması da yüreklerdeki acıyı iki katına çıkarıyor. Başbağlılar, "Devletimiz ne zaman bize sahip çıkacak" diye haklı sitemlerini dile getiriyor.

Merkez medya, Madımak olayını adeta bir kampanya gibi 'anma ve suçlama' havası içinde ısıtıp ısıtıp gündeme getirirken, Erzincan'ın Kemaliye İlçesi Başbağlar köyünde 33 masum insanın katledilmesine sessizliğini sürdürüyor.

BUGÜN TÖREN VARDI

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, 5 Temmuz 1993 tarihinde terör örgütü PKK tarafından yapılan katliamda şehit olan 33 vatandaş, olayın 15. yıldönümünde düzenlenen hüzünlü bir törenle anıldı.

Erzincan'a 204 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyünde, Kemaliye Kaymakamlığı, muhtarlık ve Başbağlar Köyü Derneği tarafından düzenlenen törende, 15 yıl önce yaşanan acı bir kez daha yüreklerde hissedildi.

Köy meydanında düzenlenen anma töreninde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk konuşmayı 15 yıl önceki katliamdan yaralı olarak kurtulan Köy muhtarı Ali Akarpınar yaptı.

Yaşadığı korkunç olayı anlatan Ali Akarpınar, "5 Temmuz 1993 tarihinde Başbağlar köyü kendi halinde yaşarken, vatana, milletine, bayrağına bağlılığı bir suç görülerek, akşam ezanı sırasında sırtlan sürülerinin hücumuyla 33 vatandaşımızı bir anda kaybettik. 214 hane, cami, okul, halk evi kundaklanarak yakılmıştır. Böyle bir acıyı yaşayan kardeşiniz olarak 'Allah kimseye böyle bir acıyı yaşatmasın' diye dua ediyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Sabahattin Karakelle, 70 milyon Türk insanını bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Çanakkale'de Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkeziyle et ve tırnak olarak destan yazıldığını, bu ülkenin bayrağının kanla boyandığını belirten Karakelle, şunları söyledi:

"Sivas'ta evlatlarını kaybeden anaların da acısı yüreğimizi yakıyor, Başbağlar'daki anaların da acısı yüreğimizi yakıyor. Biz bugün burada Sivas'ı kınayıp da Başbağlar'ı kınamayanları yüksek sesle kınıyoruz. Biz buradan Sivas olaylarını da kınıyoruz. 70 milyonu kardeş sayıyoruz. Bu 70 milyonu kardeş saymayanlara lanet olsun."

Bu arada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Başbağlar katliamının 15. yıldönümünde ortak bir basın bildirisi yayınladı.

Bildiride, Adil Hocayı susturarak, camiyi ve okulu yakanların Başbağlar'da ezanın susmadığını, bayrağın inmediğini ve ilelebet de inmeyeceğini bilmelerinin altı çizilerek insanlığın düşmanı terörün nereden gelirse gelsin her türlüsünü kınadıklarına yer verildi.

DİZİNDEKİ KURŞUN ACI HATIRASI...

Katliamdan yaralı olarak kurtulan 3 kişiden biri olan Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar da olayın faillerinin halen bulunamamasına isyan etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Akarpınar, dizinde, o tarihten acı bir hatıra olarak kurşun bulunduğunu belirterek, Başbağlar dosyasının ısrarla kapatılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Akarpınar, "Burada yakalanan 17 kişi vardı. Bunlar neden yakalandı, nasıl serbest bırakıldı? Bunlar hâlâ bizim için birer soru işareti. Erzincan DGM yakalananları neden serbest bıraktı? Rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu'nun dediği gibi, 'Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar' gerçek oldu" dedi.

KATİLLERİN YAKALANMAMASI ACIMIZI ARTTIRIYOR

Başbağlar katliamının 15. yıldönümünde katillerin hâlâ yakalanmadığını söyleyen Başbağlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın da, katillerin yakalanmamasının acılarını daha da artırdığını söyledi. Başbağlar'ın yok edilmek istendiğini belirten Aydın, katiller yakalanmadığı sürece acılarının dinmeyeceğini kaydetti. Başbağlar katliamının geride bıraktığı 300'e yakın yetim ve dul insana da dikkat çeken Aydın, Başbağlar katliamının geride bıraktığı çocukların yetim ve boynu bükük büyüdüğünü söyledi. Yetim kalan çocukların bu gün birer delikanlı olduğunu hatırlatan Aydın, "Bu çocukları babasız bırakanlardan, kadınları dul bırakanlardan hesap sorulmaması, yüreğimizi yakıyor" dedi.

MEDYA VE SÖZDE YAZARLAR İKİYÜZLÜ DAVRANIYOR

Sözde aydın, yazar ve kartel medyasının Sivas olaylarında ölenler için her yıl ortalığı ayağa kaldırdığını ve Başbağlar'da katledilen masum insanları görmeyerek ikiyüzlü davrandığını vurgulayan Aydın, "Sivas'ı her yıl abartarak gündeme getiren bazı basın kuruluşları, niçin Başbağlar katliamını görmezden geliyorlar? Yoksa onlara göre; Başbağlar, Türkiye'nin bir parçası değil mi? Orada şehit edilenler bu ülkenin vatandaşları değiller mi? Bir köy haritadan silinmek istendi, 33 masum hunharca şehit edildi ve bu olay aydınlanmadı" dedi.

KATİLLER ARAMIZDA AMA YAKALANMADILAR

Başbağlar katliamının 15. yıldönümünde konuşan Başbağlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Şerif Gül ise, katil sürüsünün yakalanmamasının acılarını iki katına çıkardığını ifade etti. Gül, "Sivas'ı hiç atlamayan bazı basın kuruluşları, niçin Başbağlar katliamını görmezden geliyorlar? Yoksa onlara göre; Başbağlar, Türkiye'nin bir parçası değil mi? Burada şehit edilenler bu ülkenin vatandaşları değiller mi? Gerçekleri görsünler; bir köy haritadan silinmek istendi, 33 masum insan hunharca şehit edildi ve bu olay aydınlanmadı" dedi.

SALDIRI NASIL OLMUŞTU?

Sivas olaylarından bir gün sonra kendilerine ulaşan talimat gereği, "Sivas kırsalında barınan PKK militanları, Tunceli bölgesinde TİKKO'cular olduğu iddia edilen bir başka grupla birleşerek, Yukarı Barasor vadisindeki en son köy olan Başbağlar'a yakın bir mevkiide buluştular.

Akşam saat sekiz sıralarında okunan ezan, sayıları 100'ü geçen teröristler için aynı zamanda işaret oldu. Köye girdiler, camiyi sardılar.

Camiden imam ve 21 cemaat dışarı çıkarıldı. Daha sonra köyün evlerini tek tek dolaşan teröristler, erkeklerin hepsini topladı. Evinden çıkmak istemeyen "Nurettin Aydın'ı vuran teröristler, evi de ateşe verdi. Yine ev aramaları sırasında, Şakir Aydınlı, Süleyman Orhan, Nazife Baltacı ve 14 yaşındaki oğlu İbrahim Baltacı kurşunlanarak öldürüldü, evleri de ateşe verildi.

Kadınlar ve çocuklar köy meydanına 500 metre kadar uzaklıktaki Övce Deresi'ne götürüldü. Kadınların ziynet eşyalarını alan teröristler, burada kendilerine karşı koyan 75 yaşındaki bir kadının dipçikle alnını parçaladı.

Köydeki araçları da yaktıktan sonra cami, cami lojmanı, köy odası, okul ve lojmanı da ateşe verildi. Teröristler, köyde ekin biçmek için bulunan Tuncelili bir Aleviyi, köylülerden ayırarak yanlarına aldı. Köy meydanında yere çöktürdükleri köylü erkeklere PKK propagandası yapan teröristler, daha sonra yaylım ateşine tuttu. 28 köylü de burada hayatını kaybetti. Başbağlar katliamının bilançosu 33 ölüydü.

KATLİAMI PKK ÜSTLENDİ

Başbağlar'da 33 masum insanı şehit eden PKK, katliamın ardından bıraktığı bir bildiriyle döktüğü kanın kılıfını da hazırladı: Sivas olayları...Dünya Bülteni
Üye olmadığınız için buradaki linki göremiyorsunuz! TurkBoard üyesi olmak için tıklayınız!

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
iceCREAMusCREAM
..evrim dışı..
TurkBoard Fan

Üye No: 101,557

Uyarı : 2

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Tem 05, 2008 8:50 pm Mesaj: #2

Yazıklar olsun bu katliamı yapanlara, bu katliama sessiz kalıp orda burda işine gelen şeyleri görenlere, yemek yediği için insanlara insan dışı yaratık diyenlere...

Kardeşlikmiş, müze olsunmuş, bilmem neymiş...burada ölenler insan değil di mi!Ne medyada doğru dürüst bir haber ne protestolar başka birşeyler.

Diyecek söz bulamıyorum gerçekten.

Hüsn ile sana öykünmez çün gül-i ra’nâ
Hüzn ile bana benzeyemez bülbül-i şeydâ(Bâki)
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
TEİST
İsimŞehirSavaş

Üye No: 68,391
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Tem 05, 2008 9:13 pm Mesaj: #3

Burda ölenler insan değil mi? Güzel soru. Bazılarının gözünde değil sanırım.

....

Üye No: 38,914

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Tem 05, 2008 9:44 pm Mesaj: #4

ölenlere rahmet diliyorum!
sivas katliamına misilleme olarak yapılmamıştır çünkü bu katliamı pkk yapmıştır...bu durumda pkklılar alevidir mi demek isteniyor anlayabilmiş değilim..ya da sivasın öcü alınacaksa ki hiçbir Alevi öç almak istemedi şu vakte kadar bu öcü almak pkk ya mı düşer!

iceCREAMusCREAM biz yinede herşeye rağmen KARDEŞLİK diyoruz farklılıklarımız can acıtmasın diyoruz.MADIMAK MÜZE OLSUN diyoruz!

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
iceCREAMusCREAM
..evrim dışı..
TurkBoard Fan

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Tem 05, 2008 9:56 pm Mesaj: #5

« seredite » demiş ki:
ölenlere rahmet diliyorum!
sivas katliamına misilleme olarak yapılmamıştır çünkü bu katliamı pkk yapmıştır...bu durumda pkklılar alevidir mi demek isteniyor anlayabilmiş değilim..ya da sivasın öcü alınacaksa ki hiçbir Alevi öç almak istemedi şu vakte kadar bu öcü almak pkk ya mı düşer!

iceCREAMusCREAM biz yinede herşeye rağmen KARDEŞLİK diyoruz farklılıklarımız can acıtmasın diyoruz.MADIMAK MÜZE OLSUN diyoruz!

Ben bu olayı şunlar yaptı gibisinden birşey demiyorum Sivas olayında demediğim gibi(ikisinin de suçluları henüz bulunmuş değil-buluncağını da sanmam).

Benim kızdığım tek nokta neden insanlar ayırt ediliyor.Erzincan'da katledilen vatandaşlarımızı neden kimse görmüyor, binlerce kişi toplanıp her sene o köy müze olsun demiyor?İlla aydın diye tabir edilen kişilerden, MİT görevlilerinden ya da yabancılardan mı oluşmalıydı ölenler?

Kardeşliği ben de diyorum ama Sivas olaylarını anmaya gidip birbirinden farklı yollarda farklı zamanlarda yürüyen insanlardan olmayalım diyorum.O katliam için yapılan yürüyüşte bile ülkenin tanınmış isimleri birbirleriyle yürüyemiyorlar.

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
seredite
....

Üye No: 38,914

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Tem 05, 2008 10:11 pm Mesaj: #6

insan ayırt edilmesini hiçbirimiz istemiyoruz!zaten madımak katliamı bu insanları ayırmalardan geldi başımıza..hala da aynı ayırt etmeyi yaşıyoruz..
benim kızdığım nokta da madımakla başbağların yanyana anılması..bu sayede birilerinin eee işte bak birde bu oldu adamlar haklıymış yakmakta modunda sağa sola saldırmaları...

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
iceCREAMusCREAM
..evrim dışı..
TurkBoard Fan

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Tem 05, 2008 10:17 pm Mesaj: #7

« seredite » demiş ki:
insan ayırt edilmesini hiçbirimiz istemiyoruz!zaten madımak katliamı bu insanları ayırmalardan geldi başımıza..hala da aynı ayırt etmeyi yaşıyoruz..
benim kızdığım nokta da madımakla başbağların yanyana anılması..bu sayede birilerinin eee işte bak birde bu oldu adamlar haklıymış yakmakta modunda sağa sola saldırmaları...

Bu dediğinizi yapan varsa ben de karşıyım normal olarak...ama bu demek değil ki bu olayı hiç yaşanmamış kabul edelim, görmezden gelelim.

puspus
-=RuH=-
Pano Yöneticisi

Üye No: 3,604
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Tem 06, 2008 3:05 am Mesaj: #8

Katliam...
33 Yurdum insanı katledilmiştir. Yurdum insanı, gözümdeki en aydın kişi... Halkım.

Pkk ve yasadışı sol örgüt Tikko. köpekler!

Her sene Sivas'ta toplananlar neden bu şehitlerimizi de hatırlamazlar? varsın bir alakası olmasın, olayın ardından 2 gün geçmiş iken işlenilmiş bu katliam neden akıllara gelmez? Neden sadece ille de madımak diye bağırırlar? O da katliamdır bu da. Ama hiç dile getirilmez. Bizim şikayetimiz bu...

Ve olayı yaşayanların ağzından...

Yine köyün erkeklerinden yaralı olarak kurtulan S.A. :" Cami­de namaz kılıyorduk/İkisi kadın çok sayıda militan namaz ortasında ellerinde silahlarla camiye girip namazı bozdular.Daha sonra bizi si­lah zoruyla dışarı çıkardılar.Bize : "Korkmayın sizi öldürmeyeceğiz" dediler. Daha sonra bizi köyün yüz metre dışındaki kavaklık bir yere topladılar.Burda yaklaşık bir saat propaganda yaptılar."Hükümet ku­racağız, T.C. sizi ve bizi Türk-Kürt-Alevi-Sünni demeden katlediyor. Hesap sormaya geldik.Birbirinize sarılın" dediler.Daha sonra militan­ların lideri olan kişi telsiz görüşmesi yaptı ve ateş serbest diye bağır­dı.Otomatik silahlarla üzerimize ateş açtılar.Aramızda sağ kalanları ayrıca yakından ateş ederek öldürdüler.Ben kenarda kalmıştım.Ölü numarası yaptım.Sırtımdan iki kurşun yedim."

Katliamı yaşayanlardan E.A gördüklerini şöyle anlatıyor;

"Akşam namazına duracaktık ki torunum geldi.Anarşistlerin kö­yü bastığını söyledi.Ben de hemen kapıyı kapattım.Kapıyı kapatır­ken, beni gördüler.Gelip kapıyı açmamı istediler.Ama ben kapıyı aç­madım.Döndü gittiler.Biz namazımızı kılıp dua etmeye başladık.Pencereden baktım ki komşunun kapısını kırıp evdeki erkeği dı­şarı çıkardılar.Bir adamı başına diktiler.Tüfeği dayadılar ve bekleme­ye başladılar.Birkaç kişi geldi, bizim kapıyı kırıp içeri girdiler ve evde erkek olup olmadığını sordular.Erkeklerin evde olmadığını söyleyin­ce, evin içine girdiler.O sırada yanımda bulunan parayı onlara doğru uzattım, belki parayı alır da bir şey yapmadan çekip giderler diye.Pa­rayı aldılar, tüfeğin ucuyla beni, gelinimi, torunumu iterek dışarı çık­mamızı istediler.Çıkarken geri döndüm ki odaya bomba koyuyorlar.Dışarı çıktıktan sonra evi ateşe verdiler.Beni götürürlerken itti ve kaktılar.Hasta ve yaşlı olduğumu söyledimse de beni sürüklediler.Kadınların toplandığı yere götürdüler.Etrafımıza bomba koydular.Bir taraftan evleri ve arabaları yaktılar.İçlerinde bayan olan terö­rist ziynet eşyalarımı istedi.Olmadığını söyleyince "Siz İstanbul Karagümrükten geliyorsunuz, sizin altınınız olmaz mı ? " dedi.
Militanlar topluca geldikleri köyden istediklerini elde ettikten sonra gittiler.Başbağlar köyü karanlıktır artık.Gökyüzü Başbağlar’a ağlıyor.Birkaç saat önce ne ezanı okuyan hoca, ne ezanın okunduğu cami, ne de camideki cemaatten eser kalmamıştır.
Şimdi Başbağlar’da yaşlı ninelerin ve çocukların feryat ve fi­ganları duyuluyor.Militanlar köyü terk ederken Şehitlerin yanlarına bir bildiri bıraktılar.Bu bildiriyle ülkemizdeki Alevi-Sünni çatışmasını çıkarmaya çalıştılar.Söz konusu bildiride bu katliamın Sivas olaylarına misilleme olduğu belirtiliyordu.

Hem Madımak, hem de bu katliam. Artık kimse birilerinin oyunu değil bu demesin. Ülkede Aleviyi Sunniyi birbirine düşman kılmak için yapılan bir oyundur. Ve bu oyunda bizler şehit verdik.

Rabbü'l âleminsin, gönüller Sultanı...
Dört kitapta gördüm verdiğin burhanı...
Gönüllere sığdın kainata değin..
Gönüllere sultan oldun Efendim...

Sıkıntılar gecedir. Dinlen, kederlenme. Sabah elbet olacak...
-Hz.Mevlana-
SiluetVari
sebepsiz susmalarıms

Üye No: 62,007

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Tem 06, 2008 12:15 pm Mesaj: #9

işte benim halkım...

adının önünde aydın sıfatı olunca daha bi insan oluyor insanım. madımak müze olsun diye bağırırlar ama. Başbağlar katliamını yapanlar yakalansız diye bağırmazlar. çünkü orda şehit edilenler önemsizdir onlara göre aydın sıfatıyla kendilerini güden çobanlara yanarlar ama kendileri gibi sıradan insanlara yanmazlar. artık kendileri de ne olduklarını bilmezler yanarlar da kendi kişiliksizliklerine yanarlar...

Hiçbirsey hakkında bildiğimiz herşey;
aslında yalandır..!
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
zoptirik

Üye No: 915

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pzr Tem 06, 2008 12:58 pm Mesaj: #10

madımak müze olsun diye bağıranlar sivası hatırlasın müze olmasın diynlerde başbağları hatırlasın.... yıllardır başbağlar katliamı sadece kendi köylülerince anılır sahip çıkanı olmaz.
sivasa gidenleri suçlayanlar seslerini çıkarmayıp başbağları sessizliğe terkettikleri için önce kendilerini suçlamalılar Saygılar
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa) [Bu başlıkta 21 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
eXTReMe Tracker