ÖSS kalkıyor
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 5 sayfa) [Bu başlıkta 44 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
Blackio
l3 l_ A l< ! 0
TurkBoard Fan

Üye No: 103,747

Haber  Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Haz 20, 2008 6:58 pm Mesaj: #1

Üniversitelerde devrim!.. ÖSS kalkıyor2 yıl sonra herkes istediği okula kaydolabilecek...

Yusuf Ziya Özcan üniversite kontejanlarının artışı sayesinde bir iki yıla kadar ÖSS'nin kalkacağı müjdesini verdi. YÖK Başkanı Özcan, İngiltere ve Almanya modeline geçileceğini söyledi...Universite sınavı nihayet sona eriyor. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, “Sınavsız üniversitenin” 2 yıl içinde hayata geçeceğinin müjdesini verdi. Üniversite kontenjanlarının böyle artması durumunda sınava gerek kalmayacağını belirten Özcan şöyle konuştu; “Bu sene kontenjanlar 990 bine çıktı. Örgün eğitim arttı. Bu trendi böyle götürürsek, hiçbir sıkıntı kalmayacak."

BATI MODELİ

Özcan ayrıca isteyenin istediği okulla kayıt yaptırdığı İngiltere ile bazı fakültelerin sınavsız öğrenci aldığı Almanya modeline uyulacağını açıkladı. Özcan, sınavsız üniversite uygulamasının Türkiye’de ilk olarak Açık Öğretim Fakültesi tarafından hayata geçirileceğini aktardı. Ve şunları söyledi; “AÖF bir sonraki sene serbest bırakılacak. Yani dileyen herkes sınavsız AÖF'ye girebilecek. Biz de hangi üniversitelerimizin ve fakültelerin sınavsız öğrenci alımına müsait ise tespit edeceğiz. Sonra da o fakülteleri öğrencilere sınavsız açacağız. Dileyen gidip istediği fakülteye kaydını yaptıracak. Ben 2 yıla kadar bu iş biter gibi bakıyorum."

BİR TAŞLA BİRÇOK KUŞ

Özcan, yıllardır öğrencileri sınava hazırlayan dershaneler için ise parlak bir öneride bulundu. Özcan, “Durumu iyi olan dershaneleri vakıf üniversitelerine, fakülte binalarına çevirelim. Geri kalanını ise orta öğretim binaları olarak faaliyet göstersinler. Böylece dershaneleri kaliteli okullar haline getirelim" dedi. Özcan’ın bu önerisi kabul görürse bir taşla birçok kuş vurulacak. YÖK Başkanı, öğretim üyesi açığı ile ilgili de, "Yurtdışında bulunan öğretim üyelerini getirerek, bürokraside görev yapanları toplayarak bu açığı gidermeye çalışıyoruz. Mevcut hocaların üst yaş sınırını 67’den 72’ye çıkardık" şeklinde konuştu.
Üye olmadığınız için buradaki linki göremiyorsunuz! TurkBoard üyesi olmak için tıklayınız!

Üye No: 119,012

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Haz 20, 2008 7:02 pm Mesaj: #2

Türkiye şartlarında öss'nin kalkması gibi bi olay çok saçma bence. 900bin kişilik kontenjanlara 2milyon öğrenci arasından nasıl bi seçi yapıp da yerleştirme yapacaklar gerçekten merak ediorum
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
MuhaSebe MeRfe

Üye No: 122,225
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Haz 20, 2008 7:02 pm Mesaj: #3

bizi yaktılar yakacakları kdr artıkk kalkabilirrr izin veriyoruzzzz...baraj da daha yenii düşmüştüü amaa nysee....bu sene öss ye giren herkezz kazancakk zatennn...barajlarrr saolsunnnnn....... Elvis
Tutsak Melek
...iNaNCıN GöLGeSiNDe...

Üye No: 58,463

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Haz 20, 2008 7:09 pm Mesaj: #4

Alıntı:
''..........Ben 2 yıla kadar bu iş biter gibi bakıyorum."

Biliyodum, biliyodummmmmmmmmmmmm...... Heyoo Heyoo Heyoo

En kısa zamanda kaldırılır inş. Heyoo

l3 l_ A l< ! 0
TurkBoard Fan

Üye No: 103,747

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Haz 20, 2008 7:33 pm Mesaj: #5

GuzeL gunLer bekLiyor gencLeri. Her sey duzeLicek her sey yoLuna giricek.Wink

Program Takımı

Üye No: 58,973

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Haz 20, 2008 7:34 pm Mesaj: #6

« BumbeLWee » demiş ki:
Türkiye şartlarında öss'nin kalkması gibi bi olay çok saçma bence. 900bin kişilik kontenjanlara 2milyon öğrenci arasından nasıl bi seçi yapıp da yerleştirme yapacaklar gerçekten merak ediorum

Katılıyorum. Çok saçma. Türkiye'de Üniversiteler vasıfsız öğrenciyle dolup taşar.

özledim

Üye No: 73,006
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Haz 20, 2008 7:41 pm Mesaj: #7

« enes++ » demiş ki:
« BumbeLWee » demiş ki:

Katılıyorum. Çok saçma. Türkiye'de Üniversiteler vasıfsız öğrenciyle dolup taşar.

bu halde bile vasıfsız öğrenci çok...

RastaRules
kill you!
TurkBoard Fan

Üye No: 101,557

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Haz 20, 2008 7:45 pm Mesaj: #8

ÖSS kalkarsa yerine sınav olmayacak mı sanki.SBS gibi çok daha mantıklı bir sistem gelir inşallah.
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
Arturo Bandini
hâlâ umarsız
TurkBoard Fan

Üye No: 16,609
Gizli

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Haz 20, 2008 7:50 pm Mesaj: #9

Bana mı kalkıyor ? nedir yani..

PoéSie
Aykırı||Senfoni
TurkBoard Fan

Üye No: 112,362

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cum Haz 20, 2008 8:05 pm Mesaj: #10

şimdi ben hacettepe tıpta okuyabilcek miyim Çok Mutlu
çok sacma, neye göre öğrenci alacaklar ki yerine yeni bi sınav koyarlar hiç altından kalkamayız yaptıkları ve yapacakları hiçbir yeniliğe güvenmiyorum...

Alla fine sara come se non avessimo vissuto.
Io andro per mia via, il sole per la sua..
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 5 sayfa) [Bu başlıkta 44 mesaj bulunuyor]
Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar