World Music Center
Bölüm Yetkilileri: ClannJeaR, Faint, JiLda
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 12 sayfa) [Bu başlıkta 112 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1 ...
 Yazar  Mesaj
CorNeLLiuS
- ancient -
Emektar

Üye No: 1,042

Müzik  Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 02, 2008 2:54 pm Mesaj: #1

Videoları tek tek eklemek yerine sizlere dünya geleneksel müziklerinden bukleler sunacam başlığın tek olması gerektiğini düşündüm.

Flamenko, Klezmer, Electronik, Celtic, New Age, Jazz, Kalsik, Türk Klasik, Türk Sanat Müziği ve daha fazlasını bu başlıkta bulabileceksiniz.

Keyifli dinlemeler.

Gotan Project - Santa Maria

Tango severlere

Emektar

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 02, 2008 2:56 pm Mesaj: #2

Maksim Mrvica

Somewhere in time.

Beste : John Barry

Piano'daki ustalığı Nicolai Rubinstein yarışmasını kazanarak ispatlamış, tekniği mükemmel dünyaca ünlü karizmatik Hırvat pianisttir Maksim. Tuşlara dokunurken adeta müzikle beraber kendide uçar gider (: Saniyede 15 tuşa basabildiği söyleniyor. Bummble bee'yi çalarken sanırım orda saymışlardır (:

Emektar

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 02, 2008 2:58 pm Mesaj: #3

Naseer Shamma

Rast Taksim

Şu anda Kahire'de yasayan Irak'lı udi. Oldukca güçlü bir tekniğe sahip ve ilginc bir tek elle ud calma teknigi gelistirmis. Yine de virtuozitesi kendi sesini bulmasina ya da tekniğin duyguların önüne geçmesine yol açmamış.

Baghdad lute isimli albümündeki Al-amiriyya, Amerika'lıların Birinci Körfez Savaşı sırasında nukleer sığınakta saklanmış, kadın ve çocukların çogunlukta oldugu 400 den fazla Iraklı'yı özel bir bombayla öldürmesini anlatır. Damarlarınıza kadar hissedersiniz ölümü. Çocukların mutlu seslerini ölümün karanlığının örtüsü perde perde canlanır gözlerinizde.

Şiirsellik degil müzigindeki ama cok güçlü duygusal bir anlatimi var Shamma'nın. Kendi hikayesi de çok acıdır.

Emektar

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 02, 2008 3:00 pm Mesaj: #4

Beirut Biloma

Babylon to Beirut

Emektar

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 02, 2008 3:03 pm Mesaj: #5

Narodna

Serbian Peace

klezmer

Emektar

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 02, 2008 3:05 pm Mesaj: #6

Ara Dinkjian

Yine mi Çiçek

Şarkıyı Duvara Karşı Filminden hatırlayanlar vardır. Sezen Söylemişti.

Emektar

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 02, 2008 3:06 pm Mesaj: #7

Night Ark

Picture

Parça Night Ark'ın kurucusu Ara Dinkjian'ın bestesi.
Ayrıca Sezen Aksu'nun "Sarışınım" "Vazgeçtim" "Yine mi çiçek" "Hosgeldin" ve "Son sardunyalar" sarkıları da onun besteleridir.

Emektar

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 02, 2008 3:09 pm Mesaj: #8

Kitaro

Matsuri

Anlatmaya gerek var mı? (:

« Kelebeğin Günlüğü » demiş ki:
Genellikle dinlediğim müziği resmederim/fotoğraflarım zihnimde. Kitaro tuşlara ilk dokunduğunda var olmayan vadilerde dizginlerini salmıştım, dört nala giden atımın. Kâh "Kurtlarla Dans" ediyordum "Son Mohikan" ile, kâh Yakari olup gökkuşağına (Rainbow'a) gidiyordum "Little thunder" ile. Zihnimin öyle ücra yerlerinden kareler toplayıp serdi ki önüme...

Keyfine doyamayıp tekrar tekrar dinlediğim (hayâl gücüme müdahalede bulunmaması için çoğu kez seyretmem) bu eser için teşekkürler CorNeLLiuS.

Ekleme: Sabah sabah bana Kitaro albümlerimi arattınız. Yalnız bendeki albüm kaydı bu kadar coşkulu değil gibiydi; en iyisi güncellemek...

« suviist » demiş ki:
kitaro bu ne denebilir silk road...

« CorNeLLiuS » demiş ki:
Kelebeğin Günlüğü söylediklerine katılmamak elde değil.
Yine aynı albümden koi diye bir parçası var. Ben de onu dinlerken sanki hep Çamlıca'da yağmurlu bir gecede, arabanın içinde, İstanbul'un gerdanını izlerken buluyorum kendimi (:

Emektar

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 02, 2008 3:14 pm Mesaj: #9

Azam Ali

The Cold Black Key

Pan's Labyrinth videosuyla

Not-Not: 
The key to this place
Is a cold you know
The real dispelled
Into the world you know

Doubt, tasted, you fall in
Down you sink
Into her deep devour

She's still the key holder
And through this portal
She courts you now

Endowed with will
And a course your own
Bound by the despair
Of the shoreless hours

Heed this flame
Within the walled empire
This desire
Is all around

She's still the key holder
And through this portal
She courts you now

If love be revealed
In the spark of an eye
Could all be redeemed
In the sea of time?

If the stars embed
Like nails into the ground
From the unheard prayers
That have torn up the skies

Would you will it away
As you sail on your way

« unforgiven » demiş ki:
harika bi müzikti
tek solukta izledim
tesekkürler

« sunyata » demiş ki:
Azam Ali'nin Elysium For The Brave albümünü şiddetle tavsiye ediyorum.Bilgilerinize...

Emektar

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Cmt Şub 02, 2008 3:16 pm Mesaj: #10

Maksim Mrvica

New World Concerto

Beste : Antonín Dvorak

Sayfa::  1 ...
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz