Kuaföre tazminat davası açtı
Bölüm Yetkilileri: Bölüm Sorumluları, exUBert, JiLda, merlin84
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [Bu başlıkta 18 mesaj bulunuyor] « Önceki başlıkSonraki başlık »

Sayfa::  1
 Yazar  Mesaj
JiLda
Editör
Editör

Üye No: 71,805

Haber  Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Ekm 15, 2007 10:55 am Mesaj: #1

Sivas'ta saçını istediği modelin dışında ve uzunlukta, biçimsiz kestiğini öne sürdüğü kuaföre karşı, maddi ve manevi tazminat davası açan makine mühendisi Solmaz Gülmez, 1.5 yıl sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı.

Mahkeme, davalı kuaförün, Gülmez'e maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Kentte bir kamu kuruluşunda makine mühendisi olarak görev yapan Solmaz Gülmez, geçen yıl nisan ayında saçını kestirmek amacıyla bir kuaföre gitti. Solmaz'ın iddiasına göre, kuaför saçını istediği şekilde kesmedi ve düzeltilemez bir biçimde biçimsiz kestiğini iddia etti.

Bu saçla dolaşamayacağını ifade eden Gülmez, Ankara'da bir kuaföre giderek saçına kaynak yaptırdı.

Daha sonra 'ayıplı hizmet' kapsamında kuaförden saçını uzatmak için harcadığı kaynak ücretini talep eden Gülmez, kuaförün bu ücreti ödemeyi kabul etmemesi üzerine hukuk mücadelesi başlattı.

Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Sivas 3. Asliye Hukuk Mahkemesine 13 Haziran 2006'da söz konusu kuaför hakkında dava açan Gülmez, kaynak ücreti harcaması bedeli nedeniyle maddi, psikolojik durumu gerekçesiyle de manevi tazminat talep etti.

Mahkemeye kesilen saçının durumunu gösteren fotoğraflarını da delil olarak sundu.

Mahkeme, Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından gönderilen fiyat listesine göre ortalaması alınmak suretiyle Gülmez'in saçına yaptırdığı kaynak bedeli nedeniyle istediği maddi tazminat talebinin kısmen kabulüne karar verdi.

Buna göre, davalı kuaförün, yaklaşık 1.5 yıl hukuk mücadelesi sürdüren Solmaz'a 633 YTL maddi, 500 YTL de manevi tazminatın yasal faiziyle birlikte temyiz yolu açık olmak üzere ödemesine karar verildi.

"Look mummy, there's an aeroplane up in the sky"
...
Did you see the frightened ones?
Did you hear the falling bombs?
Did you ever wonder why we had to run for shelter when the
promise of a brave new world unfurled beneath a clear blue sky?
...
The flames are all gone, but the pain lingers on
...
 Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön 
paLpebra
Pseftikos-Kosmo
Bölüm Sorumlusu

Üye No: 11,931

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Ekm 15, 2007 11:31 am Mesaj: #2

İyi Olmuş

Uyuduğun kaldırımları anlamalısın
Ufacık ellerimi anımsıyorum, salıncağımın iplerini, seni, düşmemeli (baba)
SeSa
edit - SeSa (:

Üye No: 88,760
Gizli

Uyarı : 2

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Ekm 15, 2007 1:43 pm Mesaj: #3

komik Melek ama..

Güzel bir söz vardır, bilen bilir:
"Dinime küfreden, Müslüman olsa..." diye.

Dark_AngeL_
Oyunun Sonu (:

Üye No: 78,877

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Ekm 15, 2007 1:53 pm Mesaj: #4

Hehehehe 1.5 yıl uğraş vermiş hea artık saçı nasıl kestilerse Füüü üüü üü

hahahahaha

mübtela-i aşşk.. (:
JiLda
Editör
Editör

Üye No: 71,805

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Ekm 15, 2007 3:26 pm Mesaj: #5

Örnek teşkil edecek bir olay; gerçi benim saçım uzun belki hata olursa düzeltilebilir,
ama kısa olanlar için durum zor olmalı Gülücük

"Look mummy, there's an aeroplane up in the sky"
...
Did you see the frightened ones?
Did you hear the falling bombs?
Did you ever wonder why we had to run for shelter when the
promise of a brave new world unfurled beneath a clear blue sky?
...
The flames are all gone, but the pain lingers on
...
@DeBiSi
serseri serbest style

Üye No: 91,833

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Ekm 15, 2007 3:29 pm Mesaj: #6

« dark_angel_ » demiş ki:
Hehehehe 1.5 yıl uğraş vermiş hea artık saçı nasıl kestilerse Füüü üüü üü

hahahahaha

hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha

assassinRedManZ

Üye No: 85,937

Yasaklandım

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Ekm 15, 2007 3:33 pm Mesaj: #7

Ben de bizim kuaförü şikayet edeyim hahahahaha hahahahaha hahahahaha ...

teröre nasıl "HAYIR" dediysek savaşa da, savaş çığırtkanlığına da "HAYIR"
NeverLand
furtuna
Editör

Üye No: 32,658

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Ekm 15, 2007 4:01 pm Mesaj: #8

kuaförler de beni dava edecek Çok Mutlu

AgGeLoS
* Hüzün yanıbaşımdayken mutluluk zor geliyor.. *
TurkBoard Fan

Üye No: 61,884

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Pts Ekm 15, 2007 4:15 pm Mesaj: #9

isabetli bir karar olmuş ama tabii bilmediğin bir kuaförede gitmeyeceksin sürekli kuaför değiştirmekte ii değil çoğunluğu kasap gibi oluyoo çünküü şahsen bana da o şekilde yapılsaydı vallahi değil 1,5 sene 5 sene bile uğraşırdım.kıllık değil mi hahahahaha bayanlar için önemli hususlar bunlar bencee herkes hakkını aramalı ..

LuEvAr
GülPembe
Pır Pır Kelebek
Emektar

Üye No: 3
Gizli

Tek mesaj gösterimi Tek mesaj gösterimi Tarih: Çar Ekm 17, 2007 1:02 pm Mesaj: #10

Aradan 1,5 yil geçmi$ davacinin saçi bu süre içerisinde uzami$ ve ba$ka kuaförlere de gitmi$tir bu yüzden davanin dü$mesini istese kuaför olmaz mi?
Bence olur... Sonuçta $ikayet edilen saç stili aradan geçen zamanla $ekillenmi$ oldu.

Sayfa::  1
« Önceki başlıkSonraki başlık »

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
TurkBoard çerezlerini temizle  
Oyunlar